Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Poslední tým přeboru povede za záchranou předseda klubu

 
pondělí, 13. ledna 2020, 23:16

Od zimní přípravy přebírá trenérskou štafetu v sezimovoústeckém Sokolu šéf klubu Ladislav Šebek. Po avizovaném odchodu zaskakujícího kouče Milana Bartesky bude sedět na dvou židlích.

Pro šéfa klubu Ladislava Šebka (43) to nebude žádná novinka. Už na podzim zaskočil u kormidla a následně také na hřišti. „Milan Barteska po podzimu skončil, taková byla dohoda s Milanem a předsedou Želče Martinem Janouškem,“ prozradil Šebek k dalšímu střídání v trenérském křesle Sokola.

Sezonu začal po postupu z I. A třídy do kraje Matěj Pěknice, který dotáhl mužstvo k bleskovému návratu, ale po pěti kolech bez bodového zisku byl odvolán. Ve dvou zápasech se ujal trenérské taktovky předseda Ladislav Šebek, od utkání ve Strakonicích ji do konce podzimu předal Milanu Barteskovi, který to na hřišti Za řekou znal dobře z předchozího působení při premiérovém postupu do krajského přeboru z druhého místa (2016/17).

Od úterý 14. ledna zahájí sokolové přípravu znovu pod Ladislavem Šebkem. „Jaro povedu tým jako trenér a zároveň budu plnit povinnosti předsedy klubu,“ uvedl Šebek (podzim hodnotil zde), že jej čeká náročná druhá polovina soutěže ve dvou funkcích.

Posily jsou na cestě

Šebka čeká jediný a nelehký úkol, mužstvo v přeboru zachránit. V přípravě dá hráčům zabrat. „První čtyři týdny budou pro kluky hodně těžký, ale bez toho to nepůjde,“ prohlásil nejznámější odchovanec oddílu. Sezimovoústečtí odjedou na soustředění do Jihlavy (30.1.- 2.2. 2020), trénovat budou na umělce na Soukeníku a v plánu mají odehrát šest přátelských zápasů.

Příchod eventuálních posil je v jednání. Na první trénink patrně nedorazí, ale schyluje se k dohodám. „Nějaká ta posila zatím s největší pravděpodobností v úterý nedorazí. Ještě nemáme povolení od mateřských oddílů na to, aby vytipovaní hráči s námi mohli zahájit zimní přípravu,“ sdělil Ladislav Šebek.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle, Petr Vlasák