Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Hochův gól z půlky vyhrál anketu na celé čáře

 
úterý, 7. ledna 2020, 17:28

Pětašedesát procent z hlasujících čtenářů označilo za nejpovedenější moment podzimního krajského přeboru trefu oseckého středopolaře Jana Hocha. „Gól byl hezký, ale k bodům nám bohužel nepomohl,“ posteskl si v rozhovoru vítěz ankety.

Váš gól v anketě o nejzářivější moment v podzimním KP 2019 suverénně zvítězil. Udělalo vám to radost?
Určitě mi vítězství v této anketě udělalo radost. Jsem rád, že se lidem gól líbil a doufám, že se mi ještě někdy taková branka povede.

Překonat brankáře téměř z poloviny hřiště se nepovede každý den. Viděl jste, že brankář Hřebejk stojí venku z branky?
Věděli jsem, že Hřéba hodně pomáhá obraně, vybíhá pro dlouhé míče za obranu, a proto, když se mi podařilo získat míč na půli hřiště, tak mi hned blesklo hlavou, ať to zkusím vystřelit a takhle pěkně mi to vyšlo.

Hřebejk nedávno v Oseku chytával. Stačil vám za tu kulišárnu poděkovat?
Už si to přesně nepamatuji, ale myslím, že mi Hřéba po zápase něco k tomu říkal, ale určitě ho ten gól tolik nemrzel, když si od nás Čimelice odvezly všechny body.

Parádní gól se dostal až do sportovních zpráv na Nově jako Borec na konec. Neprodražil se vám? K vidění byl téměř všude...
Že se ta branka dostane až do televize jsem opravdu nepředpokládal. Naštěstí v sazebníku pokut tahle kolonka nebyla, takže jsem si od spoluhráčů vyslechl jen nějaké to rýpnutí a to bylo vše.

Byl to jeden z vašich nejpovedenějších gólů v kariéře?
Pár branek z dálky už se mi povedlo vstřelit, ale tento byl určitě ze všech nejhezčí.

Do naší ankety jsme vybrali šest momentů, z nichž až na ten váš ostatní aktéři vždy vyhráli. S Osekem jste vedli nad Čimelicemi ve 14. minutě už 2:0, ale nakonec jste prohráli. Doma se vám to stává málokdy, abyste promrhali dvoubrankový náskok, že?
Máte naprostou pravdu. Myslím si, že máme dost zkušený tým na to, abychom dvoubrankové vedení dokázali udržet. Bohužel nás toto vedení spíše ukolébalo a hosté tento zápas zaslouženě otočili.

VIDEO: Hlasujte o nejzářivější moment v podzimním KP 2019 

Celkově jste po podzimu počítali s více body na kontě. Zbytečné ztráty vás stály lepší umístění.
Celý podzim jsme měli strašně nevyrovnané výkony. Jeden víkend jsme schopni hrát vyrovnanou partii s týmy, které se pohybují v popředí tabulky, a druhý víkend zahrajeme zoufale a necháme body soupeřům, které bychom měli porážet. Těch zbytečných ztrát bylo moc a ty body nám teď chybí.

Co jste říkal na průběh první poloviny krajského přeboru? Očekával jste obdobné pořadí po podzimu?
Očekával jsem, že Olešník, Lom i Krumlov se budou pohybovat na těch nejvyšších příčkách. Mile mě překvapil Protivín, který na podzim podával pod novým trenérem výborné výkony, na druhou stranu bych čekal lepší postavení Třeboně. Samozřejmě jsem zklamaný z našeho postavení v tabulce, jelikož před sezónou jsem říkal, že bychom se chtěli pohybovat okolo 5. místa.

Odpočinul jste si přes svátky od fotbalu?
Dal jsem si pauzu asi jen jeden týden. Jsem takový, že nedokážu dlouho nic nedělat, takže jsem chodil hrát futsal nebo jsem si šel zaběhat, abych do zimní přípravy přišel připravený a nebyl hned po týdnu zavařený (smích).

Jak se těšíte na přípravu a zimní dril?
Na zimní přípravu se celkem těším. Určitě bude třeba nabrat kondici, abychom byli na jaro nachystaní a zlepšili výkony oproti podzimu. Naštěstí trenér Voříšek preferuje většinu cvičení s míčem, a to určitě baví každého více než běhání po lesích.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle