Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, sestavy, fakta a nejlepší hráči v 8. kole KP

 
čtvrtek, 3. října 2019, 18:54

Po osmém kole už není v krajském přeboru týmu, který by nebodoval. Poslední S. Ústí vymazalo nulu v kolonce bodů ve Strakonicích. Vítěznou premiéru si odbyl staronový kouč Milan Barteska, který bude do konce podzimu vést jak sezimovoústecký Sokol, tak Želeč v I. B třídě. Blatné ve druhé půli totálně propadla s béčkem Táborska a obdržela před vlastními diváky pět gólů. Sedm zápasů nevyhrál Rudolfov, Č. Krumlov byl nad jeho síly. Na vítězství čekají delší dobu Dražice a Osek.

Kompletní výsledky 8. kola krajského přebor


FK Slavoj Č. Krumlov – SK Rudolfov 3:0 (2:0)

Góly: 30. Kuna, 39. Růžička, 61. Tauber. Rozhodčí: Kaštánek - Klátil, Koranda. Delegát: Štuk. ŽK: 1:0 (Klivanda). Diváků: 83.

Č. Krumlov: Trnka – Beránek (87. Paráček), Kabele, Švec – Strapek (71. Savytskyi), Vávra, Klivanda (82. Malý), Novák, Kuna (76. Persán) – Tauber (71. Svoboda), Růžička. Trenér Václav Domin.

Rudolfov: Teringl – Dvořák, Pouzar, Hajný, Hrbáč – Prokeš, Kovačičín (66. Kryeziu), Vejvar, Tušl, Pexa – Sládek (86. Keřka). Trenér Jiří Nárovec.

Nejlepší hráči: Novák, Vávra - nikdo

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „Utkání nebylo vůbec jednoduché, protože jsme hráli s houževnatým, bojujícím soupeřem a naše hra tomu odpovídala. Na můj vkus jsme se soupeři hodně přiblížili, ale tři body se počítají.“

Ohlas Rudolfova doplníme.


TJ Dražice – FC ZVVZ Milevsko 2:3 (1:2)

Góly: 15. Horka, 47. D. Štecher - 8. a 33. Hadáček, 75. Barda. Rozhodčí: Krauskopf - Herzog, Krčín. Delegát: Šafránek. ŽK: 1:2 (Kouřil – Hadáček, Komárek). Diváků: 85.

Dražice: Baka – Bareš, Horka, Hořejší, Kouřil – Novotný, Veselý, Šimák, M. Stuchlík – L. Stuchlík, Mareš (46. D. Štecher). Hrající trenér Tomáš Hořejší.

Milevsko: Dvořák – J. Kosobud, Vakoč, Maršík, Hejl – Volf (64. Kálal), Komárek, Marvan, Málek (91. M. Novotný) – Barda (90. Sedláček), Hadáček (86. P. Novotný). Trenér Miroslav Strnad.

Nejlepší hráči: Baka, D. Štecher, Horka - Hadáček

Vlastimil Stuchlík, vedoucí mužstva Dražic: „V dalším zápase jsme chtěli konečně uhrát nějaké body, ale bohužel děláme pořád nepochopitelné chyby v obraně. Dvakrát jsme stačili srovnat a mohli jít dokonce do vedení, když hosté dvakrát zachraňovali na brankové čáře. Bohužel nás soupeř potrestal i potřetí a na to už jsme nedokázali odpovědět. Vzhledem k průběhu utkání by tomu asi slušela remíza, ale soupeř dal prostě o gól víc a tak jsme opět bez bodů.“

Miroslav Strnad, trenér Milevska: „Zápas jsme bodově zvládli, i když to po fotbalové stránce tak optimální nebylo. V úvodní čtvrthodině jsme měli čtyři stoprocentní šance, mohlo být po zápase, ale proměnili jsme pouze jednu. Svými chybami jsme si pak zápas zkomplikovali a domácí nám svým přístupem nedali nic zadarmo. Na svém hřišti jsou hodně silní. Remíza by pro domácí možná byla spravedlivější, ale měli jsme víc šancí. Teď nás čeká lídr soutěže Olešník. Snad přijde hodně lidí a my potvrdíme body z venku.“


FK Olešník – FK Lažiště 6:3 (2:1)

Góly: 47. a 53. vlastní Bízek, 10. Šíma, 29. Dudek, 50. Tomášek, 79. Grobár – 15. a 89. M. Sedláček, 69. Linhart. Rozhodčí: Panský – Polák, Ondřej. Delegát: Bicek. ŽK: 1:2 (M. Studnička – Macek, Jak. Rauscher). Diváků: 105.

