Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Program soutěží KFS je do odvolání přerušen!

 
čtvrtek, 12. března 2020, 17:26

Jihočeský kraj – Očekávané se stalo skutkem. Startu fotbalové jara se jen tak nedočkáme. FAČR vzhledem k novému nařízení Vlády ČR bere na vědomí aktuálně vyhlášený nouzový stav a informuje tak své členy i veřejnost o tom, že soutěže, které řídí FAČR, KFS a OFS jsou do dalšího rozhodnutí státních orgánů v této věci přerušeny.

Kvůli pandemii koronaviru bylo původně rozhodnuto, že se víkendové zápasy odehrají podle plánu, maximální počet účastníků jednoho zápasu měl být 100 osob. Vláda vyhlásila stav nouze na 30 dnů. Platí na území celé republiky a začal platit od dnešních 14 hodin. Od pátku 13. března jsou zakázané veškeré sportovní akce, na nichž ve stejný čas přesáhne účast 30 osob. Logicky tak nejde odehrát žádné mistrovské utkání.

Mimořádnou zprávu o přerušení fotbalových soutěží rozeslala STK Jč. KFS. „Tato informace STK je závazná pro všechny kluby hrající soutěže KFS a všechny rozhodčí a delegáty z listiny KFS Jč. kraje. V případě jakékoliv změny rozhodnutí v této oblasti budete obratem informováni,“ oznámil předseda STK Vladimír Eibl.

Na zahájení soutěží v kraji a okrese si budeme muset ještě počkat. Po dobu trvání nouzového stavu jsou odložené také všechny zápasy fotbalové 1. a 2. ligy, které se původně měly hrát bez diváků. Na aktuální situaci reagují i další sportovní svazy. Hokejový svaz rozhodl o předčasném ukončení sezony. Jednou z mála potěšujících zpráv je, že sestupující Jágrovo Kladno nahradí v extralize vítěz základní části Chance ligy Motor Č. Budějovice.

Napsal(a) Redakce | Foto Miloslav Kusbach