Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Katovice v generálce s Jankovem otáčely skóre

 
úterý, 3. března 2020, 09:42

Strakonice - Divizní Katovice sehrály před startem jarních odvet v premiérové sezóně v celostátní soutěži generálku s Jankovem. Ten v prvním poločase podal v dosavadní zimní přípravě nejlepší výkon a s nabitým týmem Katovic držel krok. Širší a především vyrovnanější kádr se projevil ve druhém poločasu, ve kterém byly Katovice lepším celkem a zápas nakonec dovedly do vítězného konce.

Byť si oba týmy přály hrát na přírodní trávě, počasí stálo proti, a tak se duel uskutečnil na umělé trávě ve Strakonicích. Ovšem od začátku bylo na hřišti poměrně rušno. Hned v první minutě pálil z dobré pozice Pavlovič a vyzkoušel pozornost připraveného Komárka. Na druhé straně Jankov udeřil ze standardní situace. Rohový kop Kollára přistál na hlavě Martina Popelky a hosté se ujali vedení - 0:1. Nutno podotknout, že čisté svědomí neměl gólman Švehla, jenž Kollárův centrovaný balón podběhl.

Na dvoubrankový rozdíl mohl zvýšit vedení svého týmu Lovička, jenž se dostal do dobré šance po dobré práci Šebelky, ale tentokrát Švehla předvedl velice kvalitní zákrok a Lovičku vychytal. Ve 14.minutě zasahoval Komárek proti Požárkově hlavičce po Bálkově centru.

O minutu později předvedli akci jak z učebnice moderního fotbalu Jankovští. Ve finále poslal z levé strany vynikající centr levý obránce Zajíc, v pokutovém území jeho nabídku využil jeho kolega z pravé strany Beránek, leč obrovskou příležitost neproměnil. Trest se dostavil ve 22.minutě, kdy Požárek před pokutovým územím sklepl míč proti noze a Jindřich Kadula jej bez rozpaků napálil přímo do šibenice - 1:1.

Domácí gólman Švehla měl možná více práce, než sám čekal. Ve 34.minutě musel vyrážet tvrdou střelu Šebelky na bližší tyč a o čtyři minuty později zase po hrubce Miklase čelil samostatnému úniku Klímy, avšak včasným vyběhnutím jankovského útočníka zřejmě překvapil, ten se ukvapil a střelou do hrudi velkou příležitost zazdil. To na druhé straně si v zakončení vedl mnohem lépe Požárek, který zachoval klid, nenechal se Komárkovým vyběhnutím nikterak znervóznit, jenže technickým lobem zamířil pouze do břevna jankovské branky.

Po obrátce skóroval jen Tušer

Druhý poločas nabídl zcela jinou podívanou. O dost méně šancí, za to naopak mnohem větší převahu Katovic v poli. Poslat své mančafty do vedení se pokoušeli Horejš s Kollárem. Oba to zkoušeli ze střední vzdálenosti, ale oba si nepohlídali přesnost. Další vzruch nabídla 65.minuta, kdy nejprve hlavičkoval Bürger do náruče střídajícího Kamila Hajduška, aby z následné protiakce pálil nad Komárkovu branku Uher.

Hostům postupně docházela energie, což mělo za následek absolutní dominanci Katovic ve středu hřiště a tím narůstající tlak. Přesto jankovská defenziva zatím odolávala, a to i po střele Koutského, kterou Komárek vyrazil na rohový kop. Obranný val byl prolomen čtvrt hodiny před koncem, kdy se po standardní situaci dostal balón k Martinu Tušerovi a ten zblízka nezaváhal - 2:1.

Ve zbytku utkání pokračoval tlak domácího celku, ovšem mimo několika závarů už k žádné větší šanci, ze které by pramenilo navýšení výsledku, nedošlo. Jankov se může výkonem z prvního poločasu odpíchnout k lepším zítřkům, avšak sérii proher neodvrátil. Katovicím přejeme v divizních bojích mnoho úspěchů.

Přemysl Šroub, trenér SK Otava Katovice: "První poločas byl z naší strany hodně špatný, hráli jsme naprosto bez pohybu. Vůbec se nám nedařilo, jak kombinace, tak i dozadu byly velké chyby. První půle byla za mě hrozná. V poločase jsme domluvili hráčům a druhý poločas byl úplně o něčem jiném. Trošku se prostřídalo, změnily se nějaké posty a už to vypadalo lépe, i když si myslím, že to vítězství mělo být výraznější."

Petr Kadlec, trenér SK Jankov: "V předposledním přípravném utkání jsme předvedli slušný výkon a to zejména v prvním poločase, kdy jsme proti velice kvalitnímu soupeři měli proměnit další tři veliké gólové příležitosti. Ve druhém poločase se naplno projevila síla Katovic a v držení míče jednoznačně dominovali. Věřím, že přístup a nasazení si tým přenese do dalších utkání."

SK Otava Katovice - SK Jankov 2:1 (1:1)

Branky: 22. Kadula, 75. Tušer - 6. Popelka. Rozhodčí: Urban. ŽK: 1:0 (Chylík). Diváci: 150.

Katovice: Švehla - Miklas, Tušer, T. Hajdušek, Horejš - Bálek, Kahuj, Janoch, Pavlovič - Kadula – Požárek. Střídali: K. Hajdušek, Uher, Cibulka, Repa, Koutský, Chylík.

SK Jankov: Komárek - Beránek, Kroneisl, Popelka, Zajíc - Bürger, Kollár, Fajtl, Šebelka, Lovička – Klíma. Střídali: Honner, Rytíř, Kočer, Schwarz, Jirkovský.

Napsal(a) SK Jankov | Foto SK Jankov od Jana Škrleho
 


 
Reklama