Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Souboj dvou nejlepších snajprů krajského přeboru vyhrál na celé čáře Neužil

 
úterý, 12. listopadu 2019, 21:13

V podzimní domácí derniéře hostil na Svépomoci ambiciózní Lom nováčka z Lažiště. Domácí nastoupili bez exligového Šimáka, který byl po dvouzápasové pauze pouze připraven na lavičce. Hosté stále postrádali Makoše, který se zúčastnil univerzitního turnaje v Číně.

Hned úvod zápasu ukázal, kdo v tomto utkání bude hrát prim. Domácí drželi balon na svých kopačkách, naproti tomu měla většina akcí hostů jepičí život. Hned ve 3. minutě mohli domácí skórovat. Neužil vyslal na zteč Janů, který přihrál pod sebe na volného Balogha, ten mířil do protisměru Tesaře, ale hostující brankář stačil nohou jeho střelu vyrazit. V 10. minutě se domácí již dočkali. Na roh Rabiňáka si naskočil úplně volný Neužil a hlavou poslal Lomské do vedení. Po tomto gólu se domácí uklidnili a nikam se nehnali. Hra se opticky vrovnala, ale byli to domácí, kteří měli stále většinu času balon ve své moci.

První vážnější akci měli hosté na levé straně. D. Sedláček zatáhl balon do vápna a předložil ho Jar. Rauscherovi, ale jeho střelu stačila domácí obrana zblokovat na roh. Poté ještě prověřil Tesařovu pozornost aktivní Janů, ale ten byl připraven a jeho střelu v pohodě lapil. Ve 32. minutě podnikli domácí další výpad, kdy si Neužil narazil s Trantýrem a přihrál na volného Janů. Ten mu balon ideálně vrátil před prázdnou branku a bylo to 2:0. V závěru poločasu se již žádná větší šance neurodila, tak se šlo do šaten za dvoubrankového vedení domácích.

Druhá půle začala ideálně pro hosty. Jak. Rauscher poslal míč do vápna, ten se odrazil k volnému M. Sedláčkovi, který se v podobných situacích nemýlí a dorovnal tak Neužila v tabulce střelců. To ale nebyl ještě zdaleka konec. Místo aby branka hosty nakopla, tak měla naprosto opačný účinek. Jejich naivní až dětskou hrou umožnili domácím ještě pětkrát skórovat.

Po přestávce završil dva hattricky!

V 54. minutě váhal Volmut s rozehrávkou, aby ho o balon obral Balogh a přesným pasem uvolnil opět Neužila, který úplně sám před Tesařem nadvakrát završil hattrick. V 64. minutě přidali Lomští další branku. Po centru Huška se ocitl sám před brankářem M. Sedláček, ale slabou hlavičkou si na zkušeného Chylíka nepřišel. Domácí brankář rychle vykopl na Balogha, který sklepl na Neužila a ten přesným pasem vyslal k samostatnému nájezdu Do Trunga, který zvýšil pohodlně na 4:1.

Hned za dvě minuty se situace opakovala. Na jedné straně nevyužil svojí šanci Jak. Rauscher, který postupoval z levé strany sám na brankáře, aby na druhé straně po akci Janů skóroval Neužil, tentokrát levačkou, počtvrté. Za čtyři minuty to bylo již 6:1. Na Jelenův odkop nezareagoval ani jeden z hostujících stoperů, aby se kolem nich prohnal znovu Neužil a pohodlně obstřelil bezmocného Tesaře. V 79. minutě svůj střelecký koncert zakončil Neužil proměněnou penaltou, která se pískala po faulu na jeho osobu, kdy Albert při odkopu zasáhl i jeho nohu a sudí Lepič ukázal na penaltový puntík. Na konci zápasu se domácí dostali přes rezignovanou hostující obranu ještě k nějakým útočným akcím, které táhl většinou střídající Mařík, ale žádnou ke gólu již nedotáhli. Konečný hvizd rozhodčího hosty doslova vysvobodil.

Zápas skončil pro Lažišťské debaklem. Po vstřelení kontaktního gólu chtěli hrát s domácími otevřenou partii, což se jim tvrdě vymstilo. Lomští jsou natolik zkušení a kvalitní fotbalisté, že jejich naivní hru nekompromisně trestali. Je pravdou, že byli neskutečně efektivní, ale hosté jim to hodně usnadnili. Druhý poločas byl pro Lažišťské nejhorším poločasem v kalendářním roce 2019. Snad se tímto poučí pro další utkání. Zato domácí určitě ukázali, že patří k tomu nejlepšímu, co letošní soutěž nabízí.

Hráčem utkání byl jednoznačně střelec Neužil, který vstřelil šest branek. Byť mu to hosté hodně usnadnili, tak prokázal svoje kvality komplexního fotbalisty, kdy se dokázal trefit hlavou, pravou i levou nohou. Dále je potřeba pochválit domácí levou stranu, jmenovitě Vysušila a Janů, kteří byli také hodně vidět. U hostů tentokrát se svého stínu nedokázal vystoupit nikdo. Všichni, až na brankáře Tesaře, který za obdržené branky nemohl, podali podprůměrný až mizerný výkon.

Příští týden hostí lažišťský nováček zkušené Dražice a pokud chtějí mít klidnější zimní pauzu, tak potřebují zvítězit. Devatenáct bodů by určitě byla meta, se kterou by byli spokojeni. Lomští zajíždějí do Blatné, kde budou favoritem a měli by potvrdit toto jasné vítězství.

Sokol Lom – FK Lažiště 7:1 (2:0)

Branky: 10., 32., 54., 66., 68., 79. (11) Neužil, 64. Do Trung – 50. Sedláček. Rozhodčí: Lepič – Kaštánek, Klátil. DFA: Brož. ŽK: 2:3 (Neužil, Kosobud – D. Sedláček, Hojdekr, Macek). Diváků: 120.

Lom: Chylík (79. Kolář) – Chotovinský (65. Voneš), Jelen, Kosobud, Vysušil – Do Trung (73. Mařík), Balogh (70. Bosnyak), Trantýr, Rabiňák, Janů - Neužil. Trenér: Císař.

Lažiště: Tesař – Jar. Rauscher (62. Linhart), Macek, Albert, D. Sedláček – Jak. Rauscher, Hušek, Hojdekr (69. Holub), Volmut (69. Hrbek), M. Sedláček – Vokatý. Trenér: Raušer.

Napsal(a) Pavel Hodina | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama