Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lažiště remizovalo bez gólů s Č. Krumlovem

 
středa, 6. listopadu 2019, 11:52

Ve 13. kole se na lažišťském trávníku představil zatím nejfotbalovější tým dosavadní sezóny, konkrétně mužstvo Českého Krumlova. Hosté přijeli bez dvojice zkušených hráčů Klivandy a Beránka, domácím chyběli kapitán Macek (trest) a Makoš (zahraničí).

Hned od úvodního hvizdu rozhodčího Alberta ukazovali hosté, že jsou právem v popředí tabulky. Velmi dobře kombinovali a byli silní na balonu. Hned v 5. minutě měli velkou šanci ke skórování. Když si Ukrajinec Savytskyi pokusil ve vápně obhodit D. Sedláčka, trefil jeho levou ruku. Rozhodčí neváhal a ukázal na penaltový puntík. Exekuce se ujal Vávra, ale jeho střelu skvěle vystihl Tesař a rozjásal tak domácí fanoušky.

Hosté i nadále byli aktivnější, ale museli si dávat pozor na nebezpečné brejky domácích. Nejvíce zaměstnávala českokrumlovskou obranu obě křídla M. Sedláček a Jak. Rauscher. Po jednom z nich se na levé straně uvolnil M. Sedláček a prudkým centrem hledal na malém vápně Vokatého. Ten ale nedokázal těžký centr usměrnit mezi tři tyče. Chvíli poté zahrozili opět Krumlovští. Po levé straně utekl Růžička, ale jeho střela levačkou minula Tesařovu branku. Ve 32. minutě utekl po levé straně Jak. Rauscher, ideálně našel před brankou M. Sedláčka, který vstřelil branku, ale ta nebyla uznána pro jeho ofsajdové postavení.

Ve 38. minutě se na druhé straně opřel z dobrých třiceti metrů do balonu Vávra, aby se jeho rána otřela o břevno domácí svatyně. Poslední příležitost první půle měl Strapek, který po uvolnění Savytskym trefil z pravé strany Tesařovu levou tyč.

Dvakrát zahrozil Tauber

Do druhé půle hosté posílili ofenzivu, kdy obránce Švece nahradil šutér Tauber. A hned po nástupu se mohl zapsat mezi střelce. Nejdříve utekl po levé straně, ale jeho křižná střela minula těsně levou tyč. A o chvilku později vyslal na Tesaře štiplavou střelu, kterou domácí brankář se štěstím vyrazil na pravou tyč. Poté se hra vyrovnala a přelévala se ze strany na stranu. Hrál se svižný a zajímavý fotbal, ale bez nějakých velkých příležitostí.

Za zmínku stojí téměř vlastní gól hostů v 82. minutě, kdy Huškův trestný kop prodloužil hostující Kuna tak nešťastně, že balon padající pod břevno na poslední chvíli skvěle vyrazil Trnka na roh. V závěru už se obě mužstva nikam nehnala a pohlídala si bod za zaslouženou remízu, byť hosté měli ke gólu určitě blíže.

Domácí se ziskem bodu posunuli díky skóre na osmou pozici, Krumlovští zůstali na třetí příčce. V Lažišti se představili v dobrém světle a určitě budou patřit ke kandidátům na vítěze KP. Domácí odvedli také velmi kvalitní výkon a bod si zasloužili. Bavili se i diváci, byť žádnou branku neviděli. Dominovali zejména brankáři a obrany. Jmenovitě patřili k nejlepším hráčům Trnka, Kabele a Novák u hostů, u domácích to byli v defenzivě Tesař se stopery Bízkem a Albertem a obě zmíněná křídla M. Sedláček s Jak. Rauscherem.

V dalším kole hostí Krumlovští Blatnou, kde budou velkými favority, Lažišťští zajíždí na Svépomock utkání s Lomem, kde se pokusí o překvapení. Favoritem budou určitě domácí.

FK Lažiště – FK Slavoj Český Krumlov 0:0

Rozhodčí: Albert – Brom, Žurek. DFA: Brož. ŽK: 2:3 (Vokatý, Bízek – Kuna, Vávra, Strapek). Diváků: 100.

Lažiště: Tesař – Jar. Rauscher, Albert, Bízek, D. Sedláček – Jak. Rauscher, Hušek (90. Holub), Hojdekr, Volmut (66. Linhart), M. Sedláček – Vokatý (77. Hrbek). Trenér: Raušer.

Č. Krumlov: Trnka – Malý, Kabele, Švec (46. Tauber) – Persán, Strapek, Novák, Vávra, Kuna – Savitskyi, Růžička. Trenér: Domin.

Napsal(a) Pavel Hodina | Foto Jan Škrle