Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankov zavelel k obratu po přestávce. Lažiště porazil 4:3

 
středa, 30. října 2019, 12:01

Kdo vyrazil v neděli odpoledne do jankovské Precis arény, ten nelitoval. Obzvláště ten, kdo fandil domácímu týmu. Svěřenci trenéra Petra Kadlece sice první poločas doslova prospali, v tom druhém zatopili pod kotel a po famózním obratu udolali nováčka z Lažišť v poměru 4:3!

Lažiště postrádalo gólmany, a tak v brance musel zaskakovat Jaroslav Rauscher. Domácím zase mimo jiných chyběl střelec Tomáš Smékal. Bylo tak otázkou, jaká z těchto absencích bude znatelnější.

A celý první poločas to vypadalo, že větší ztrátou bude absence nejlepšího střelce Jankova. Na hřišti panovalo pouze jedno mužstvo a to to hostující. Lažiště bylo běhavější i agresivnější a v 11.minutě se ujalo vedení. Po Volmutově rohovém kopu střílel Albert, Hučík balón vyrazil před sebe a Marek Sedláček pohodlně dorazil - 0:1. O tři minuty později následoval další roh, k zakončení se opět dostal M. Sedláček, leč tentokrát z otočky domácí branku netrefil. Jankovští za celou první půli podnikli snad jediný smysluplný útok. Ve 20.minutě ho zakončoval uvnitř pokutového území střelou nad Hüttner.

Blízko druhého gólu bylo Lažiště v 35.minutě a znovu po rohovém kopu, které domácí fotbalisté bránili, jako by to byla činnost, se kterou se nikdy v životě nesetkali. Po nedůrazu na malém čtverci pálil jako první Albert, Hučík vyrazil a následná dorážka Vokatého směřovala nad branku. Hostující hráči se právem drželi za hlavy. Ve 39.minutě to byl agilní M. Sedláček, kdo se přes Jirkovského uvolnil do dobré příležitosti, jenže překonat Hučíka se nepodařilo ani jemu, ani vzápětí dorážejícímu Albertovi. Jenže hned o minutu později fauloval Bürger velice netakticky v pokutovém území Volmuta a pískala se penalta. S nabídnutou výhodou neváhal Marek Sedláček a dvanáctým gólem v sezóně navýšil nováčkovi vedení - 0:2.

Čtyři góly v hostující síti

Jankov v poločase přeskupil řady a v druhé části se prezentoval tak, jak se na tým s ambicemi na přední příčky sluší a patří. Ofenzivní smršť zahájil centrující Popelka a do protipohybu gólmana hlavičkující Vojtěch Bürger - 1:2. V 51.minutě měl Popelka velkou příležitost, avšak Jar. Rauschera nepřekonal. Nicméně v pokračující akci byl právě Popelka ve vápně faulován Jak. Rauscherem a pokutový kop zahrávali také domácí. Minulý týden neuspěl Bürger, tentokrát si vzal míč Jakub Zajíc a bylo srovnáno - 2:2.

Obrat ve skóre byl dokonán v 57.minutě po hezké akci, na jejímž konci byl přihrávající Bürger a zakončující Petr Klíma - 3:2. Domácí byli rozjetí a nadále nenechali defenzivu soupeře vydechnout. V 61.minutě měli po úniku Popelky obrovskou příležitost Kroneisl s Lovičkou, ale dostat míč do sítě se jim nepodařilo. V 65.minutě běžel sám na branku Bürger, Jar.Rauscher ho tváří v tvář vychytal. Za další čtyři minuty už domácí zvedali ruce, jenže Lovička po Bürgerově přiklepnutí zamířil trestuhodně jen do tyče. Martin Lovička na svůj premiérový gól za Jankov stále čeká a nedočkal se ani v 74.minutě, kdy šel sám na branku, kterou následně vůbec netrefil.

Obrovský tlak pokračoval, stejně jako Lovičkova mizerná koncovka. V 76.minutě minutě neuspěl hlavou po centru Klímy, byť toto byla asi jeho nejsložitější pozice ke skórování. O minutu později se rozhodl vzít situaci na sebe Petr Klíma a udělal dobře. V nejkrásnější akci zápasu si u postranní čáry převzal balón od Zajíce, cestou do šestnáctky vymotal dva bránící hráče a následnou nádhernou střelou o tyč dostal Precis arénu do varu - 4:2.

Nabuzený Klíma sahal i po hattricku. Nejprve hlavičkoval do gólmana rohový kop Kollára, chviličku na to pálil z hranice vápna, ale Jar. Rauscher byl připraven. Když už se zdálo, že rozjetý Jankov kráčí pohodlně ke třem bodům, přišla v 83.minutě komplikace. K míči se trochu šťastně dostal Jakub Rauscher a s nabídnutou příležitostí si poradil znamenitě - 4:3. V dramatickém závěru už se skóre nezměnilo. V tabulce KP vyhrálo všech prvních sedm celků a zbytku pole trochu odskočilo.

 SK Jankov – FK Lažiště 4:3 (0:2)

Branky: 47. Bürger, 52. Zajíc (11), 57. a 77. Klíma - 11. a 41. (11) Sedláček M., 83. Rauscher Jak. Rozhodčí: Ondřej - Macko, Klátil. Delegát: Bicek. ŽK: 2:3 (Lovička, Lošek - Volmut, Sedláček D., Vokatý). Střely na branku: 12:9. Střely mimo: 5:4. Rohy: 6:7. Diváci: 178.

SK Jankov: Hučík - Fajtl, Lošek, Popelka, Zajíc - Lovička (82. Maurer), Kroneisl, Kollár, Hüttner (32. Jirkovský), Bürger - Klíma (90. Beránek).

FK Lažiště: Rauscher Jar. - Makoš, Bízek (84. Holub), Hojdekr (88. Hrbek), Sedláček D. - Rauscher Jak., Albert, Hušek, Volmut (63. Linhart), Sedláček M. – Vokatý.

Nejlepší hráči: Klíma - Sedláček M.

Napsal(a) SK Jankov | Foto Michaela Mikešová, Natálie Kočerová