Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Zápas na Svépomoci nabídl dvě zahozené penalty a spravedlivou remízu

 
úterý, 22. října 2019, 00:18

Souboj dravého mládí se zkušeností. Tak by se dal charakterizovat sobotní duel Táborska "B" s Jankovem. Utkání nabídlo dva rozdílné poločasy, dva neproměněné pokutové kopy, po jednom gólu na každé straně. Ze zajímavého utkání slušné úrovně nakonec resultovala zřejmě spravedlivá remíza 1:1.

Hostům, oproti minulým zápasům, vypadli ze sestavy zraněný Šebelka s Rytířem, naopak alespoň na lavičku náhradníků usedl po vleklých svalových problémech navrátilec Zajíc. Do základu se dostal Hüttner, který především v prvním poločase patřil ke světlým momentům hostujícího celku.

Brzké vstávání, cesta autobusem a dopolední výkop střetnutí jakoby hráčům Jankova vůbec nesvědčil. Od počátku vypadali mnohem živěji svěřenci trenéra Karla Musila (někdejšího hráče Jankova), jejichž nejstarším hráčem byl dvaadvacetiletý kapitán Michal Mácha. Domácí hráli v pohybu, dobře kombinovali a byli lepším týmem. Jejich aktivita vedla k poměrně rychlému vedoucímu gólu. V 17.minutě totiž chyboval před vlastní šestnáctkou dvaačtyřicetiletý Kroneisl, jenž namazal míč Filipu Radostovi a ten následnou přízemní střelou k tyči zajistil Táborsku vedení - 1:0.

Mokrého trávníku se pokusil využít Jáša o čtyři minuty později. Domácí středopolař vyslal na hostující branku nepříjemnou skákavou střelu, kterou Komárek dokázal vyrazit na rohový kop. V 29.minutě to zkoušel z hranice velkého pokutového území Štefl. Naštěstí pro Jankov tato střela mířila těsně vedle Komárkovy branky. Hosté se k zakončení dostávali sporadicky. Jednou střílel Smékal, ovšem doprostřed branky. Nejaktivněji z jankovské družiny vypadal Hüttner, jenž hrál jako jeden z mála hostujících hráčů nebojácně. V 39.minutě levačkou vyzkoušel Pecháčkovu pozornost, ale domácí strážce branky byl připraven.

Bürger napodobil Jášu

Ve 43.minutě byl Postřihač při pokusu o kličku Fajtlovi faulován v pokutovém území a Táborsko dostalo výhodu pokutového kopu. Mikuláš Jáša zvolil razantní střelu, kterou mu však Jan Komárek vystihl a vyrazil jí na břevno. Následně odražený balón nedokázal do branky umístit Postřihač. Poslední slovo měli hosté, avšak Klímův centr nedokázal Kollár usměrnit mezi tři tyče.

V poločasové přestávce trenér Jankova Petr Kadlec v kabině zvýšil hlas a do druhé pětačtyřicetiminutovky poslal na trávník navrátilce Zajíce. Obraz hry se diametrálně změnil. Rázem bylo hostů všude plno a netrvalo dlouho a bylo vyrovnáno. V 55.minutě se v pokutovém území z klubka hráčů vymotal Tomáš Smékal a možná i se špetkou štěstí propálil Pecháčka, který měl tak trochu pech - 1:1.

Další minuty přinesly mnohem větší aktivitu Jankova, který domácí mladíky do Komárkovy blízkosti vůbec nepouštěl, ale sám si z vytvořeného tlaku a několika velice slibných akcí nedokázal vytvořit výraznější příležitost. Přesto jednu ano.

V 77.minutě Loškův nákop prodloužil Hüttner na rozběhnutého Smékala, toho ve vápně fauloval Rytíř a penalta se pískala i ve prospěch druhého celku. Roli exekutora vzal na svá bedra Vojtěch Bürger, leč jeho málo umístěná střela skončila na rukavicích Pecháčka. Chvilku nato neuspěl po Lovičkově přihrávce ani Smékal, a tak se skóre 1:1 až do závěrečného hvizdu sudího Kaštánka nezměnilo.

FC MAS Táborsko B - SK Jankov 1:1 (1:0)

Branky: 17. Radosta - 55. Smékal. Rozhodčí: Kaštánek - Přibyl, Izugrafov. Delegát: Němeček. ŽK: 2:0 (Mischnik, Rytíř). Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 3:3. Rohy: 1:3. Diváci: 75.

Táborsko B: Pecháček - Rytíř, Mácha, Laszák, Dybala - Radosta, Jáša, Štefl (65. Icha), Postřihač - Mischnik, Bouchal (68. Mikuláštík). Trenér Karel Musil.

SK Jankov: Komárek - Fajtl, Lošek, Popelka, Bürger - Klíma (46. Zajíc), Kollár, Kroneisl, Hüttner (83. Honner), Lovička – Smékal. Trenér Petr Kadlec.

Nejlepší hráči: Pecháček, Mischnik - Komárek, Lošek, Hüttner

Napsal(a) SK Jankov | Foto Natálie Kočerová