Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankov zadělal na body s posledním už do přestávky

 
úterý, 15. října 2019, 15:11

Krajský přebor nabídl desátou kapitolu, která uzavřela první třetinu soutěže. V nedělním programu se mimo jiné hrálo také v Jankově, kam poprvé v historii zavítal TJ Sokol Sezimovo Ústí. Jasným favoritem duelu byli domácí, kteří nováčka KP od začátku přehrávali a nakonec si po vítězství 3:0 připsali zasloužené tři body. Sokol se tak nadále krčí na samém dně šestnáctičlenné tabulky.

První velmi dobrá příležitost Jankova přišla v 6.minutě, kdy Rytíř obral na útočné polovině o míč Fišera a připravil více než nadějnou šanci Martinu Lovičkovi, jenž Basíka v hostující brance nepřekonal a stále tak čeká na svůj premiérový gól v barvách nového klubu. Basík se musel činit i o něco později, když na přední tyči likvidoval hlavičku Bürgera po centru Šebelky z pravé strany.

Následoval rohový kop, který jankovští náležitě využili. Vzorný střílený centr na malé vápno poslal Šebelka a důrazný Tomáš Smékal se v těchto situacích cítí jako ryba ve vodě. Hlavou nedal Basíkovi sebemenší šanci - 1:0. Prvních dvacet minut bylo v jasné režii Jankova a ten mohl přidat i další góly. V 15.minutě střílel Rytíř doprostřed branky. Následovaly dvě povedené akce, které měly skončit gólem, avšak ta Csaplárem omílaná kvalita... V 19.minutě po akci na levé straně centroval Klíma, z voleje levačkou zakončující Šebelka branku o metr přestřelil.

O dvě minuty později Šebelka vysunul Smékala, ten v pokutovém území přihrál lépe postavenému Klímovi, před nímž zívala z devadesáti procent odkrytá branka, kterou ovšem domácí záložník nebyl schopen trefit. Poté tlak domácích fotbalistů začal opadat a více se osmělovali i hosté. V 25.minutě poslal Říha dlouhým pasem do úniku Hladíka. Tomu však i díky těsnému bránění Klímy trvalo příliš dlouho, než si srovnal míč do palebné pozice, a než tak učinil, měl pod nohami vyběhnuvšího Komárka.

Komárek byl bez práce

Z klidnější pasáže vybočila akce Jankova šest minut před koncem poločasu. Po Fajtlově nákopu a Šebelkově vyhrané hlavičce se zmocnil míče Rytíř, předal jej doleva na rozběhnutého Petra Klímu, který složil reparát z předchozí zahozené tutovky. V mnohem složitější situaci si poradil náramně a střelou k tyči zvýšil jankovské vedení - 2:0. O chvilku později zahrozil Sokol. Hladík si vyměnil míč se Šmídem, obešel Popelku a tvrdě vypálil, leč v brance stál v posledních zápasech výborně chytající Komárek a střelu hostujícího záložníka vyrazil.

Druhý poločas začal opět šancí Jankova. Bürger krásně vysunul Smékala, ten v osobním souboji přetlačil Mrúze, jenže následnou dělovku mu gólman Basík dokázal zneškodnit. Poté si dalo veškeré zajímavé dění pauzu. Jakoby hráči vycítili, že někteří diváci si odběhli k Velké pardubické do místní hospůdky, a tak s útočnými akcemi šetřili.

Chvilkového oddechu se pokusil využít snad jen sezimovoústecký Vojtěch Říha, který v 64.minutě napřáhl k povedené střele ze střední vzdálenosti, která proletěla jen kousek od Komárkovy branky. V 69.minutě vystřídal Šebelku Martin Hüttner a zažil nevídaný vstup do hry. Okamžitě se zapojil do útočné akce, ve které povedenou kombinací pokračovali Klíma s Rytířem, aby ve finále Klíma v šestnáctce soupeře přihrál právě Hüttnerovi, který levačkou zamířil pěkně pod břevno - 3:0.

Zápas byl rozhodnutý, domácí drželi balón a kombinačními akcemi se pokoušeli dostat k dalším šancím. Jenže i díky časté nepřesnosti už žádné gólovky nepřicházely. Nejblíže měl ke gólu Smékal v 83.minutě, ovšem hostující branku minul. Sezimovo Ústí v Jankově nepřekvapilo a nadále zůstává na chvostu tabulky. Jankov si zase v desátém utkání připsal páté čisté konto. Slušná bilance!

SK Jankov - TJ Sokol Sezimovo Ústí 3:0 (2:0)

Branky: 11. Smékal, 39. Klíma, 70. Hüttner.  Rozhodčí: Kroutl - Havlík, Lovětínský. Delegát: Eibl. ŽK: 2:1 (Smékal, Lovička - Říha). Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 7:3. Rohy: 7:4. Diváci: 148.

SK Jankov: Komárek - Fajtl, Lošek, Popelka, Bürger - Klíma, Kroneisl, Rytíř (74. Jirkovský), Šebelka (69. Hüttner), Lovička (81. Prediger) – Smékal.

Sez. Ústí: Basík - Mrúz, Vilímek, Škarda, Brůžek - Hladík, Šmíd (79. Nikl), Fišer (64. Žilinčík), Říha, Sazma (69. Drs) – Hoffmann.

Nejlepší hráči: Rytíř, Kroneisl – Říha

Napsal(a) SK Jankov | Foto Michaela Mikešová, Natálie Kočerová
 


 
Reklama