Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dražice zvítězily v Lažišti gólem žolíka Mareše

 
úterý, 19. listopadu 2019, 23:29

V posledním podzimním kole přivítaly Lažiště tým Dražic, který měl o bod více. Očekával se vyrovnaný průběh utkání, což se také naplnilo. Kvalita utkání byla ale více než podprůměrná a přítomné diváky moc nenadchla. Byl to spíše boj, než nějaká velká podívaná Domácí se sešli po dlouhé době kompletní, zato hostům chyběli L. Stuchlík a Hojdar.

Úvod utkání patřil jednoznačně hostům. Ti se usadili na polovině domácích a hrozili zejména ze standardních situací. Lažišťští se vůbec nemohli dostat do hry a poprvé ohrozili Vanýskovu branku až ve 13. minutě M. Sedláčkem, který po vysunutí Hojdekrem postupoval z levé strany sám na branku, ale jeho střela těsně minula levou tyč. To byla ale od domácích ojedinělá akce. Ty ostatní akce v prvním poločasu nebyly vůbec dotaženy do koncovky. Hosté, byť byli více na balonu, si také nějaké velké šance nevytvořili. Za zmínku stojí pouze trestný kop z dvaceti metrů, kdy technickou Horkovu střelu vytáhl Tesař na roh a v závěru poločasu sklepl Horka na Veselého, ale i jeho technickou střelu na zadní tyč vyrazil Tesař na roh. Nudný první poločas tak skočil bez branek.

Druhý poločas byl již o něco záživnější, ale nedá se říci, že by se jednalo o nějaký extra fotbalový zážitek. První větší šanci měl Makoš. M. Sedláček zatáhl po levé straně balon, přihrál do vápna Vokatému, který Makoše našel na hranici šestnáctky, ale jeho střelu směřující do volné poloviny branky zblokovala hostující obrana na roh. Poté zahrozili hosté. Jmenovitě Kromka, který po rychlém brejku dostal ideální přihrávku od J. Štechera, ale Tesař byl u něho včas a zmenšil mu střelecký úhel natolik, že ho již nedokázal přehodit či obstřelit.

V 59. minutě vyslal Veselý na zteč J. Štechera, který obstřelil bránící Hojdekra, ale radost mu překazil skvělým zákrokem Tesař. Z následného rohu Veselého trefil Kromka hlavou pravou tyč domácí branky. Poté se ukázalo, jak je platný pro Dražické Horka. Nejdříve po trestném kopu Veselého jeho hlavičku vyhlavičkoval z prázdné branky Albert, aby za chvilku na druhé straně po akci Makoše, zachránil svůj tým od pohromy tím, že vyhlavičkoval balon směřující do prázdné branky z nohy M. Sedláčka.

Nepěkný závěr po Veselého faulu

Závěr zápasu byl hodně hektický a emotivní. V 87. minutě se protlačil Kromka přes Alberta, skákající balon se dostal ke střídajícímu Marešovi, který z první prostřelil bezmocného Tesaře a rozhodl o výsledku tohoto utkání (minule skóroval v 93. minutě, pozn. red.).

Následná 88. minuta přinesla hodně emocí. D. Sedláček nakopl dlouhý balon na polovinu domácích, ale vzápětí ho dojel nevybíravým způsobem Veselý. Roli mstitele se zbytečně ujal Makoš a srazil hostujícího kapitána k zemi. K údivu všech uviděli oba pouze žlutou kartu. Pro Makoše to byla již druhá, tak musel hřiště opustit. Na cestu přidal ještě navíc směrem k rozhodčímu pár peprných slov. Červenou kartu za protesty obdržel i domácí trenér Raušer. Odstoupit musel, bohužel, i D. Sedláček se zraněným kolenem. Snad to nebude nic vážného. Z aktérů tohoto incidentu dohrál pouze Veselý, který měl být za tento ošklivý zákrok také jednoznačně vyloučen. Ihned po tomto „karetním mariáši“ rozhodčí zápas raději ukončil.

Poslední podzimní zápas se domácím vůbec nepovedl. Hostům stačil průměrný výkon a bojovnost k zisku třech bodů. Nejlepším hráčem na hřišti byl hostující Horka, který kraloval před oběma brankami. Hosté si vítězstvím zajistili celkem klidnou zimu a s dvaceti body mohou být maximálně spokojeni. Zato domácí musí na jaře hodně přidat, aby se nedostali do sestupového pásma. Konec podzimu jim vůbec nevyšel, Začalo to nepovedeným druhým poločasem v Jankově a poté se již z té fotbalové bídy nedostali. Výkony v posledních dvou zápasech na KP určitě nestačí.

FK Lažiště – TJ Dražice 0:1 (0:0)

Branka: 87. Mareš. Rozhodčí: Krauskopf – Mach, Albert. DFA: Bicek. ŽK: 5:4 (Makoš 2x, M. Sedláček, Macek, Hojdekr – Vlašin, Vanýsek, Stuchlík, Veselý). ČK: 1:0 (89. Makoš). Diváků: 100.

Lažiště: Tesař – Makoš, Albert, Bízek (37. Volmut), D. Sedláček – Jak. Rauscher (54. Jar. Rauscher), Hušek (73. Hrbek), Hojdekr, Macek, M. Sedláček – Vokatý (54. Linhart). Trenér: Raušer.

Dražice: Vanýsek – Kouřil (53. Bareš), Horka, Hořejší, Vlašin – Novotný, J. Štecher, Veselý, D. Štecher, M. Stuchlík (77. Mareš) – Kromka. Trenér: Veselý.

Napsal(a) Pavel Hodina | Foto tvcom