Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, sestavy, fakta a nejlepší hráči ve 14. kole KP

 
čtvrtek, 14. listopadu 2019, 19:47

Osek po týmovém výkonu ukončil více než dva měsíce trvající neporazitelnost Protivína. Na druhé místo se zásluhou lepšího skóre posunul Č. Krumlov po divokém utkání s osmi góly a třemi červenými kartami pro Blatnou. Jediný bod ztrácí na druhou příčku čtvrtý Lom. Zásluhou exhibice Davida Neužila deklasoval Lažiště sedmi zásahy a navázal na předchozí výsledky. Daří se Milevsku, které nemělo potíže s posledním S. Ústím a udrželo si pátou příčku. V napínavém závěru vyrovnávaly Dražice s béčkem Táborska v přesilovce, hosty mrzela neproměněná penalta. Táborské derby přineslo oboustranně kvalitní podívanou. Na čele přezimuje Olešník, obhájce titulu zvýšil náskok už na šest bodů.

Výsledky 14. kola krajského přeboru


FK Olešník - SK SIKO Čimelice 4:0 (2:0)

Góly: 16. Dudek, 40. Toth, 63. a 80. Lafata. Rozhodčí: Vican - Lovětínský, Havlík. Delegát: Štuk. ŽK: 1:1 (Tomášek – Mezera). Diváků: 80.

Olešník: Matoušek – Tomášek, Kalášek, Heller, Nýdl – Grobár, Pecka (73. Rožboud), Lafata, Šálený – Toth, Dudek (71. Šahajda). Trenér Roman Chlumecký.

Čimelice: Hřebejk – Jizba (60. Varhan), Převrátil, Bednařík, Mezera – Hegenbart, Káš, Nekl, Rambous, Sigmund – Hovorka. Trenér Rostislav Grossmann.

Nejlepší hráči: Nýdl, Lafata – Káš, Rambous

Roman Chlumecký, trenér Olešníka: „Od nás to byl velmi dobře odehraný zápas. Kdybychom proměňovali všechny šance, bylo by do poločasu rozhodnuto. Potěšila opět nula vzadu. Upřímně, od Čimelic jsem cekal víc, nicméně jim děkuji, že přistoupily na naši změnu začátku zápasu.“

Rostislav Grossmann, trenér Čimelic: „V první půli jsme byli pasivní a měli ze soupeře přílišný respekt. Naše kombinace byla nepřesná, lehce jsme ztráceli míče a byli za to potrestáni dvěma brankami. Ve druhé půli jsme přidali a byli aktivnější a několikrát jsme se dostali do slibných pozic před domácí brankou. V koncovce jsme ale byli nepřesní a dobré situace řešili strašně složitě a nedůrazně. Olešník podnikal nebezpečné brejky a byl na rozdíl od nás produktivní, povedlo se mu ještě dvakrát skórovat. Herně jsme zejména ve druhé půli nebyli horším týmem, ale v řešení útočné fáze byl mezi oběma týmy velký rozdíl.“


FK Slavoj Č. Krumlov – TJ Blatná 5:3 (2:1)

Góly: 3. Svoboda, 13. (pen.) Novák, 80. (pen.) Tauber, 85. Růžička, 90. (+1) Filip - 41. Kůst, 67. Sedláček, 88. Nový. Rozhodčí: Macko - Herzog, Mach. Delegát: Šnajder. ŽK: 0:2 (Kůst 2, Nový, Šejvar). ČK: 0:3 (76. Kůst po 2 ŽK, a Motyka, 80. Sýkora). Diváků: 87.

Č. Krumlov: Trnka – Malý, Kabele, Švec – Savytskyi (80. Strapek), Vávra, Novák (85. Beránek), Svoboda (70. Klivanda), Kuna (70. Persán) – Tauber, Růžička (87. Filip). Trenér Václav Domin.

Blatná: Chlanda – Hrádek, Šejvar, Motyka, Nový – Říha (54. Stulík), Prokopec, Kůst, Sýkora – Levý (73. Uldrich), Sedláček. Trenér Michal Brabec.

Nejlepší hráči: nehlášeno - Kůst, Chlanda, Nový

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „Byl to bláznivý zápas a spousta našich neproměněných šancí. Výsledek pět tři je hokejový, aspoň si diváci přišli na své.“

Roman Remeš, asistent trenéra Blatné: „Odehrálo se hodně dobré útočné utkání, které jak my, tak i domácí preferujeme. My jsme byli po první půlhodině zralí na ručník, to se na nás valil jeden útok za druhým, domácí nám přesto vstřelili jen dvě branky ze standardek, z trestňáku a z penalty. Když jsme se trochu probrali, dostali jsme se do třech slibných situací a jednu z nich Kůst proměnil. Druhý poločas byl hodně podobný tomu prvnímu, tam nás několikrát podržel i Chlanda v naší brance, Krumlov měl mírnou převahu, ale ze hry by nám asi branku nedal. Z jedné brejkové situace jsme ale vstřelili druhou branku my a bylo srovnáno. Hned z další akce jsme mohli jít dokonce do vedení, tam domácí podržel jejich brankář. To, co se dělo posledních deset minut, už nemá cenu ani komentovat, tam snad jde jen napsat, že z pohledného a slušného utkání jde udělat strašná bramboračka, která pak nebaví nikoho ze zúčastněných.“


TJ Dražice – FC MAS Táborsko B 3:3 (1:2)

Góly: 2. Kromka, 54. P. Novotný, 90. Mareš - 4. Radosta, 32. Římanek, 64. Jansa. Rozhodčí: Koranda – Izugrafov, Krauskopf. Delegát: Chlaň. ŽK: 4:5 (Bareš, Kromka, Novotný, Mareš – Jáša 2, Římanek, Mikuláštík, Bouchal). ČK: 0:1 (77. Jáša). Diváků: 100. V 87. min. neproměnil hostující Štefl penaltu.

Dražice: Baka – Bareš (72. Mareš), Horka, Hořejší, Vlašín – P. Novotný, J. Štecher, Veselý, M. Stuchlík – Kromka, D. Štecher. Hrající trenér Tomáš Hořejší.

Táborsko B: L. Novák – Větrovský, Mácha, Jáša, Mikuláštík (56. Rytíř) - Laszák (28. Jansa), Štefl – Mischnik (66. Pavlík), Bouchal (90. Dumbrovský), Římanek (90. Smutný) – Radosta.

Nejlepší hráči: celý tým – L. Novák, Mácha, Římanek, Jansa

Vlastimil Stuchlík, vedoucí mužstva Dražic: „Poslední podzimní domácí zápas a v dalším okresní derby jsme chtěli naplno bodovat a začátek tomu nasvědčoval. Bohužel jak rychle jsme po akci ze strany skórovali, tak i inkasovali a poté mladíci soupeře při našem podcenění centrovaného balonu přidali druhý gól. Ve druhé části jsme rychle vyrovnali, ale opět rychle obdrželi. Poslední patnáctiminutovka nabídla několik zajímavých momentů zápasu. Nejprve vyloučení hostujícího hráče a poté neproměněný pokutový kop hostů, brankářem bravurně chycený. To nás nakoplo k závěrečnému náporu a v nastavení se povedlo vsítit zasloužený vyrovnávací gól paradoxně táborským odchovancem. Nutno poděkovat i našim fanouškům za tento zápas a za celý podzim, kdy nás neustále povzbuzovali i když se zrovna nedařilo.“

Karel Musil, trenér Táborska B: „Určitě spokojenost! Odehráli jsme dobré utkání. Dokázali jsme se vyrovnat s těžkým terénem a důrazným soupeřem. Od začátku bylo vidět, že nechceme prohrát. Otočili jsme skóre utkání, což bylo velice důležité. Tým si věřil, bylo to cítit po celé utkání. Veliká škoda neproměněných šancí a brejkových situací, mohli jsme získat tři body. Závěr utkání, to byla hektika. Rozhodlo vyloučení a velký tlak Dražic. Musím pochválit domácí tým, který bojoval do poslední minuty a zaslouženě vyrovnal. Kluci to fotbalově odpracovali, čehož si nesmírně vážím. Naše cesta s mladými hráči je určitě správná. Je to stále o trpělivosti, tréninku a utkáních.“


TJ Osek – FK Protivín 2:0 (1:0)

Góly: 33. D. Říský, 63. Blatský. Rozhodčí: Panský - Žemlička, Ondřej. Delegát: Pečenka. ŽK: 1:5 (J. Říský – Uhlík, Hanus, Dan, Bečvář, J. Vorel). Diváků: 90.

