Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Jízdu Protivína nezastavil ani Jankov, Čimelice vyučovaly nováčka. Příděly pro Třeboň a Blatnou

 
neděle, 6. října 2019, 22:29

Zápasy 9. kola probíhaly za nevlídného počasí. Protivín pokračoval v podzimní krasojízdě, a zatímco vloni byl po první polovině poslední, letos je největším překvapením přeboru. Jankovu připravil teprve druhou porážku. Do třetice zvítězila s čistým kontem táborská rezerva s Juniorem. Sezimovoústecký nováček po zisku prvních bodů ve Strakonicích obdržel od Čimelic během deseti minut první půle tři góly a bylo po nadějích. Rudolfov ukončil čekání na vstřelený gól, po 507 minutách skóroval Sládek, ale na zkušené borce Lomu to bylo málo. V sérii porážek pokračují také Dražice, v Oseku vyšly počtvrté naprázdno. V neděli musely zkousnout vysoké porážky Třeboň a Blatná. David Lafata odvrátil porážku Olešníka v Milevsku vyrovnáním v 81. minutě.

Štefl s Radostou zlomili odpor Junioru

Strakonice vycházely na Svépomoci ze zajištěné obrany a bezgólový stav držely celou hodinu. Táborskou rezervu pak nasměroval za body střídající Štefl, který poslal odražený míč po rohu z voleje do sítě. Když se Junior chystal přeskupit řady a vsadit vše na jednu kartu, přišel druhý úder domácích. V 71. minutě rychlonohý Radosta prostřelil z úhlu tradičně výborně chytajícího Lízala a korunoval na 2:0. „Hru jsme pak otevřeli a jak domácí, tak my jsme se dostávali do slibných gólových situací, ale ani jeden už gól nevsítil,“ uvedl k závěrečným minutám Jiří Cibulka, vedoucí strakonického mužstva, které dorazilo do Tábora bez veteránů Zušťáka a T. Kostky.  Mladíkům Táborska se v posledních zápasech daří, vyhoupli se na lichotivé páté místo.

Čimelice vyhrály i s hráčem v brance

Čimelice musely v Sezimově Ústí postavit za distancovaného brankáře Hřebejka mezi tyče opět Václava Noska a ten podílel na jasné výhře. SIKO k ní nakročilo třemi góly po dvaceti minutách. Nejprve Sigmundův centr zužitkoval hlavou Hovorka, za pár minut dorážel zblízka skluzem na zadní tyči Hegenbart, který připojil po střele z vápna třetí zásah. Osm minut po přestávce přihrál Rambous Sigmundovi, jenž střelou z hranice vápna zvýšil už na 4:0. Domácí hrozili jen ze standardek, s nimiž si pozorná obrana Čimelic poradila. „Celé utkání jsme měli pod kontrolou. Po špatném úvodu sezóny začíná naše hra mít určitou kvalitu a v tomto trendu bychom chtěli pokračovat,“ těšilo kouče Rostislava Grossmanna.

Trpělivost se Lomu vyplatila

Vloni třetí Lom potvrdil ambice na umístění v popředí tabulky u trápícího se Rudolfova, který první poločas přečkal soupeřovy šance bez úhony. „Po bezbrankovém poločase jsem hráče nabádal, aby byli trpěliví a při zakončení aktivnější,“ poznamenal trenér Lomu Marek Císař. Favorit se dočkal již ve 47. minutě, kdy po Šimákově rohu a hlavičce Chotovinského dorážel zblízka Vysušil. Domácí přišli v 58. minutě lacino k vyrovnání Sládkem a po 507 minutách se dočkali vstřeleného gólu. Časomíra neukrojila ani minutu, když Janů po narážečce se Šimákem vrátil Lomu vedení a sám Šimák po samostatné akci do otevřené obrany dal ranou z vápna vítěznou pečeť. Asistenci si rychlým výhozem připsal brankář Chylík.

V Protivíně rozhodla Nedvědova dorážka

Jankov po sedmi zápasech bez porážky nebodoval až v Protivíně, který mu s Olešníkem dokázal vstřelit víc než jeden gól. Souboj nejlepšího útoku s nejlepší obranou vyzněl lépe pro svěřence Miroslava Říhy, který prožívá snový trenérský debut na lavičce Protivína.  Skóre se poprvé měnilo ve 29. minutě, kdy Jankovští ztratili po nepřesné přihrávce míč, první pokus Zbyňka Vorla stačil Komárek vyrazit, ale dobírající Bečvář měl snadnou roli. O deset minut později bylo srovnáno. Domácí kapitán Vojta fauloval v šestnáctce Smékala a Šebelka nařízenou penaltu proměnil. V 59. minutě se zrodila rozhodující akce. Blažek se lehce zbavil Honnera, odcentroval, Říha nastřelil hlavou jen břevno, avšak odražený míč poslal levačkou do branky Nedvěd.

Do branky musel zaskočit Hoch

V duelu dvou mužstev, která v předcházejících kolech nebodovala, začaly lépe Dražice. Ve 25. minutě šly do vedení po autu Veselého, který prodloužil Horka a L. Stuchlík propálil domácí jedničku Budoše. Osek se z gólu rychle oklepal a již ta čtyři minuty vyrovnal, když Carda nabil J. Řískému. V posledních chvílích první půle se osecký kanonýr prosadil podruhé a připsal si již desátý gól v sezoně. Komplikace nastaly domácím v 68. minutě. Brankář Budoš vyšel po střetu s hostujícím útočníkem otřesen s tržnou ránou na čele. Do branky si stoupl po zkušenostech z béčka Hoch a udržel čisté konto. Závěr patřil Oseku. Blatský sice penaltu za faul na agilního J. Říského napálil jen do břevna, ale pak hlavou Kinkor a brejkem Blatský pečetili na konečných 4:1.

Růžičkův hattrick bývalému klubu

Fotbalisté Č. Krumlova v nedělním dopoledni deklasovali u rybníka Svět Třeboň 5:0. Vyhráli počtvrté v řadě a z posledních šesti kol nastřádali šestnáct z možných osmnácti bodů. K drtivé výhře je posunul třemi góly po sobě útočník David Růžička, který ještě na jaře nosil s Vávrou modrobílý dres domácí Jiskry. Mimořádnou produktivitu rozjetých slavojáků pak potrhl dvěma brankami druhý útočník Tauber. „Rozhodla kvalita v útočné fázi, tam byl markantní rozdíl, který se vyšplhal až na propastných pět gólů. Musíme se vzpamatovat a vrátit se k poctivému fotbalu,“ poznamenal po utkání trenér Třeboně Karel Kladenský. Jiskra prohrála počtvrté za sebou, Krumlovští na třetí pozici stáhli ztrátu na první Olešník na tři body.

Blatná v Lažišti po přestávce odpadla

Další výsledek s rozdílem pěti gólů se zrodil v utkání letošního a loňského nováčka. Po vyrovnané partii v prvním dějství, v němž si domácí Lažiště vytvořilo těsný náskok 1:0, Blatná úplně odpadla a podruhé inkasovala po přestávce pět branek. „První poločas vyrovnaný, šance na obou stranách a poločas prohráváme o branku od úvodu zápasu. Ten druhý už si jednoduše necháme nasázet pět branek, koukáme jeden na druhého a hledáme viníka, kdo za to může. Domácí mužstvo si pak s námi v závěru pohrálo i s veterány v sestavě a zcela zaslouženě vyhrálo,“ hodnotil blatenský asistent trenéra Roman Remeš. Šutér Marek Sedláček a Jakub Rauscher skórovali dvakrát. Čestný úspěch hostí dal za stavu 0:6 střídající Sýkora.

