Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Opustit nelichotivou pozici, zlepšit výkony i výsledky, přejí si v Třeboni

 
pondělí, 2. prosince 2019, 15:07

Týmu Třeboně se po loňské čtvrté příčce na podzim v krajském přeboru nedařilo. Na kontě má 12 bodů za čtyři výhry a zimní přestávku stráví na třináctém místě. A s tímto vývojem samozřejmě v Jiskře spokojeni nejsou. „Porážkou ve Strakonicích jako by se zlomil podzim herně i výsledkově,“ zmínil trenér Karel Kladenský v rekapitulaci pro Jihočeský fotbal.

Jak hodnotíte první polovinu a umístění na třinácté příčce?
Jsme nespokojení, to je jasné, chtěli jsme se pohybovat na opačném pólu tabulky.

Co se vám na podzim podařilo a v čem naopak vidíte rezervy?
Celkem se podařila první třetina, hlavně herně, pak už to šlo dolů ruku v ruce s výsledky. Rezervy jsou velké a týkají se hlavně toho, že nedokážeme prodat kvalitní tréninkové úsilí v zápasech.

Které ztráty vás mrzí nejvíc?
Úplně nejvíce ta ve Strakonicích, tam jako by se zlomil podzim herně i výsledkově. A v závěru prohra na Rudolfově se sousedem v tabulce, kde jsme vedli a nechali tam nakonec lacino všechny body.

Určitě vzpomenete na zápas, který byl z vašeho pohledu nejlepší?
Zřejmě hned ten první s Protivínem doma, hráli jsme rychlý moderní fotbal, ale doplatili jsme na koncovku a ztratili jsme ho v posledních pěti minutách. Dobrý zápas jsme odehráli také s rezervou Táborska.

O koho se mohl tým opřít v těžkých chvílích?
Bohužel jsme na podzim klasického lídra neměli, chyběl nám hráč se stabilizovanými výkony a uměním hru usměrnit, pozvednout nebo uklidnit. Když tuto roli začal v průběhu plnit Míra Franěk, tak se bohužel zranil.

Jaký dojem na vás udělala kvalita a celková úroveň soutěže? Liší se od předchozích ročníků?
Loni byla soutěž mnohem vyrovnanější a myslím, že šla kvalitativně o krůček dolů. O to je horší, kde se průběžně nacházíme.

Co vám osobně udělalo během podzimu největší radost?
Asi začátek, ale i ten jsem očekával lepší. Pak už to bylo hodně složité, o to více si vážím důvěry vedení i hráčů v naší práci. To mi udělalo radost a hlavně dává sílu, že společně fotbalovou Třeboň zvedneme.

Kdy zahájíte zimní přípravu a jak bude probíhat?
Startujeme 14. ledna 2020, zimní příprava bude tedy dvouměsíční, budeme trénovat pravidelně třikrát v týdnu, máme smluveno sedm přípravných zápasů.

Můžete už teď prozradit, zda dojde v kádru k nějakým změnám?
Jsme rádi, že se už stoprocentně zapojí do přípravy i zápasů Prokop Pučejdl. Máme domluveno s šéftrenérem mládeže Karlem Bicencem, že se do přípravy zapojí čtyři nadějní dorostenci. O posilách se právě vedou jednání.

S jakými plány půjdete do jara?
Zachovat KP, zlepšit výkony i výsledky. Přesvědčit fanoušky, že fotbal umíme a že loňské umístění nebylo náhodné. Bude to stát mnoho úsilí a tréninkové dřiny, pokud se do toho obujeme na plný pecky, nemám obavy.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama