Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lom se řadí mezi kandidáty na nejvyšší příčky

 
pondělí, 23. března 2020, 19:12

Lom – Jedním z velkých aspirantů na nejvyšší příčky Ondrášovka krajského přeboru bude třetí Sokol Lom, hrající druhým rokem své domácí zápasy na táborské Svépomoci. Zkušený tým vyznávající technický fotbal by měl na jaře míchat postupovými kartami.

Lom do druhé půlky sezony získal dvě zajímavé posily. „Novými tvářemi v týmu jsou brankář Filip Matoušek a záložník či útočník Marek Novák. Rychle se zapracovali a věříme, že nám pomohou ještě více zkvalitnit hru,“ uvádí na konto nové dvojice činovník Lomu Jiří Volek.

„Chtěli jsme předvádět kvalitní kombinační fotbal a potěšit fanoušky. Bohužel okolnosti nedovolují se o to pokusit. Zatím budeme omezeně trénovat a uvidíme, jaká bude dále situace,“ mrzí sekretáře klubu Jiřího Volka před nařízením nouzového stavu. „Ale počítáme s tím, že si na jaře moc nezahrajeme,“ dodává zklamaně.

Lom vyhrál generálku nad Žirovnicí 5:1 a trenér Marek Císař přiznal, že podobnými výkony by se chtěl jeho tým na jaře prezentovat. „Žirovnice měla svoji kvalitu a hrála fyzicky vyspělý fotbal. My jsme ale soupeře přehráli fotbalovostí a přesně takhle bychom chtěli hrát i v soutěži,“ říká lomský kouč.

Spokojenost ostatně panuje s celou zimní přípravou. Ta proběhla podle plánu a přípravné duely dopadly tak, jak trenéři očekávali. Díky mírné zimě mohli fotbalisté Lomu potrénovat na dobrých terénech. „Podle mě to byla jedna z nejlepších zimních příprav, jaké jsme kdy absolvovali. Plusem je, že máme k dispozici dva kvalitní gólmany a potěšil mě i přístup hráčů k tréninku. Doufám, že se dobrá příprava na jaře projeví,“ neskrývá svou spokojenost trenér Císař. Vyskytly se ale samozřejmě i problémy. Ne všichni mohli v zimě kvalitně potrénovat a na vině jsou, jak jinak, zranění.

ZMĚNY V KÁDRU

Přišli: Filip Matoušek (Olešník), Marek Novák (Táborsko)
Odešli: nikdo

SOUPISKA TJ SOKOL LOM

Brankáři: Ladislav Chylík, Filip Matoušek
Obránci: Karel Chotovinský, Jiří Rabiňák, Miroslav Jelen, Ondřej Kosobud, Lukáš Zeman, Radek Trantýr, Radek Voneš, Filip Vysušil, Martin Špičák
Záložníci: Michal Rabiňák, Lukáš Janů, Vojtěch Císař, Jan Šimák, Karel Balogh, Marek Císař, David Do Trung, Martin Mařík, Marek Novák
Útočníci: Jaroslav Bosnyak, David Neužil

Realizační tým
Trenér:
Marek Císař. Asistent trenéra: Lukáš Zeman. Vedoucí mužstva: Jiří Volek, Petr Novák. Kustod: Miroslav Volek.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Daniel Pekař