Neporazitelnost obhájce uhájil Lafata

Vedoucí Olešník (bez kanonýra Dudka) byl na pokraji první porážky. Na Letním stadionu v Milevsku sehrál jeden z nejtěžších zápasů. V závěrečných minutách vsadil vše na hru vabank a risk se mu vyplatil. Po delší době nastoupil během druhého poločasu (58.) uzdravený David Lafata a byl to právě historicky nejlepší kanonýr české ligy, kdo v 81. minutě hlavičkoval zblízka po Kaláškově vráceném míči a dotáhl jednogólové manko. Vzduchotechnici si po úspěšných výsledcích na Olešník věřili a obdržený gól v samém závěru je hodně mrzel. Trenér Strnad musel od 38. minuty oželet zraněného Marvana s pochroumaným ramenem, který byl převezen sanitkou do nemocnice. V 71. minutě zasunul míč do prázdné branky Maršík, hostující brankář Jirkal marně reklamoval faul. Za deset minut došlo na zmiňované vyrovnání.

 

Výsledky 9. kola krajského přeboru


FC MAS Táborsko B – FK Junior Strakonice 2:0 (0:0)

Góly: 59. Štefl, 71. Radosta. Rozhodčí: Mach - Koranda, Brom. Delegát: Chlaň. ŽK: 0:3 (Říha, M. Šrámek, Němeček). Diváků: 65.

FK Protivín – SK Jankov 2:1 (1:1)

Góly: 29. Bečvář, 59. Nedvěd - 39. (pen.) Šebelka. Rozhodčí: Krauskopf - Krčín, Kroutl. Delegát: Kučera. ŽK: 1:4 (Hanus – Lovička, Smékal, Bürger, Honner). Diváků: 150.

Sokol Sezimovo Ústí – SK SIKO Čimelice 0:4 (0:3)

Góly: 23. a 33. Hegenbart, 21. Hovorka, 53. Sigmund. Rozhodčí: Ondřej - Vican, Herzog. Delegát: Brož. ŽK: 4:1 (Škarda, Vinš, Mrúz, Šmíd – Sigmund). Diváků: 100.

SK Rudolfov – TJ Sokol Lom 1:3 (0:0)

Góly: 58. Sládek - 47. Vysušil, 59. Janů, 65. Šimák. Rozhodčí: Albert - Žurek, Žemlička. Delegát: Janíček. ŽK: 0:1 (J. Rabiňák). Diváků: 65.

TJ Osek – TJ Dražice 4:1 (2:1)

Góly: 29. a 45. J. Říský, 84. Kinkor, 90. Blatský - 25. L. Stuchlík. Rozhodčí: Přibyl - Kotalík, Polák. Delegát: Eibl. ŽK: 3:7 (Krejčí, Hoch, D. Říský – L. Stuchlík 2, Horka, D. Štecher, Veselý, Novotný, D. Štecher). ČK: 0:1 (88. L. Stuchlík). Diváků: 120. V 82. min. neproměnil domácí Blatský penaltu.

TJ Jiskra Třeboň - FK Slavoj Č. Krumlov 0:5 (0:2)

Góly: 31., 34. a 55. Růžička, 72. a 88. Tauber. Rozhodčí: Lepič - Toucha, Kaštánek. Delegát: Pečenka. ŽK: 2:1 (Matoušek, Průcha – Trnka). Diváků: 200.

FK Lažiště – TJ Blatná 6:1 (1:0)

Góly: 5. a 80. M. Sedláček, 58. a 82. Jak. Rauscher, 51. Vokatý, 63. Albert - 87. Sýkora. Rozhodčí: Izugrafov - Peterka, Kroutl. Delegát: M. Urban. ŽK: 4:3 (Vokatý, Bízek, M. Sedláček, Jak. Rauscher – Čadek, Nový, Kůst). Diváků: 150.

FC ZVVZ Milevsko – FK Olešník 1:1 (0:0)

Góly: 71. Maršík - 81. Lafata. Rozhodčí: Havlík - Lovětínský, Panský. Delegát: Hanzal. ŽK: 1:1 (Sedlák – Grobár). Diváků: 71.

Napsal(a) Redakce | Foto Daniel Pekař, Ján Honza