Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Třetí prohru v přípravě utržil Jankov se Lhenicemi

 
pondělí, 24. února 2020, 17:49

Prachatice - Ani ve třetím utkání v rámci zimní přípravy se Jankov výhry nebo alespoň remízy nedočkal. V Prachaticích podlehl nejtěsnějším rozdílem účastníkovi I.A třídy ze Lhenic. Hra Jankova vykazuje velké nedostatky, ať už kombinační, tak i pohybové. Před startem jara má trenérský štáb velké starosti, jak z krize ven. Po mátožném výkonu se Lhenicemi už totiž o krizi mluvit můžeme...

Po první dominantní pětiminutovce, kdy jankovští byli téměř neustále na balónu, avšak daleko od domácí branky, ztratily Lhenice ostych a respekt a samy se začaly čím dál více osmělovat v útočných choutkách.

Ve 14. minutě využily Kollárovy hrubky a Pavel Prenner měl na kopačce úvodní gól zápasu. Středopolař Lhenic však mířil až příliš přesně a orazítkoval pouze tyč. Hosté se do první šance dostali až po pětadvaceti minutách, kdy se v blízkosti před Dvořákem ocitl Lovička, leč gólmana Lhenic nepřekonal.

Ve 37. minutě si vybrala jednu z mnoha slabých chvilek obrana Jankova, jenže tentokrát s gólovými následky. Mnoho času s rozehrávkou dostal Funda, čas a navíc dostatek prostoru dostal v pokutovém území taktéž Rosa, jenž následně předložil skvělou nabídku Romanu Ilievovi, který se na malém vápně nezmýlil - 1:0.

Jednu z mála pohledných akcí podnikl Jankov v závěru poločasu. Zajícův centr Beránek hlavou sklepl k Šebelkovi, jenž ale zakončil pánu Bohu do oken. V posledních vteřinách ještě napřáhl ke střele Iliev, Komárek vyrazil na rohový kop.

Neujala se ani penalta

Do druhého poločasu přeci jen vstoupili hosté viditelněji nabuzeni a po několika vteřinách musel být střídající gólman Plojhar v pohotovosti, když na něj pálil Fajtl. Ve 49.minutě měl dobrou příležitost po Klímově centru Schwarz, ale hlavičkoval nad. Chvilku nato, po akci Rytíře se Schwarzem, pálil první jmenovaný doprostřed branky, Plojhar byl připraven.

Dobrý vstup do druhé části vyvrcholil, ale zároveň skončil v 54.minutě. To byl v pokutovém území faulován Lovička, jenže nařízenou penaltu poslal Hüttner jen do tyče. Tato nevyužitá možnost vrátila Jankov zpátky na zem a po zbytek zápasu už to byl opět velice podprůměrný a marný boj s vlastní kvalitou a psychikou.

Po hodině hry přišly dvě možnosti krátce po sobě na obou stranách. Nejprve neuspěl proti Komárkovi P. Prenner, na druhé straně zase z brejku nevyrovnal Lovička. Hodně starostí nadělala Komárkovi střela Rosy ze střední vzdálenosti, ale skóre zůstávalo neměnné. Stejně tak po další pěkné střele Lhenic, z kopaček Mahákových, kterou Komárek vytěsnil na roh. V 87.minutě si na druhé straně Plojhar poradil s nebezpečnou a mírně tečovanou střelou Beránka.

Trenér Ivo Čech si tak se svými svěřenci mohl užít skalp svého bývalého klubu, který prochází krizí, a to především herní.

Ohlasy:

Petr Kadlec, trenér SK Jankov: „Odehráli jsme velmi nepovedené utkání, ve kterém jsme působili profesorským dojmem na vlastní polovině, bez nápadu na polovině útočné a se spousty nepřesností na celém hřišti. Naše hra neměla náboj, někteří šli do zápasu evidentně s tím, že ho odehrajou bez jediného souboje, tak aby se jim náhodou něco nestalo. Jen tak na pohodu, z podstaty. Z našeho výkonu jsem velmi zklamán a pokud se do začátku soutěže nějak nesrovnáme, tak nebudeme mít šanci na úspěch.“

Ivo Čech, trenér SK Lhenice: „Jankov je pro nás vlastně již tradičním soupeřem v přípravě. Protože se s některými hráči tolik nevidím přes týden, jde pro mě opravdu o tréninkové přípravné utkání, kde mám možnost dát každému kdo je k dispozici určitý herní prostor, současně zkusit nějaké rozestavení a pak i pracovat na taktických věcech, k čemuž není šance v průběhu týdne. S určitými úmysly jsme šli i do tohoto zápasu a myslím, že to nebylo z naší strany úplně špatné. Asi i trenérovi Jankova utkání ukázalo, kde je tlačí bota, do šancí jsme je moc nepouštěli a jsem rád, že jsme poměrně slušně vydrželi fyzicky. Byly tam i chyby, hlavně v rozehrávce, ale jinak můžeme být spokojeni, snad i Iliev s Maurerem budou zdravotně v pořádku. Ve druhé půli oběma týmům dělal problémy silný vítr, proti němuž jsme my hráli. Jankov neproměnil penaltu, my zase v prvním poločase nastřelili tyčku. Výsledek v tomto období sice "není důležitý", ale doufám, že bude pro naše hráče pozitivní motivací, třeba i k častější a usilovnější tréninkové morálce.“

SK Lhenice - SK Jankov 1:0 (1:0)

Branka: 37. Iliev. Rozhodčí: Pánek Milan. Bez ŽK. Diváci: 50.

SK Lhenice: Dvořák - Kiš Dom., Funda, Ryšánek, Pokorný - Mauer, Prenner P., Rosa, Beran, Trojan – Iliev. Střídali: Plojhar, Mrkvička, Prenner J., Tůma, Kiš Dav., Mahák.

SK Jankov: Komárek - Beránek, Popelka, Lošek, Zajíc - Kočer, Kroneisl, Kollár, Šebelka, Lovička – Klíma. Střídali: Jirkovský, Hüttner, Fajtl, Rytíř, Schwarz.

Napsal(a) SK Jankov | Foto Naty Kočerová