Olešník: J. Studnička – Tomášek, M. Studnička, Kalášek, Šahajda – Nýdl (63. Šálený), Pecka (61. Rožboud), Heller, Šíma – Grobár – Dudek (56. Toth). Trenér Roman Chlumecký.

Lažiště: Tesař – D. Sedláček, Macek, Bízek, Albert – M. Sedláček, Hušek, Jar. Rauscher (56. Linhart), Volmut, Makoš – Jak. Rauscher (87. Vašura). Trenér Josef Raušer.

Nejlepší hráči: Heller - Tesař, Macek, M. Sedláček

Roman Chlumecký, trenér Olešníka: „Věděli jsme, že Lažiště bude nepříjemný fotbalový soupeř. Šli jsme do vedení Šímou po pěkné akci. Pak soupeř potrestal naší špatnou rozehrávku rychlým brejkem, kdy zakončoval jejich nejlepší střelec M. Sedláček. Do půle jsme ještě přidali gól Dudkem na 2:1. Zápas rozhodl začátek druhého poločasu, kdy jsme během deseti minut vstřelili tři branky a zápas tím rozhodli. Bohužel přišlo uspokojení a místo toho, abychom soupeře dorazili a zahráli si, tak nesmyslně inkasujeme. Pozitivem z utkání jsou tři góly ze standardek.“

Josef Raušer, trenér Lažiště: „Hodnocení bude velice jednoduché. Pokud chcete uspět na hřišti Olešníka, musí mužstvo podat odvážný, bojovný a stoprocentní výkon. To se nestalo, a proto jsme zcela zaslouženě prohráli. Většinu branek jsme dostali ze standardních situací a plno šancí ještě zachránil gólman Tesař. Sami jsme byli málo nebezpeční. Zatím náš nejhorší výkon v soutěži. Bez pohybu, odvahy a nasazení se fotbal na této úrovni hrát nedá a já doufám, že to do příštího zápasu zásadně změníme.“


SK SIKO Čimelice – FK Protivín 2:2 (1:0)

Góly: 10. a 53. Hovorka - 70. Zb. Vorel, 82. vlastní (Listopad). Rozhodčí: Kroutl - Brom, Lovětínský. Delegát: Tupý. ŽK: 4:2 (Převrátil, Varhan, Nosek, Hovorka – Dan, Rothbauer). ČK: 1:0 (67. Hřebejk). Diváků: 200.

Čimelice: Hřebejk – Jizba, Listopad, J. Viták, M. Viták (68. Nekl) – Hegenbart, Káš (67. Nosek), Převrátil, Varhan (90. Mezera) – Sigmund, Hovorka. Trenér Rostislav Grossmann.

Protivín: Hanus – Rothbauer, Vojta, Zb. Vorel, Zach – Dan (60. Blažek), Bečvář, Říha Nedvěd, Hrynevich (60. Hrachovec) – Kasík. Trenér Miroslav Říha.

