Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Střelci měli vychýlenou mušku. Jankov remizoval bez gólů se Strakonicemi

 
úterý, 12. listopadu 2019, 12:42

SK Jankov se v neděli naposledy v tomto roce představil v domácím prostředí a proti nováčkovi ze Strakonic chtěl uspět vítězně. Jenže to se nepodařilo. Junior se v Precis aréně uvedl ve velmi dobrém světle a rozhodně nepřipomínal tým, který by se měl krčit v závěru tabulky. I přes několik šancí na obou stranách branka nakonec nepadla, celky se tak zaslouženě rozešly smírně.

Na domácí derniéru dorazila do jankovského areálu i díky chladnému počasí nejmenší návštěva sezóny. Celý Jankov byl ponořen v husté mlze, fotbalové počasí to opravdu nebylo. S tíživými podmínkami se lépe vypořádali hostující fotbalisté.

Ti začali velice nebojácně a domácímu favoritovi byli více než vyrovnaným protivníkem. Přesto se první zajímavý okamžik odehrál před gólmanem Lízalem. Ten musel v 8.minutě vytáhnout na rohový kop hlavičku Smékala po Kroneislově centru z pravé strany. Hodně ošemetnou situaci musel za dvě minuty na druhé straně řešit Hučík, když měl poměrně dost práce zprvu s nevinným nákopem Bálka od postranní čáry, který však směřoval nepříjemně pod břevno a rozhodně by zapadl do branky. Další útočný výpad podnikly Strakonice ve 23.minutě. Do akce se postupně zapojili Máška, Bálek, Petráň, Němeček a střílející Zelenka. Vše ukončil spolehlivým zákrokem Hučík.

Ve 29.minutě musel do práce zase Lízal, tentokrát proti hlavičce Bürgera, ale i nyní, podobně jako v prvním případě proti Smékalovi, míč vyrazil nad břevno. Největší šance prvního poločasu přišla v 31.minutě. Nádhernou akcí se prezentovali Němeček, Bálek a M. Šrámek. Ve třech vykombinovali pětici bránících hráčů, jenže následné zakončení M. Šrámka skvěle zneškodnil Michal Hučík. Ten měl hodně práce i v poslední větší příležitosti úvodního dějství. Máška utekl Honnerovi s Loškem, následnou dělovku Hučík vyrazil a před dobíhajícím Petráněm uklidil míč do bezpečí Beránek. Za bezbrankové skóre byli jankovští v poločase rádi.

V závěru nastřelili tyč

Ani druhý poločas se dění na hřišti výrazně nezměnilo. Mírně se přiostřilo, o čemž svědčí šest žlutých karet za pětačtyřicet minut. Herně to bylo vyrovnané, ale první gólovku si vytvořil znovu Junior. Domácí nedokázali zakončit obléhání soupeřovy šestnáctky, naopak dovolili hostům rychlý brejk, který započal Bálek, předal míč střídajícímu V. Šrámkovi, jenž přesným centrem našel v pokutovém území Němečka. Ten zakončoval dobře z první, ovšem fantastickým zákrokem ho vychytal Hučík, který měl parádní den. V 74.minutě to zkoušel střelou na zadní tyč V. Šrámek, ale branku netrefil.

Jankov vyprodukoval za zápas šest střel do prostoru branky, jenže ani jednu z nich nemůžeme označit za vážně nebezpečnou. A to i proto, že když už šance přišla, promarnili si ji hráči svojí nekvalitou. V 80.minutě se po Zajícově pasu a Smékalově vysunutí dostal za obranu Lovička, leč nabídnutou šanci zazdil uspěchanou střelou neznámo kam - míč se ztratil v mlze. I přes spíše podprůměrný výkon mohl brát Jankov tři body. V 87.minutě měl totiž po výborné práci Smékala rozhodující gól na kopačce Popelka, avšak svou střelu poslal do tyče Lízalovy branky. Strakonice přežily "klinickou smrt", ovšem na druhou stranu je třeba říci, že nováček krajského přeboru si v Precis aréně prohrát rozhodně nezasloužil.

Před samotným utkáním proběhl slavnostní akt. Bývalý gólman domácích Ladislav Prener oslavil padesáté narozeniny a z rukou prezidenta klubu Václava Maxy obdržel poděkování a dary včetně krásného dortu. Za celý SK Jankov přejeme hodně zdraví!

SK Jankov - FK Junior Strakonice 0:0

Rozhodčí: Brom - Krčín, Kroutl. Delegát: Tupý. ŽK: 2:4 (Bürger, Smékal - Petráň, Říha, Bálek, Kostka M.). Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 7:4. Rohy: 4:3. Diváci: 128.

SK Jankov: Hučík - Bürger, Honner, Lošek, Zajíc - Beránek (67. Klíma), Fajtl (46. Lovička), Kroneisl, Kollár, Popelka – Smékal.

Strakonice: Lízal - Kočí, Říha, Kostka M., Peroutka - Němeček (88. Moudrý), M. Šrámek, Zelenka, Bálek (83. Zušťák), Petráň (72. Boukalík) - Máška (67. V. Šrámek).

Nejlepší hráči: Hučík - Bálek, M. Šrámek.

Napsal(a) SK Jankov | Foto Michaela Mikešová a Natálie Kočerová
 


 

Reklamní sdělení

Reklama