Osek: Budoš – Rybák, Carda, Krejčí, Kinkor – Blatský (84. Lávička), Hoch, Brabec (88. Benda), Hosnedl – D. Říský, J. Říský. Trenér Jaroslav Voříšek.

Protivín: Hanus – Dan, Vojta, Uhlík., Zach (88. Novotný) – Hrynevich (79. Mikulenka), Bečvář, Zb. Vorel, Hrachovec (67. Buko Leroy) – J. Vorel, Kasík. Trenér Miroslav Říha.

Nejlepší hráči: celý tým – nikdo

Jaroslav Voříšek, trenér Oseka: „Protivín je v současné době kompaktní a sebevědomé mužstvo a úspěch s ním může přijít jen po týmovém a zodpovědném výkonu. K tomu jsme dokázali eliminovat jeho útočnou sílu. Díky tomu se hrálo poměrně svižné a vyrovnané utkání. V 15. minutě střela J. Říského po zatažení Hosnedla trefila pouze gólmana, ve 27. minutě Hosnedl v samostatném nájezdu netrefil bránu. Naší výhru rozhodly standardní situace. Ve 33. minutě zatočil přímý volný kop z levé strany na přední tyč D. Říský. V 62. minutě po rohovém kopu trefil dobře postavený Blatský. Šance Protivína jsme několikrát hasili na poslední chvíli. S tak kvalitním soupeřem si výhry ceníme, díky přístupu a předvedenému výkonu jsou získané body zasloužené.“

Miroslav Říha, trenér Protivína: „Asi náš nejhorší výkon. Za celý zápas jsme se dostali do jedné, dvou gólových šancí a pár nebezpečných rohů, což je hrozně málo. Domácí rozhodli zápas standardními situacemi a větší chutí po vítězství. Svým hráčům nemohu vytknout snahu, ale řešení předfinální fáze není dobré. Vytratila se nám lehkost v ofenzívě a na gól se strašně nadřeme. Celkově zasloužené vítězství domácích.“


SK Rudolfov – TJ Jiskra Třeboň 2:1 (0:0)

Góly: 70. (pen.) Pouzar, 74. Sládek - 64. Průcha. Rozhodčí: Polák - Herzog, Albert. Delegát: Eibl. ŽK: 1:4 (Pouzar – Franěk, Kopecký, Navrátil, Lonsmín). Diváků: 120.

Rudolfov: Pícha – Prokeš, Novotný, Hajný, Hrbáč – Kovačičín, Pouzar, Gerstner, Pexa (61. Janák) – Sládek, Šindelář. Trenér Jiří Nárovec.

Třeboň: Skála – Schneider, Koktavý, Cimerhanzl – Matoušek, Lonsmín, Doležal (81. Švejda), Franěk (46. Průcha), Bartl – Holzepl, Navrátil. Trenér Karel Kladenský.

Nejlepší hráči: Pícha – Lonsmín

Jiří Hrbáč, hráč Rudolfova: „Pro nás se v podstatě jednalo o utkání podzimu. V prvním poločase ale byla Třeboň určitě lepší, a kdybychom prohrávali, tak bychom se nemohli divit. Naštěstí pro nás Třeboň své šance nevyužila. Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivněji my, ale po zaváhání naší obrany šli hosté do vedení. Nám se ale podařilo rychle vyrovnat a chvíli po té strhnout vedení na svou stranu. Zbytek zápasu jsme se už zatáhli do obranného bloku a díky výbornému zákroku Píchy vítězství uhájili. Musím uznat, že mě Třeboň mile překvapila a pro ni to byla určitě smolná porážka.“