Nejlepší hráči: Hřebejk, Hovorka - Zach, Hanus

Rostislav Grossmann, trenér Čimelic: „Ztratili jsme zcela zbytečně dva body, když jsme byli zejména v první půli lepším týmem. Šli jsme do vedení, ale nepodařilo se nám po dobrých situacích vstřelit další góly. Po druhé brance se zdálo, že máme zápas pod kontrolou a připíšeme si další vítězství. Ale přišla 67. minuta, chyba v naší rozehrávce a brejk do otevřené obrany. Gólman Hřebejk ve snaze nájezd zastavit se dostal do kontaktu s útočníkem hostí a byla nařízena penalta. Bohužel byl jeho zákrok posouzen tak, že obdržel červenou kartu a do branky musel opět zaskočit Nosek. Protivín se štěstím snížil a přidal na obrátkách, my jsme bránili, ale v závěru po další standardce hosté vyrovnali. Bylo to spíše bojovné utkání, fotbalové krásy diváci moc neviděli, ale derby mělo svůj náboj a několik dramatických momentů.“

Miroslav Říha, trenér Protivína: „Do zápasu jsme nevstoupili dobře a celý první poločas jsme se nedostali do hry. Domácí byli důraznější, aktivnější a po naší hrubé chybě šli zaslouženě do vedení. Pak měli další dvě obrovské příležitosti k navýšení skóre, ale díky výbornému Hanusovi se skóre neměnilo. Ke konci poločasu jsme také my nevyužili dvě dobré příležitosti. Po přestávce se domácím podařilo zvýšit na 2:0. V tu chvíli by si na nás vsadil asi málokdo. V 67. minutě přišel jeden z klíčových momentů, když Kasík obešel domácího brankáře a ten ho fauloval a byla z toho penalta a červená karta. Po snížení na 2:1 jsme ožili a hnali jsme se za vyrovnáním, což se nám deset minut před koncem podařilo. V hektickém závěru mohla obě mužstva strhnout vítězství na svoji stranu, ale již zůstalo asi u spravedlivé dělby bodů.“


TJ Blatná – FC MAS Táborsko B 0:5 (0:0)

Góly: 48. Laszák, 51. Větrovský, 57. Štefl, 76. Radosta, 83. Pavlík. Rozhodčí: Toucha - Žemlička, Lepič. Delegát: Kučera. ŽK: 1:2 (Nový – Mikuláštík, Postřihač). Diváků: 100.

Blatná: Chlanda – Sýkora (55. Míka), Motyka, Hlaváč, Hrádek – Mišiak (77. Stulík), Prokopec (55. Prokopec), Čadek (82. Říha), Jícha (72. Machovský) – Kůst, Nový. Trenér Michal Brabec.

Táborsko B: Duchoň – Větrovský, Mácha, Laszák, Dybala – Štefl (87. Icha), Jáša – Postřihač (68. Římanek), Radosta (88. Smutný), Mikuláštík (81. Pavlík) – Mischnik (77. Bouchal). Trenér Karel Musil.

Nejlepší hráči: Hrádek, Kůst – Duchoň, Laszák, Jáša

Roman Remeš, asistent trenéra Blatné: „Chtěli jsme konečně doma vyhrát a potvrdit i body z venkovního zápasu v minulém kole. Věděli jsme, co na mladíky z Táborska platí, jak mají nebezpečné standardky a především, že je to trénované mužstvo ambiciózních mladíků. Soupeř nás tak víceméně neměl čím překvapit. První poločas jsme odehráli nejlépe ze všech utkání v tomto ročníku. Byli jsme krom pár akcí ve všem lepší, nebezpečnější, jednoduše jsme se dostávali i do zakončení, fungovalo všechno jak má, tedy krom nejdůležitějšího a to vstřelení gólů. Vyložených šancí na vstřelení první branky jsme měli minimálně pět! Ani jedna však neskončila v brance hostí. O poločase jsme si vše zopakovali a pochválili se, což byla asi velká chyba. Druhá minuta druhého poločasu, popáté stejně rozehraný rohový kop a my si z něj dáme vlastní branku! Za dalších deset minut nás mladíci dorazili dalšími dvěma brankami a po zbytek druhé půle už jen svůj koncert dohráli sami, jak kdyby většina naši hráčů po poločase ani nevylezla z kabiny. Kluci si i sami na vlastní kůži vyzkoušeli, jaký je rozdíl mezi trénovaným a netrénovaným mužstvem. Snad po dalším debaklu pochopí, že s jedním tréninkem v pátek se tato soutěž hrát nedá a hlavně, že i nadále budou dělat ostudu sami sobě.“

