Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Příprava vrcholí: Přestřelka Dražic s Mladou Vožicí, Lom zvítězil na turnaji v Kamenici

 
neděle, 1. března 2020, 22:17

Jihočeský kraj - Druhá polovina sezony v ČFL a divizi startuje už za týden. Během víkendu odehrály kluby poslední přípravné zápasy. Nadcházející víkend absolvují generálky účastníci Ondrášovka krajského přeboru. Gólové žně se strhly mezi Dražicemi a Mladou Vožicí. Míč se třepetal v síti v šestnácti případech (10:6). Deset „kousků“ nachystaly svým soupeřů také Písek a Blatná. Pětkrát skórovali písecký Tomáš Froněk a Jan Kromka z Dražic.

Katovičtí plánovali odehrát generálku s Jankovem na domácím trávníku, ale páteční sníh rozhodl o přesunu na umělku do Strakonic. Jankov otevřel skóre již v 6. minutě po rohu hlavičkujícím Popelkou. První poločas měl z katovické strany do ideálu daleko, byť vyrovnal výstavní ranou Kadula. „V poločase jsme hráčům domluvili a hned to bylo o něčem jiném. Prostřídalo se, změnily posty a hra se výrazně zlepšila. Myslím si, že naše vítězství mělo být výraznější,“ hodnotil na klubovém facebooku trenér Přemysl Šroub. Katovice měly celou druhou polovinu zápasu velkou převahu, ale z řady šancí se trefil po standardce jen Tušer.

Divizní trojlístek J. Hradec, Soběslav a Čížová v posledních testech prohrál. Hradečtí na umělce v Jihlavě podlehli v devítibrankové přestřelce těsně Staré Říši (5. místo v divizi D) a nepomohl jim ani hattrick Martina Tomana. Soběslav si po pátečním plesu Spartaku, na němž byl fotbalistou roku zvolen Filip Vaněk, naplánovala generálku na neděli v Hluboké. Po nerozhodné první půli zásluhou třígólového střelce Tomáše Taubera padla s Č. Krumlovem 2:3. Stejným výsledkem prohrála Čížová v Plzni s Košutkou. Skórovali Daniel König a Jiří Slabý.

Přeborové béčko Táborska vyslalo proti Pelhřimovu do obou poločasů dvě jedenáctky. První prohrála 1:3, druhá zvítězila 2:1. „Utkání mělo vysokou úroveň a dalo nám odpovědi na některé otazníky, co se týče určitých postů v sestavě,“ sdělil táborský asistent Antonín Musil. Za porážkou 3:4 stála zbytečná zaváhání v obraně. „Bohužel výsledek ovlivnily až brutálně hrubé chyby jednotlivců, což je věc, kterou bohužel vesměs nemůžeme ovlivnit,“ povzdechl si kouč Zbyněk Jaroš.

Blatná s posilami Jandou a Benediktem spustila proti Hradišti (I. A) kanonádu a už do poločasu zaznamenala půltucet gólů. Hattrickem se blýskli Kůst s Mišiakem. „V utkání jsme si vytvořili herní převahu a s chutí zastříleli. Hosté předvedli bojovný výkon, ale zejména v první půli na nás nestačili. Dobře jsme kombinovali, i zakončení některých akcí se divákům určitě líbilo,“ pochvaloval si Václav Palivec, nová tvář na blatenské střídačce. „Už nám zbývá poslední přípravné utkání s Křimicemi a měli bychom mít jasno o základní sestavě,“ dodal k příští generálce.

Šestnáct týmů z krajského přeboru v akci

Strakonický Junior v rámci Dudák Zimní ligy podlehl Vimperku. V závěru první půle po centru do šestnáctky hlavičkoval přesně Friš a poslal Šumavan do vedení. „Po zcela vyrovnaném prvním poločasu jsme po přestávce soupeře přitlačili, ale góly dávali hosté,“ zmínil vedoucí strakonického týmu Jiří Cibulka. Deset minut po obrátce zvýšil Frček a po vyšachování domácí obrany skóroval podruhé Friš. Jiskřičku naděje vykřesal po kombinační akci snížením Juhaňák. „Tlačili jsme, ale naše akce končily na vápně,“ dodal Cibulka. V 75. minutě odskočili hosté opět Frčkem, po pěti minutách upravil na konečných 2:4 domácí Mls.

