Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Pozvednout roli B-týmu, mají za cíl v Táborsku

 
úterý, 17. března 2020, 19:35

Táborsko – Stává se už tradicí, že táborská rezerva má každý půlrok nového trenéra. Letošní sezonu rozjel Karel Musil, který po podzimní části skončil z pracovních důvodů. K desátému týmu po první polovině sezony se před zahájením zimní přípravy po několika letech vrátil Zbyněk Jaroš, který by rád omlazené mužstvo vytáhl do vyšších pater krajského přeboru.

Jak jste spokojeni s průběhem zimní přípravy?
Převládá spokojenost, hlavně co se týká přístupu hráčů, tam to bylo v pohodě a myslím si, že se to oživilo. Máme za sebou dva společné měsíce, víme už obě strany co od sebe čekat a teď se musí vše postupně ladit, není to věc týdne dvou. Jsem rád, že na naší hře bylo velmi rychle vidět, o co se má opírat. Mírná nespokojenost je s výsledky některých zápasů, které jsme prohráli zbytečně po individuálních chybách, ale zase je dobře, že se nám vše odkrylo. Myslím si, že zatím vše probíhá tak, jak má.

Došlo v kádru k nějakým změnám. Co si od případných posil slibujete?
Tak něco ano, někteří hráči odešli, někdo zase přišel, ale obecně v B týmu je to specifická věc. Každopádně od všech hráčů, kteří se zapojili do B týmu, očekávám perfektní přístup a nasazení, protože určitě je potřeba tu roli B týmu zvednout. Musí to být vyšší level pro naše mládežníky a možnost pro hráče z A týmu na kvalitní herní vytížení. Myslím, že si tu každý najde svoje, aby mu ty minuty ve hře pomohly.

Jakým fotbalem byste se chtěli v jarní části prezentovat a co je vaším cílem?
Dominantní, kombinační, rychlý fotbal. Na tom pracujeme od začátku. Uvidíme, jak to vše dokáží hráči zrealizovat, zase to není věc jednoho či dvou měsíců. Hráči musí získat postupně sebevědomí, hernost, vyzrálost a podobně. A to jde v ruku v ruce s tréninkem, zápasy a časem.  Parametry hry jsou dané. Samozřejmě máme mladý tým, už v přípravě jsme viděli, že dokážeme dominovat i s velmi kvalitním protivníkem, ale pak se rozhoduje v pokutovém území a tam ta zkušenost někdy chybí. Ale věřím, že tomu půjdeme vždy naproti a že se bude dařit vypracované šance proměňovat. Cílem je tedy určitě hráčský rozvoj, dominantní způsob hry a vítězství.

ZMĚNY V KÁDRU

Přišli: Ladislav Vanýsek (Dražice), Martin Zítek (Chýnov), Jan Zeman (Vlašim), Luboš Jansa, Jan Pavlík (oba U19)
Odešli: Jakub Laszák (J. Hradec), Tomáš Postřihač, Filip Radosta (Rakousko), Tomáš Duchoň (Soběslav)

SOUPISKA FC MAS TÁBORSKO B

Brankáři: Lukáš Novák, Ladislav Vanýsek
Obránci: Lukáš Mikuláštík, Michal Mácha, Martin Zítek, Jan Víteček, Matěj Brabec, Marek Icha
Záložníci: Luboš Jansa, Roman Mischnik, Vladislav Štefl, Jan Pavlík, Jaroslav Větrovský, Ahmed
Útočníci: Dominik Římanek, Jan Zeman, Dominik Smutný, SiSi

Realizační tým
Trenér:
Zbyněk Jaroš. Asistent trenéra: Antonín Musil. Vedoucí mužstva: Petr Kolář.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Daniel Pekař