Karel Kladenský, trenér Třeboně: „Byl to boj týmů z dolní části tabulky, ve kterém jsme tahali první poločas za delší konec. Převahu jsme v branky nepřetavili, byť příležitosti byly velké. Po přestávce už to z naší strany nebylo ono, ale i tak nás Průcha poslal do vedení po uvolnění ve vápně. Nejen, že jsme ho neudrželi, z penalty vyrovnal Pouzar, ale dostali jsme po pár minutách další gól, když se trefil Sládek po kolmici do vápna. Vyrovnat už se nám nepodařilo, byť nápor a tutovku jsme měli. Výsledek hodně zamrzí, tady jsme měli vytěžit z utkání nejméně bod.“ 


TJ Sokol Lom - FK Lažiště 7:1 (2:0)

Góly: 10., 32., 54., 66., 68. a 79. (pen.) Neužil, 64. Do Trung - 50. M. Sedláček. Rozhodčí: Lepič – Kaštánek, Klátil. Delegát: Brož. ŽK: 2:3 (Neužil, Kosobud – D. Sedláček, Hojdekr, Macek). Diváků: 120.

Lom: Chylík (79. Kolář) – Chotovinský (65. Voneš), Jelen, Kosobud, Vysušil - Do Trung (73. Mařík), Trantýr, Balogh (70. Bosnyak), J. Rabiňák, Janů – Neužil.

Lažiště: Tesař – D. Sedláček, Macek, Albert, Jar. Rauscher (62. Linhart) – M. Sedláček, Hušek, Hojdekr (69. Holub), Volmut (69. Hrbek), Jak. Rauscher – Vokatý.

Nejlepší hráči: Neužil, Jelen, Kosobud, celý tým – nikdo

Lukáš Zeman, asistent trenéra Lomu: „Když vyhrajete 7:1, nemůžete zápas hodnotit jinak, než velmi vydařený. Všichni hráči odehráli výborný zápas. Co bych chtěl vyzdvihnout, tak byl výkon Davida Neužila, který tento zápas proměnil ve svoji exhibici, když šest gólů dal a na sedmý přihrál. Jeho výkon byl opravdu neskutečný. Byla radost ho sledovat s jakou lehkostí a chutí si pohrával s obranou soupeře. Víme moc dobře, jak je pro nás důležitým hráčem. Jeho první vstřelený gól v tomto utkání byl zároveň stým gólem, který jsme dali za rok a půl v KP.“

Josef Raušer, trenér Lažiště: „Zápas jsme absolutně nezvládli, soupeř dominoval ve všech herních činnostech a zcela zaslouženě vyhrál. Ač jsme se na zápas připravovali a to i na jednotlivce, tak nejlepší muž zápasu Neužil nám dal šest branek a to ještě další mohl přidat. Paradoxně jsme většinu branek dostali z brejků po našich nedotažených akcích. V určitých momentech jsme hráli hodně naivně. Blahopřeji soupeři k dobrému výkonu a my se musíme připravit na poslední zápas a podat diametrálně odlišný výkon.“


SK Jankov – FK Junior Strakonice 0:0

Rozhodčí: Brom - Krčín, Kroutl. Delegát: Tupý. ŽK: 2:4 (Bürger, Smékal - Petráň, Říha, Bálek, M. Kostka). Diváků: 128.

Jankov: Hučík - Bürger, Honner, Lošek, Zajíc - Beránek (67. Klíma), Fajtl (46. Lovička), Kroneisl, Kollár, Popelka – Smékal. Trenér Petr Kadlec.

Strakonice: Lízal - Kočí, Říha, M. Kostka, Peroutka - Němeček (88. Moudrý), M. Šrámek, Zelenka, Bálek (83. Zušťák), Petráň (72. Boukalík) - Máška (67. V. Šrámek). Trenér Luděk Cimrhanzl.