V dalších víkendových zápasech mužstev krajského přeboru překvapila vysoká porážka Čimelic od Sousedovic. Osek našel přemožitele na hřišti ve Velkých Hydčicích v západočeských Žichovicích. Lažiště na umělém trávníku v Prachaticích se dlouho střelecky trápilo, ostřelovalo branku kaplického Schneidera a až po obrátce zúročilo velkou převahu. Gólem Caise v závěru vyhrálo 3:2. Ve finále Hlubocké zimní ligy se střetly Rudolfov s Hrdějovicemi. Pomalu se schylovalo k remíze 1:1 a penaltovému rozstřelu, který by určil šampiona 12. ročníku, když pět minut před posledním hvizdem rozhodl rudolfovský Martin Kocina.

Ostatní celky již měly proti soupeřům z oblastních tříd jasně navrch. Milevsko přidalo na tempu po přestávce a nedalo šanci týnské Olympii, která po Soběslavi a Táborsku B do třetice vyšla naprázdno. Dražice přestřílely na Soukeníku Mladou Vožici, polovinu z deseti branek dal sám Jan Kromka. Aktivní byl v tomto směru také sezimovoústecký Václav Podroužek v duelu se Želčí a k jasnému vítězství 7:2 přispěl čtyřmi zásahy. Protivínští rozstříleli půlmistra I. B třídy ze Strunkovic sedmi kousky. Rozdíl dvou soutěží byl příliš patrný.

Nečekaný dvouciferný debakl utržil od třetiligového Písku krajský mistr Olešník. Vloni s ním uhrál v tuhle dobu plichtu 3:3, tentokrát mu nestačil a po celý zápas tahal za kratší konec. Po první polovině KP třetí Sokol Lom startoval na turnaji v Kamenici nad Lipou. Na tamní umělce si zajistil účast ve finále výhrou s béčkem Humpolce 4:1. S domácí Kamenicí se rozešel smírně 4:4, v penaltovém rozstřelu byl na rozdíl od domácích exekutorů (dva vychytal brankář Chylík) stoprocentní. „Kamenice byla neustále ve vedení a my jsme celý zápas dotahovali. Neměli jsme to jednoduché, ale myslím, že turnaj svůj účel splnil,“ byl spokojený trenér Lomu Marek Císař.


Jak nastoupili:

Táborsko: Pecháček (46. Zadražil) – Havrda (60. Almeida), Navrátil, Penc (46. Dybala), Janošík – Vozihnoj, Kučera, Schramhauser, Tolno (87. Větrovský) – Vandas (74. Icha), Musiol.

Písek: Satrapa (70. Vojtíšek) – Benetka (65. Řehoř), Běloušek, Vávra, Sajtl (46. Hajdo) – Wermke (70. Voráček), Holý (65. Mařík), J. Held (65. Sigmund), Hrachovec (46. M. Held) – Ulbrich (65. Petřík), Froněk (46. Presl).

Katovice: Švehla - Miklas, Tušer, T. Hajdušek, Horejš - Bálek, Kahuj, Janoch, Pavlovič - Kadula - Požárek. Střídali K. Hajdušek, Uher, Cibulka, Repa, Koutský, Chylík.

Olešník: Studnička – Tomášek (75. Tomek), Kalášek, Nygmet, Vařák (46. Nýdl) – Toth (52. Miklík), Grobár, Lafata, Šíma (20. Šálený) – Dudek (62. Toth), Rožboud.

Lom: Matoušek – Chotovinský, Jelen, Kosobud, Vysušil, M. Rabiňák, Balogh, Trantýr, Do Trung, Bosnyak, Neužil. Střídali Chylík, Voneš, Mařík, Novák, Špičák.

Milevsko: Hron – Hejl, Vakoč, Kosobud, Málek – Sedlák, Maršík, Volf, Barda, Kálal – Marvan. Střídali: Souček, P. Novotný, Bulín.

Rudolfov: Teringl – Dvořák, Hajný, P. Kocina, Prokeš, Janák, Šindelář, Kovačičín, Bláha, Sládek, M. Kocina. Střídali Hric, Hanzal.

Junior Strakonice: Lízal – Kočí (Jiskra), T. Zelenka (M. Šrámek), Říha (Mls), Peroutka (Cibulka) – V. Šrámek, Němeček, Bálek, M. Kostka, Petráň (Juhaňák) – Máška.

Blatná: Chlanda - Sedláček, Rakovan, Benedikt, Bláha - Levý, Prokopec, Janda, Mišiak - Kůst, Čadek. Střídali: Šimůnek, Sýkora, Král, Říha, A. Hrádek, F. Hrádek.

Hluboká: Kříž – Čermín, Krátký, Rubick, Kössl, Kadlec, Krátký, Blažek, Dědina, Křiváček, Suchan. Střídal Šíma.

Výsledky přípravných zápasů

FC Písek – FK Olešník 10:1 (6:0)
Góly: 3., 15., 22., 30. a 35. Froněk, 76. a 90. Presl, 33. Wermke, 62. M. Held, 80. Petřík – 75. Lafata. UMT Písek.