Karel Musil, trenér Táborska B: „Utkání jsme nezačali dobře. Soupeře jsme po ztrátách ve středu hřiště a po rozehrávce od branky pouštěli do střeleckých příležitostí. Chyběl klid v práci s míčem, jednoduchost a pohlídat si ofsajdy. Postupně jsme se dostali do utkání, více kombinovali a závěr poločasu už byl jiný. Škoda neproměněné šance Mischnika a chytré střely Jáši. O přestávce byla v kabině menší bouřka. Druhý poločas už byl úplně jiný. Soupeře jsme přehráli a zaslouženě vyhráli.“


FK Junior Strakonice – Sokol Sezimovo Ústí 0:2 (0:2)

Góly: 18. Šebek, 42. Šmíd. Rozhodčí: Žurek - Peterka, Macko. Delegát: J. Urban. ŽK: 0:1 (Petr Sazma). Diváků: 224.

Strakonice: Lízal – Jiří Baloušek (76. Čapek), Zelenka, M. Kostka, Němeček – Máška, M. Šrámek, Bálek (43. V. Šrámek), Petráň (56. Moudrý) – T. Kostka, Zušťák. Trenér Luděk Cimrhanzl.

S. Ústí: Sedloň – Bartáček, Vilímek, Škarda, Brůžek – Hladík, Petr Sazma, Šebek (78. Fišer), Mrúz – Šmíd (90. Nikl), Hoffmann. Trenér Milan Barteska.

Nejlepší hráči: Lízal - Šebek, Šmíd, celý tým

Jiří Cibulka, vedoucí mužstva Strakonic: „V utkání o Václavské pouti jsme přivítali na našem stadionu celek Sezimovo Ústí. Matematika zněla jasně, získat tři body a odskočit jimi na sedm bodů. Jenže, jenže, matematika je jedna věc a skutečnost druhá. Hosté nás od začátku přehrávali, byli fotbalovější a na našich fotbalistech zřejmě seděla deka. Ani druhý poločas nevnesl do naší hry klid a hosté opět dominovali. O pouti jsme doma ještě nikdy nevyhráli a tak to bylo i dnes, ale s tímto výkonem to ani jinak být nemohlo.“

Milan Barteska, trenér S. Ústí: „Do Strakonic jsme jeli s cílem bodovat. V naší situaci nám nic jiného nezbývalo. Podali jsme poctivý a kolektivní výkon. Zaslouženě jsme vyhráli, i když jsme řadu dalších šancí neproměnili. Věřím, že vítězství klukům pomůže, i když vím, že přijdou těžší zápasy.“


TJ Sokol Lom – TJ Osek 4:1 (2:1)

Góly: 14. Neužil, 44. Chotovinský, 74. Vysušil, 84. Kosobud - 39. J. Říský. Rozhodčí: Vican - Lovětínský, Havlík. Delegát: Eibl. ŽK: 1:2 (Šimák – J. Říský, Benda). Diváků: 180.

Lom: Chylík – Chotovinský, Jelen, Vysušil (78. Balogh) – Mařík, Kosobud, Šimák (84. M. Císař), Trantýr, J. Rabiňák – Neužil, Bosnyak (58. Voneš). Trenér Marek Císař.

Osek: Budoš – Rybák, Krejčí, Carda, Benda – Kinkor, Hoch, J. Říský, Hosnedl (53. Lávička) – Blatský (88. Jan Hájek), D. Říský. Trenér Jaroslav Voříšek.

Nejlepší hráči: Neužil, Kosobud - Budoš

Lukáš Zeman, asistent trenéra Lomu: „Zápas s Osekem se nám herně vydařil, hráči si plnili svoje úkoly a výsledkem toho byla naše výhra 4:1. Na začátku utkání jsme si vytvořili několik šancí, které jsme neproměnili. To byla škoda, protože jsme zápas mohli rozhodnout v prvním poločase. Je pozitivní, že se do těch šancí dostáváme, potřebujeme ale větší klid v zakončení. Na tom musíme ještě zapracovat. S hrou celého týmu jsem spokojený, naše vítězství je zasloužené, celý zápas jsme měli pod kontrolou a hráčům musím poděkovat za předvedený výkon.“

