Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Vzduchotechnici hodnotí uplynulou půlsezónu pozitivně

 
úterý, 10. prosince 2019, 08:02

FC ZVVZ Milevsko si vedl v podzimní části krajského přeboru velmi dobře, v tabulce je na pátém místě. Překonal krizi, kterou zlomil závěrečným obratem v domácím střetnutí s Lomem, a začal sklízet sladkou odměnu. Přišly dobré výsledky, vzduchotechnici předváděli pohledný fotbal a do konce podzimu už neprohráli (devětkrát v řadě). Hodnocení první poloviny je pro kouče Miroslava Strnada více než příjemné.

Jak jste spokojený s umístěním po podzimní části?
V konečném účtování můžeme být spokojeni. Podzimní část nám oproti předešlé vyšla.

Co se vám na podzim podařilo a v čem naopak vidíte rezervy?
Dařilo se hlavně po herní stránce. Předváděli jsme ustálené a vyrovnané výkony. Škoda některých zbytečných remíz. Stále je co zlepšovat. Samozřejmě nás mrzí neproměňování šancí.

Které ztráty vás mrzí nejvíc?
Určitě prohra v Krumlově a remíza v Rudolfově.

Vzpomeňte na zápas, který byl z vašeho pohledu nejlepší?
Jak jsem již řekl, předváděli jsme vyrovnané výkony a pohledný fotbal. Mezi ty lepší řadím s Lomem a Olešníkem. Na druhou stranu i v Krumlově to byl pohledný zápas, ale co jsme neproměnily za šance! To byla velká škoda.

O koho se mohl tým opřít v těžkých chvílích?
Já nerad vyzdvihuji jednotlivce. To řešíme v kabině, nebo přímo po jednotlivých zápasech v tisku. Tým máme poskládaný ze zkušených i mladých kluků. Jak se říká, chemie v mužstvu fungovala bezvadně. A to ať´ na hřišti nebo mimo něj.

Jaký dojem na vás udělala kvalita a celková úroveň soutěže? Liší se od předchozích ročníků?
Kvalita je jako loni velmi dobrá. Některé zápasy přinášejí divizní úroveň. Oproti loňské sezóně jsou mužstva u dna tabulky více odskočená. Naopak špička tabulky bude hodně zajímavá.

Co vám osobně udělalo během podzimu největší radost?
Radost mám s naší předvedenou hrou a samozřejmě i jen jedna prohra těší. Naopak mne mrzí zranění Honzy Marvana a odchod Martina Petra. Ale to je sport.

Kdy zahájíte zimní přípravu a jak bude probíhat?
Přípravu začínáme 16. ledna. Nebude se lišit od těch předešlých Připravovat se budeme v domácím prostředí a doplníme to únorovým soustředěním v oblíbené Putimi. Scházet se budeme třikrát týdně plus přípravné zápasy.

Můžete už teď prozradit, zda dojde v kádru k nějakým změnám?
Co mám zprávy tak k odchodu hráče by nemělo dojít. Naopak tým doplníme o dva naše nadějné dorostence. Jiné možné doplnění je v jednání.

S jakými plány půjdete do jara?
Každopádně pokračovat v rozjeté sezóně minimálně stejnými výkony...

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Daniel Pekař, Petr Vlasák