Nejlepší hráči: Hučík – Lízal

Petr Kadlec, trenér Jankova: „V posledním domácím zápase podzimu jsme samozřejmě před svými fanoušky chtěli uspět a získat tři body. Strakoničtí se však prezentovali organizovanou obranou v hlubším bloku s rychlým přechodem do útoku a my jsme díky své pomalé hře nedokázali tento blok rozbít. V poslední třetině hřiště jsme byli málo odvážní a kreativní. Nás v tomto utkání několikrát výrazně podržel brankář Hučík a tak když jsme v závěru utkání neproměnili dvě vyložené šance, skončil tento zajímavý zápas bezbrankovou remízou.“

Jiří Cibulka, vedoucí mužstva Strakonic: „Úvod utkání byl z obou stran opatrný bez ohrožení branky. V 10. minutě Bálek dlouhým nákopem pořádně vystrašil domácího gólmana Hučíka, který musel balon vyškrábnout zpod břevna. Ve 23. minutě jsme založili pěknou akci po ose Máška – Bálek - Petráň, který nacentroval do vápna, kde si naběhl Zelenka a jeho střelu Hučík nadvakrát zkrotil. Ve 30. minutě se do první vážnější akce dostali domácí, když umístěnou hlavičku Smékala bravurně vytáhl Lízal na rohový kop. O minutu později se M. Šrámek s Bálkem prokombinovali až před domácího brankáře, který ale včas vyběhl a střelu Bálka za svá záda nepustil. Ve 41. minutě Bálek vysunul do brejku Mášku, který prudce vystřelil a opět domácí Hučík jeho střelu stačil vyrazit. První poločas byl v poli vyrovnaný s více brankovými příležitostmi hostí. Druhý poločas byl dlouho bez vážnějších brankových příležitostí. Až v 69. minutě jsme předvedli nejhezčí akci zápasu, a to když Bálek vysunul do křídla V. Šrámka, který z jedné dal do vápna na nabíhajícího Němečka, jenž trefil padajícího Hučíka. Závěr utkání byl v režii domácích, vytvořili si dvě brankové příležitosti: Lovička po brejku naštěstí zbrkle zakončil střelou mimo branku a Popelka po pěkné akci trefil tyč Lízalovy branky. Utkání skončilo spravedlivou remízou, se kterou byli oba týmy spokojené. Nejlepšími hráči byli oba brankáři.“


FC ZVVZ Milevsko - Sokol Sezimovo Ústí 5:1 (2:1)

Góly: 15. a 37. Hadáček, 48. a 63. (pen.) Barda, 83. Vakoč - 8. Petr Sazma. Rozhodčí: Žurek - Žemlička, Peterka. Delegát: Vrzal. ŽK: 1:2 (Volf – Mrúz, Drs). Diváků: 88.

Milevsko: Dvořák – P. Novotný (83. Hejl), Vakoč, Kosobud, Málek – Volf (83. M. Novotný), Komárek, Maršík, Barda – Hadáček (78. Bártík), Sedlák (67. Kálal). Trenér Miroslav Strnad.

S. Ústí: Sedloň – Mrúz, Škarda, Brůžek, Bartáček – Hladík (55. Drs), Hoffmann, Podroužek, Sazma – Nikl, Žilinčík (75. Červ). Trenér Milan Barteska.

Nejlepší hráči: Hadáček, Barda, Volf, Komárek – Nikl, Škarda, Hoffmann

Miroslav Strnad, trenér Milevska: „Bylo potřeba splnit povinnost a doma poslední tým tabulky porazit, což se nám povedlo. První poločas z naší strany nebyl optimální, soupeř nás trošičku zlobil, ale po přestávce už jsme dominovali a zaslouženě vyhráli. Jsme rádi, že jsme mohli hrát na přírodní trávě, a zahráli si celkem slušný fotbal. Šanci dostala i celá lavička s dorostencem Bártíkem. Celý podzim nám až na pár zbytečných remíz vycházel a zatím můžeme být spokojeni. Teď už to jen chceme potvrdit na hřišti Táborska a užít si zasloužený odpočinek.“

Ladislav Šebek, předseda S. Ústí: „Myslím si, že výsledek je pro nás krutý. Soupeř potrestal chladnokrevně skoro všechny naše hrubé individuální chyby a naopak, my jsme za stavu 2:1 neproměnili dvě, tři stoprocentní šance. Hrubé chyby hráčů v poli včetně gólmana se kupí víc a víc, už aby byl konec podzimu.“


 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Daniel Pekař
 


 
Reklama