Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jediný gól mezi Třeboní a Kaplicí dal na konci domácí Průcha

 
pondělí, 24. února 2020, 17:02

Třeboň - K dalšímu přípravnému utkání zavítali Kapličtí do Třeboně. Opět poměřili své síly s týmem z nejvyšší krajské soutěže. Domácí byli logicky favority střetnutí a také v zápase jako první zahrozili.

Ve druhé minutě po přetaženém Doležalově centru zakončoval z úhlu Švejda, ale rozvlnil pouze boční síť. Hosté se připomněli v minutě šesté. Po rozehraném rohovém kopu střílel zpoza vápna novopečený otec Josef Gondek, mířil však jen nad Skálovu svatyni. Třeboňští měli v prvním poločase míč procentuálně asi častěji na svých kopačkách, ale Kapličtí hráli obezřetně, organizovaně, a tak diváci příliš gólových příležitostí neviděli.

Ve 21. minutě měli hráči Jiskry výhodu standardní situace z velmi dobré pozice. K balónu se postavil Franěk, Schneider proti jeho střele zasahovat nemusel, míč prolétl nad břevnem. Spartakovci nehráli vůbec špatně, chyběla poněkud lepší finální fáze při přípravě útočných akcí. Ve 34. minutě Micák prostrčil míč do vápna Štrbačkovi, střela zprava na bližší tyč gólové parametry neměla. Vzhledem k brankovým možnostem v prvním poločase nebylo ani divu, že byl o přestávce stav bezbrankový.

Po změně stran už přece jenom bylo k vidění více gólových příležitostí. V 54. minutě měl první stoprocentní příležitost Průcha, po zpětné přihrávce však míč téměř vůbec netrefil. O chvíli později centroval zprava Doležal, v zakončení se ocitl znovu Průcha, ale ani v tomto případě míč nezasáhl podle svých představ a Schneider zasahovat nemusel. Po hodině hry vyvez míč středem hostující Čutka, dostal se až na dostřel, rána zpoza šestnáctky se však mezi tři třeboňské tyče nevešla.

Do třetice se dočkal

V 63. minutě po zbytečné ztrátě na polovině hřiště šli Třeboňští do přečíslení, Pancíř se k zakončení neodhodlal, zvolil nahrávku, tu však zachytila kaplická obrana. Nedlouho poté mohl bezbrankový stav zlomit Doležal, ale přízemní rána do brány neprošla a následná střela Pancíře minula levou tyč.

V polovině druhého poločasu přímý kop pro Jiskru. Střelu Týnavského pod břevno si gólman Schneider pohlídal a míč vyrazil. Poté neuspěl ani Pancíř, který se dostal do zakončení po centru z pravé strany, v pádu ve skluzu však poslal balón vysoko nad bránu.

Třeboňští se prosadili až devět minut před koncem zápasu. Po centru z pravé strany si míč ve vápně zpracoval Martin Průcha, obtočil se kolem bránícího soupeře a prostřelil brankáře Schneidera – 1:0. Gólovou pojistku pak mohl krátce před závěrem přidat střídající Pavel Tůma, ale i jemu byla brána Spartaku malá. Vítězství domácích je naprosto zasloužené, ale Kapličtí i přes prohru mohli ze hřiště odejít se vztyčenou hlavou.

TJ Jiskra Třeboň – FK Spartak Kaplice 1:0 (0:0)

Gól: 81. Průcha. Rozhodčí: Kříž st.– Kříž ml., Kollmann. ŽK: 1:1 (Průcha – Divoký). Diváků: 40.

Třeboň: J. Skála – Pučejdl, Koktavý, Týnavský - Vranovský, Cimerhanzl, Doležal, Matoušek, Švejda - Průcha, Franěk. Střídali: Bartl, Pancíř, T. Tůma, P. Tůma, Kopecký.

Kaplice: Schneider – Štrbačka, Hami, Čutka, Gondek - Daniel, Divoký, Micák, Vaniš - Kuchař, Urazil. Střídali: Presniakov, Meita, F. Štěpánek, Szojka, Pál.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec