Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V Oseku očekávali tučnější bodové konto

 
pondělí, 23. prosince 2019, 21:56

TJ Osek vstupovala do nového soutěžního ročníku s cílem navázat na loňskou úspěšnou sezonu, v níž skončila šestá, a pohybovat se v horních patrech tabulky. V létě došlo k minimálním změnám. Tým opustil jen brankář Kozlík, jehož nahradil Přibyl. Do obrany se vrátil Rybák, posilou do útoku byl David Říský, bratra Jakuba.

Přání je jedna věc, realita druhá. Zbytečné výkyvy ve výkonech a výsledcích stály Osek lepší postavení po první polovině krajského přeboru. „Spokojený určitě nejsem. Může se zdát, že 9. místo s 18 body je solidní základ, ale vrátím-li se zpět, tak zkušený tým, jakým je podle mého názoru Osek, nemůže mít takové výkonnostní skoky,“ poznamenal kouč Jaroslav Voříšek.

Po skvělém startu přišly zmiňované bodové ztráty na domácím trávníku. „Měli jsme výborný vstup do soutěže a po výhrách s Táborskem a v Lažišti převažoval optimismus. Bohužel jsme vzápětí propadli doma s Blatnou a Čimelicemi. Pokud přidám porážku v posledním kole v Sezimově Ústí, jsou to právě tyto body, které mi chybí ke spokojenosti,“ počítal Voříšek s tučnějším kontem.

Několikrát se ale dokázali Osečtí na favority vytáhnout. Nevyhráli u nich ani první či v tu dobu druhý celek tabulky. „Na druhé straně musím vyzdvihnout povedená utkání. Kromě již zmíněných přidám remízu s lídrem soutěže Olešníkem, výhru s Protivínem a Dražicemi. Bylo to jak na houpačce. Ale ukázalo se, že s nasazením, bojovností, týmovým výkonem a trochou štěstí se dá hrát s každým. Naopak laxní přístup a podcenění k úspěchu nevedou,“ podotkl Voříšek, který proti Olešníku naskočil od začátku do hry a vsítil vedoucí gól.

Každá výhra se počítá

Na krásu se nehraje, soudí Voříšek, nejstarší střelec přeboru. „Každá výhra se počítá, i když předvedená hra není často podle mých představ.“ Kostra oseckého mužstva se opírala o několik opor. „Na celkovém výsledku se podílí všichni hráči větší či menší mírou a každý má své silnější a slabší stránky. Díky užšímu kádru nemáme příležitosti moc experimentovat a všichni ví, co od nich na hřišti očekáváme. Zmíním celkem vyrovnané výkony gólmanů Budoše a Přibyla, stopera Cardy, středopolaře Hocha a útočníka Jakuba Říského.“

Na čele soutěže přezimuje silné trio, ale ani na opačném pólu není dopředu o sestupujících rozhodnuto. „Týmy v popředí mají opravdu velkou kvalitu a jsem přesvědčen, že ani ti na chvostu nehodí flintu do žita. Jarní boje o záchranu budou určitě zajímavé. Myslím si, že minulý ročník byl vyrovnanější,“ porovnával Voříšek, jemuž dělala radost každá výhra, kvalitní výkon a spokojení fanoušci.

Na jaro se chtějí v Oseku poctivě připravit a nic nepodcenit. „Přípravu začínáme v polovině ledna. Máme k dispozici halu a to je v zimě velké plus. Na začátku února absolvujeme tradiční soustředění v Sušici, kde máme ideální podmínky. Našimi soupeři budou postupně Sušice, Prachatice, Svéradice, Tochovice, Žichovice a Semice,“ jmenoval Jaroslav Voříšek soupeře v zimní přípravě.

V kabině by trenér rád přivítal nové tváře. „Doufám, že k výrazným změnám nedojde, rád bych posílil pro zvýšení konkurence,“ přál si doplnění kádru na jaro, v němž mají jasné plány: „Věřím, že budeme hrát tak, abychom se vyhnuli problémům se záchranou. Chceme se fotbalem bavit a dělat radost všem našim příznivcům.“

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Daniel Pekař