Jaroslav Voříšek, trenér Oseka: „Byli jsme si vědomi útočné síly domácího celku a od začátku měli plné ruce a nohy práce eliminovat v pohybu kombinující ofenzivní hráče. Tentokrát se několika skvělými zákroky vyznamenal brankář Budoš. Bohužel jsme Lomu pomohli úvodní brankou, když odkop stopera Krejčího trefil dobíhajícího Neužila, od kterého se míč odrazil za překvapeného Budoše. Do hry nás vrátil ve 39. minutě Jakub Říský, když krásnou střelou srovnal. I druhou trefu jsme domácím darovali, přetažený roh vrátil Kinkor hlavou přímo na nohu Chotovinskému. V 73. minutě po zbytečné ztrátě, brejku a vybagování na 3:1 bylo prakticky rozhodnuto. Nezbývá než Lomu k zasloužené výhře pogratulovat.“


SK Jankov – TJ Jiskra Třeboň 2:1 (1:0)

Góly: 29. Šebelka, 54. Smékal - 70. Navrátil. Rozhodčí: Kotalík - Přibyl, Panský. Delegát: Makovička. ŽK: 2:5 (Smékal, Kroneisl - Matoušek, Vranovský, Lonsmín, Navrátil, Švejda). Diváků: 138.

Jankov: Komárek – Fajtl, Lošek, Popelka, Bürger – Beránek, Rytíř, Kroneisl, Šebelka (75. Hüttner), Klíma (90. Kadlec) – Smékal (90. Kollár). Trenér Petr Kadlec.

Třeboň: Kopecký – Tůma (46. Bartl), Koktavý, Švejda – Vranovský, Lonsmín, Doležal, Matoušek, Holzepl (46. Pancíř) – Navrátil, Průcha. Trenér Karel Kladenský.

Nejlepší hráči: Popelka, Kroneisl – Navrátil, Pancíř

Petr Kadlec, trenér Jankova: „Po třech nerozhodných výsledcích jsme v domácím prostředí chtěli bodovat naplno. V prvním poločase jsme celkem kontrolovali hru a vytvořili si tři brankové příležitosti, z nichž se nám podařilo proměnit pouze jednu. Hosté se do zajímavých situací dostávali většinou po našich chybách v přechodové fázi, ale k většímu ohrožení naší branky v podstatě nedošlo. Ve druhém poločase zvyšujeme náskok gólem, který lze zařadit do kategorie laciných. Dvacet minut před koncem utkání se po naší hrubé individuální chybě hosté vrací do zápasu.  Nastává klasický scénář. Chuť hostů výsledek zápasu srovnat a lehká nervozita v našich hlavách. Větší šanci už ale průběh utkání nepřinesl a my se tak mohli radovat spolu s našimi fans.“

Karel Kladenský, trenér Třeboně: „Pohled na průběžnou tabulku říkal, že Jankov má velmi dobrou defenzívu, ale také problémy se střílením branek. Snahou tedy bylo hrát ze zajištěné obrany rychle dopředu. Vše šlo půl hodiny dle plánu do okamžiku fatální ztráty míče na středu hřiště, průniku do otevřené obrany a gólu Šebelky z dorážky. Tento moment s námi zatřásl, do přestávky jsme nabídli domácím další dvě tutovky nedůslednou obranou. Pokud jsme nechtěli odjet s prázdnou, museli jsme výrazně přidat, což také nastalo. Jenže přišel nešťastný zákrok našeho brankáře po Smékalově technické střele zpoza vápna a bylo ještě hůř. Týmu slouží ke cti, že to nezabalil, naopak jsme si vytvořili poměrně slušný tlak, ze kterého vykřesal naději Navrátil po umístěné trefě k tyči. Zbývalo dvacet minut, ve kterých jsme měli velkou snahu vyrovnat, ale soupeř potvrdil, že má pevnou obranu. Od výkonu z druhého poločasu bychom se měli odpíchnout.“ 


 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle