Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čimelice si nepohlídaly standardky Jankova

 
úterý, 19. listopadu 2019, 11:11

Fotbalový podzim skončil. Jankov zakončil rok 2019 utkáním v Čimelicích, kde sice brzy inkasoval, ale nakonec i díky hattricku Tomáše Smékala výsledek otočil a po výhře 4:2 získal tři body. V polovině krajského přeboru patří týmu Petra Kadlece šestá příčka v tabulce, když z patnácti odehraných zápasů prohrál pouze dva, což je poměrně slušná bilance. Čimelicím patří sedmá pozice.

SIKO se muselo obejít bez gólmana Hřebejka, jeho místo tak zaujal hráč Václav Nosek. A v úvodu zápasu mohl být v klidu, jelikož jeho spoluhráči hosty do blízkosti vlastní branky nepouštěli. Sami se navíc brzy dostali do vedení po hrubce Popelky.

Opora zadních řad Jankova si vybrala slabší chvilku v 5.minutě, kdy darovala balón Petru Hovorkovi a ten už je natolik zkušeným a kvalitním útočníkem, že si s nabídnutým sólem na Komárka úspěšně poradil - 1:0. Nosek musel řešit první krizový moment po čtvrthodině hry. Po Kroneislově centru musel čelit ataku dvojice Bürger – Smékal, míč neudržel a Smékal ho dopravil do branky. Přestože hlavní rozhodčí branku nejprve uznal, po několika vteřinách na pokyn AR2 ji odvolal a pískal se faul na gólmana.

V 19.minutě musel po rohovém kopu zasahovat Komárek proti dobré šanci Bednaříka. O chvilku později to po spolupráci Bürgera s Kroneislem zkoušel pohotově z voleje Kollár, ale domácí branku o metr přestřelil. Na zajímavé okamžiky bohatou pasáž uzavřel ve 22.minutě po přesném centru Sigmunda těsně vedle hlavičkující Hovorka.

Pěkný fotbalový moment předvedli ve 29.minutě centrující Káš a z voleje pálící Varhan. Balón však skončil nad brankou Jana Komárka. Gólman Jankova však musel být neustále ve střehu. O minutu později se totiž ke střele dostal Hegenbart a Komárek měl plné ruce práce. První půlhodinu byly Čimelice jasně lepším týmem, ale poté se pomalu a jistě začal zvedat výkon Jankova, což bylo záhy znát na výsledku. Po standardní situaci zahrávanou Kroneislem se míč odrazil k Petru Klímovi a ten srovnal na 1:1.

Na poločasový obrat už neodpověděli

Domácí mohli jít zpátky do vedení v 38.minutě po rychlém breaku, ale následné zakončení Sigmunda nebylo příliš přesné. Jankovští ještě do poločasu skóre otočili a znovu to bylo po standardní situaci. Kroneislův centr vrátil před branku Bürger a Tomáš Smékal měl cestu ke gólu poměrně snadnou - 1:2. Vedení Jankova bylo pro dobře hrající Čimelice v poločasové přestávce kruté.

Druhý poločas se hosté prezentovali v mnohem lepším světle a dá se říci, že hru měli plně pod kontrolou. Hráli spolehlivě odzadu, drželi balón a sami byli v útočné fázi nebezpeční. Třeba Kroneislův pokus směřující pod břevno Nosek s námahou vyrazil na rohový kop. Další ošemetnou situaci řešil Nosek v 55.minutě po rychlém protiútoku Jankova a zakončením stopera Loška. Větší klid získal Jankov až v 69.minutě po akci Loška a Lovičky, na jejímž konci se trochu se štěstím dostal k zakončení Tomáš Smékal a střelou k tyči nedal Noskovi sebemenší šanci - 1:3.

Domácí fotbalisté toho směrem dopředu příliš neměli. Výjimkou byla střela Listopada v 85.minutě, které však chyběla větší přesnost. V samém závěru střetnutí padly ještě dvě branky. V 89.minutě propadl Hüttnerův rohový kop k Tomáši Smékalovi, který s pomocí bránícího Hovorky dostal míč do branky - 1:4. V nastaveném čase se alespoň snižující trefy dočkali hráči Čimelic. Z pravé strany odcentroval Jizba a střídající Jan Mezera se trefil přesně k tyči - 2:4. Následná potyčka o míč, po které byly uděleny čtyři žluté karty, byla vzhledem k času a skóre zcela zbytečná a trošku pokazila jinak velmi slušné utkání.

SK SIKO Čimelice - SK Jankov 2:4 (1:2)

Branky: 5. Hovorka, 90. Mezera - 32. Klíma, 41., 69. a 89. Smékal. Rozhodčí: Kroutl - Macko, Izugrafov. Delegát: Němeček. ŽK: 3:3 (Hegenbart, Mezera, Sigmund - Klíma, Bürger, Komárek). Střely na branky: 4:8. Střely mimo: 8:2. Rohy: 6:5. Diváci: 60.

Čimelice: Nosek - Jizba, Bednařík, Listopad, Řezáč (67. Mezera) - Varhan, Hegenbart, Převrátil, Káš (46. Nekl), Sigmund – Hovorka.

Jankov: Komárek - Jirkovský, Lošek, Popelka, Zajíc - Bürger, Kroneisl, Kollár (88. Hüttner), Lovička (79. Fajtl), Klíma (85. Beránek) - Smékal (90. Kočer).

Nejlepší hráči: Sigmund - Smékal

Napsal(a) SK Jankov | Foto Michaela Mikešová a Natálie Kočerová