Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V Lomu budu pokračovat i na jaře, zavrhuje všechny nabídky nejlepší kanonýr KP Neužil

 
pátek, 22. listopadu 2019, 17:33

Aby se jeden hráč stal dvakrát za sebou Mužem kola, to nebývá zrovna obvyklé. V každém kole se najde hned několik fotbalistů, kteří zaujmou svým individuálním výkonem. V případě útočníka Lomu Davida Neužila jsme ovšem udělali výjimku. Jeho forma byla v posledních zápasech obdivuhodná. Zcela mimořádný výkon podal i v Blatné. Lom vyhrál na hřišti předposledního celku tabulky 9:2 a elitní střelec nasázel do domácí sítě čtyři branky. Za podzim jich dal úctyhodných jednadvacet! Za rok a půl v přeboru 45!

Z Blatné jste si přál odvézt tři body, přičemž žádné osobní cíle jste si nekladl. Tři body Lom skutečně získal, vy jste navíc přispěl čtyřmi góly a podruhé za sebou jste se stal Mužem kola. Byl to pro vás další mimořádný zápas?
Zápas se nám povedl, takže ho hodnotím jednoznačně kladně. Řekli jsme si, že na ně vlétneme a po pětadvaceti minutách už jsme vedli 4:0. Je dobře, že jsme brzy rozhodli a koncovka už pak byla klidnější.

Není vám líto, že fotbalový podzim končí, když se vám začalo tak dařit?
To nevím, těžko říct. Líto asi ne. Je pravda, že se nám dařilo, ale zase by na nás mohla padnout nějaká deka, pokud by se nám nějaké utkání nepovedlo. Snad nám to bude takhle šlapat i na jaře.

Nyní máte před sebou dokopnou. Vaše statistiky jistě nezůstanou u spoluhráčů bez povšimnutí a zřejmě budete muset přispět do klubové kasy. Berete si s sebou pořádně naditou peněženku?
Očekávám, že mě to asi bude něco stát. I když nerad, budu muset zřejmě do kasy něco přihodit. Budu ale dělat mrtvého brouka a uvidíme (úsměv). Doufám, že to nebude stát tolik. Každopádně na dokopnou se těším, bude to pohodička.

Nejen spoluhráče, ale možná i činovníky některých klubů zaujaly vaše podzimní výkony. Projevil o vás někdo zájem?
Nějaké nabídky už na stole byly, ale o ničem jiném nepřemýšlím. V Lomu jsem spokojený a budu tady pokračovat i na jaře.

Opravdu vás žádná nabídka aspoň na chvíli nezviklala?
Určitě nemám nad čím přemýšlet, žádné změny nebudou.

Existuje v krajském přeboru nějaký nepříjemný obránce, proti kterému je těžké se prosadit?
Na žádného takového obránce si nevzpomenu. Obecně se mi ale hůře hraje proti týmům, které nejsou tak kvalitní po fotbalové stránce, a tak hrají spíš silový fotbal. Člověk je potom víc dokopaný.

Můžete být konkrétní?
Nerad bych jmenoval, abych někoho neurazil. Někteří soupeři se však snaží mně nebo Šimimu (Jan Šimák, pozn. red.) fotbal znepříjemnit. Já si ale nestěžuji a chápu, že když někdo není tak technicky vybavený, musí použít jiné zbraně. Taková některá mužstva jsou a my se s tím musíme vyrovnat.

Jak bude vypadat vaše zimní příprava?
Budu se muset nějak udržovat, protože bych jinak tloustnul. Polovina hráčů Lomu hraje táborskou futsalovou ligu, a ta bude naše hlavní náplň v zimním období. Futsal vyplní většinu naší zimní přípravy.

Holdujete též nějakým vysloveně zimním sportům, při kterých je nezbytné nazout lyže či brusle?
Když zamrzne led, obuji brusle a chodím si zahrát taky hokej. Bez sportu bych nevydržel ani týden. Když člověk chce, najde se příležitosti ke sportování i v zimě. 

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Petr Vlasák