FK Lažiště – FK Spartak Kaplice 3:2 (0:1)
Góly: M. Sedláček 2, Cais - Daniel, Urazil. UMT Prachatice.

SK Otava Katovice – SK Jankov 2:1 (1:1)
Góly: 22. Kadula, 75. Tušer - 6. Popelka. UMT Strakonice.

TJ Blatná – TJ Hradiště 10:1 (6:1)
Góly: 12., 20. a 42. Kůst, 23., 68. a 84. Mišiak, 60. a 70. Čadek, 25. Prokopec, 35. Sedláček. UMT Blatná.

FC ZVVZ Milevsko – FK Olympie Týn nad Vltavou 5:1 (1:0)
Góly: Volf 2, Sedlák, Marvan, Barda - Vařil. UMT Milevsko.

FC MAS Táborsko B - FK Pelhřimov 3:4 (1:3)
Góly FCT: Alessandro, Icha, Ahmed. UMT Soukeník.

TJ Dražice – Sokol Mladá Vožice 10:6 (6:4)
Góly Dražic: Kromka 5, J. Štecher, Hojdar 2, M. Stuchlík. UMT Soukeník.

Sokol Bernartice – Sokol Sepekov 5:0 (1:0)
Góly: 27. a 50. Pekárek, 53. a 62. Pěchota, 55. Smrčina. UMT Milevsko.

Sokol Sezimovo Ústí – Sokol Želeč 7:2 (3:1)
Góly: Podroužek 4, Hoffmann 2, Šmíd - Pavličko 2. UMT Soukeník.

FC Westra Sousedovice - SK SIKO Čimelice 6:1 (1:0)
Góly: Vaněček 2, L. Duba, F. Duba, Mikeska, Linhart – Nosek. UMT Strakonice. Hráno v rámci Zimní ligy.

Junior Strakonice - Šumavan Vimperk 2:4 (0:1)
Góly: Juhaňák, Mls - Friš, L. Frček 2. UMT Strakonice. Hráno v rámci Zimní ligy.

FK Protivín – Blaník Strunkovice 7:0 (5:0)
Střelci nehlášeni. UMT Blatná.

TJ Hluboká n. Vlt. – 1. FC Netolice 2:2 (1:2), penalty 4:5
Góly: Rubick 2 – Varyš 2. UMT Hluboká. Hráno v rámci HZL, o 3. místo.

Spartak Trhové Sviny - Jiskra Nová Bystřice 5:2
Góly TS: Lavička, Šemro, D. Brůha, Kostohryz, J. Gažák ml. UMT Stará Hlína.

Malše Roudné B - St. Veit (Rak.) 3:1 (2:1)
Góly domácích: Wohlgemuth, Nekvinda, Novotný. UMT Roudné.

Sokol Olešnice – Loko Veselí nad Lužnicí 1:9 (1:4)
Střelci nehlášeni. UMT Třeboň.

Sokol Lom na turnaji v Kamenici nad Lipou (1. místo):
semifinále: Humpolec B 4:1 (Bosnyak 2, Balogh, Neužil), finále: Kamenice 4:4, penalty 5:3 (Neužil 2, Bosnyak, Balogh).

FSC Stará Říše – FK Jindřichův Hradec 1910 5:4
Góly: Toman 3, Kubín. UMT Jihlava.

Jiskra Třeboň – SK Slavia Č. Budějovice 3:0 (1:0)
Góly: Franěk, Pavel Tůma, Tomáš Tůma. UMT Třeboň.

FC Sellier&Bellot Vlašim – FC MAS Táborsko 3:1 (1:1)
Góly: 19. Janda, 60. Fotr, 81. Blecha - 40. Tolno. Hř. Vlašim.

TJ Žichovice - TJ Osek 4:1 (2:1)
Střelec nehlášen. Hř. V. Hydčice.

FK Spartak Soběslav – FK Slavoj Č. Krumlov 2:3 (1:1)
Góly: Vaněk, M. Mazouch - Tauber 3. UMT Hluboká.

SK Čkyně – SKP ČB dor. 1:1 (1:1), penalty 4:2
Góly: Klose – Vrážek. Hráno v rámci HZL, o 5. místo.

Slavoj Hrdějovice – SK Rudolfov 1:2 (1:1)
Góly: Miklík – Hric, M. Kocina. Hráno v rámci HZL, finále.

TJ Košutka Plzeň - Sokol Čížová 3:2 (2:2)
Góly: König, Slabý.  UMT Plzeň - Skvrňany.

Napsal(a) Redakce | Foto Daniel Pekař
 


 
Reklama