Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lažiště si vystřílelo rekordní výhru. Blatnou vyprovodilo půltuctem

 
středa, 9. října 2019, 17:08

V rámci 9. kola přivítal nováček soutěže Lažiště loňského nováčka Blatnou. Pro oba týmy to byl důležitý zápas pro odpoutání se ze spodní části tabulky.

Do utkání lépe vstoupili domácí fotbalisté. Hned ve 4. minutě uvolnil uličkou Volmut Vokatého, který pohotové zakončil, ale jeho střelu stačil lehce srazit Šimůnek ne levou tyč. Za minutu se už domácí radovali. Hušek si převzal balon od stoperů, aby ho vyvezl a přesným pasem našel M. Sedláčka, který si zaběhl za obranu hostů a přesným lobem překonal vyběhnuvšího Šimůnka.

Ve 13. minutě se dostali do první vážnější situace hosté. Dobrým presinkem vybojovali na polovině hřiště míč a šli do přečíslení. Kůst vyslal na zteč Motyku, ten na levé straně připravil dobrou možnost pro Křivance, ale jeho umístěnou střelu po zemi skvěle vyrazil Tesař na roh. Potom ještě ohrozil Šimůnka pohotovou střelou Linhart, ale ani ta se neujala. Ve druhé části prvního poločasu byla hra vyrovnaná, ale vážnější šance se neurodila ani na jedné straně.

Po třetím gólu odešli...

Druhý poločas byl střelecky výrazně plodnější. V 51. minutě poslal Volmut trestný kop z pravé strany na bližší tyč, kam si naběhl Vokatý a lehkou tečí hlavou poslal balon na zadní tyč a bylo to 2:0. V 58. minutě to bylo již o tři branky. Na dlouhý pas za obranu si naběhli Jak. Rauscher a Linhart, aby prvně jmenovaný chladnokrevně přehodil padajícího Šimůnka. Po tomto gólu se blatenská defenziva úplně rozpadla. Domácí velmi snadno procházeli jejich obranou a jen díky lehkovážnosti domácích střelců skóre nenarůstalo. I přesto to bylo v 63. minutě již 4:0. Střídající Albert svým prvním kontaktem s míčem prostřelil Šimůnka. Ten si sice na balon sáhl, ale i tak se dokutálel za brankovou čáru.

Poté neproměnili několik šancí zejména Jak. Rauscher a M. Sedláček. I hosté měli několik příležitosti ke skórování, ale v největší šanci trefili pouze levou tyč Tesařovy branky. Obrany již nefungovaly tak, jak by měly, proto to bylo hodně otevřené. V 80. minutě vyslal Albert M. Sedláčka a ten blafákem zvýšil již na 5:0. Byla to jeho již desátá branka v sedmém utkání. Tím se opět dotáhl v tabulce střelců na oseckého J. Říského. Za dvě minuty padla další branka. Po krásné kombinaci ve středu pole, vyslal s chutí hrající Albert dlouhý balon na Jak. Rauschera a ten svou druhou brankou v utkání zvýšil na 6:0. Nakonec se dočkali i hosté a nedovolili tak Tesařovi udržet čisté konto. Na nahrávku si do vápna naběhl střídající Sýkora a přesnou ranou prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Chvilku poté přesný rozhodčí Izugrafov utkání ukončil.

Domácí vyhráli zaslouženě. Blatenští po třetí inkasované brance rezignovali a poté bylo otázkou pouze výše skóre. Po vyrovnaném prvním poločasu v tom druhém totálně vyhořeli. Domácí naopak ukázali ve druhém poločasu svojí ofenzivní sílu a předvedli několik pěkných kombinačních akcí. Vše bylo podpořeno kvalitní defenzivou v čele s bezchybným Tesařem v brance, který tentokrát tolik práce sice neměl, ale podržel tým za stavu 1:0. Pouze v závěru rozhodnutého utkání zbytečně domácí polevili a nechali soupeři skóre korigovat.

V příštím kole zajíždějí obě mužstva na hřiště soupeřů. Blatná do Olešníku a Lažiště do Strakonic.

FK Lažiště – TJ Blatná 6:1 (1:0)

Branky: 5. a 80. M. Sedláček, 58. a 82. Jak. Rauscher, 51. Vokatý, 63. Albert – 87. Sýkora. Rozhodčí: Izugrafov – Peterka, Kroutl. DFA: M. Urban. ŽK: 4:3 (Vokatý, Bízek, M. Sedláček, Jak. Rauscher – Čadek, Nový, Kůst). Diváků: 150

Lažiště: Tesař – Makoš (63. Jar. Rauscher), Macek, Bízek, D. Sedláček – Jak. Rauscher, Hušek, Volmut, Vokatý (63. Albert), M. Sedláček – Linhart (70. Hrbek). Trenér: Raušer.

Blatná: Šimůnek – Hrádek, Šejvar, Hlaváč (32. Sedláček), Nový – Prokopec, Kůst (70. Machovský), Motyka (63. Sýkora), Křivanec – Jícha (46. Mišiak), Čadek. Trenér: Brabec.

Napsal(a) Pavel Hodina | Foto Jan Škrle