Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Devítigólová přestřelka v Olešníku. Mistr porazil nováčka 6:3

 
úterý, 1. října 2019, 21:57

V 8. kole KP zajížděl nováček z Lažiště na hřiště lídra do Olešníku. Domácí zatím ztratili pouhé dva body za remízu v Lomu, tak byli jednoznačným favoritem. Sice nemohli počítat s exligovým Lafatou, ale i tak mají dostatečně široký a silný kádr, že je tato absence tolik netrápí. Hosté nechali na lavičce ne úplně zdravé Hojdekra a Vokatého. Nakonec se papírové předpoklady naplnily a body zůstaly zaslouženě doma.

Byli to domácí, kteří v úvodu zápasu udávali tempo. Zatlačili Lažišťské na vlastní polovinu a několikrát ohrozili pozorného Tesaře. V 10. minutě se domácí ale již dočkali. Po pravé straně zatáhl míč kapitán Nýdl, poslal přízemní centr přes celé pokutové území na nabíhajícího Šímu, který zakončil nikým nehlídaný do téměř opuštěné branky. Jeho střelu stačil skvělým zákrokem lapit Tesař, ale bohužel pro něho již za brankovou čárou.

V 15. minutě poprvé zahrozili hosté a hned z toho byla branka. Makoš vystihl domácí rozehrávku, zatáhl balon po pravé straně a poslal ho do vápna. Tam ho lehce patou protečoval Jak. Rauscher na skvěle nabíhající M. Sedláčka a ten si obstřelením J. Studničky poradil na jedničku.

Hned za minutu mohli hosté jít do vedení. Rozehrávku J. Studničky vystihl Hušek, ale domácí brankář stačil svoji chybu napravit a střelu Huška vyrazil na roh. To bylo do hostů v první půli vše. Od té doby hráli pouze domácí a bylo otázkou času, kdy skórují podruhé. Grobárovu pěknou střelu stačil ještě Tesař vyrazit, ale ve 29. minutě již inkasoval. Trestný kop poslal do vápna Pecka, kde se balon odrazil ke Kaláškovi, aby jeho střelu stačil tečovat za bezmocného Tesaře nekrytý Dudek. Byť i v závěru první půle měli domácí převahu, tak již vážněji hostující branku neohrozili. Do kabin se tak šlo pro hosty s lichotivým výsledkem 2:1.

Hosté propadli v úvodu druhé půle

Do druhé půle vstupovali na hřiště hosté s tím, že budou chtít s výsledkem, ale zejména s předvedenou hrou něco udělat. Ale hned v úvodu jim domácí vzali vítr z plachet, kdy v rozmezí šesti minut vstřelili tři branky a bylo rozhodnuto.

Ve 47. minutě hledal Šíma centrem ve vápně Dudka, ale ten si do vlastní branky srazil skluzem Bízek. Za dvě minuty vyrazil skákavou Grobárovu střelu Tesař na roh. K tomu se postavil Grobár a jeho centr na bližší tyč prodloužil do branky Tomášek a bylo to již 4:1. Po dalším rohu v 53. minutě to bylo již o čtyři branky, kdy se opakovala situace z 50. minuty s tím rozdílem, že si roh Grobára srazil hlavou za vlastního brankáře smolař Bízek. Pátá branka byla pro hosty již tvrdý direkt. Naštěstí pro ně domácí prostřídali a ubrali na aktivitě. Tím mohli hosté ukázat i svoje ofenzivní kvality. V těchto fázích zápasu měli více ze hry, ale domácí hrozili rychlými brejky, které musel často likvidovat Tesař.

V 69. minutě se postavil po faulu na M. Sedláčka k trestnému kopu asi z 25 metrů Linhart a umístěnou střelou překvapil J. Studničku. Další snahu o snížení překazili hostům v 79. minutě Šahajda s Grobárem. Prvně jmenovaný zatáhl balon po levé straně a vybídl přesnou přihrávkou ke skórování svého spoluhráče, který se nemýlil. V závěru stačili hosté skóre ještě zkorigovat, kdy si na centr D. Sedláčka naběhl jeho bratr Marek, aby zblízka prostřelil J. Studničku potřetí. Byl to jeho již osmý gól v šestém utkání a tím vévodí tabulce střelců KP společně s oseckým J. Říským.

Hosté na hřišti favorita zklamali a předvedli svůj nejhorší výkon po návratu do KP. Přísnější měřítko snese snad pouze brankář Tesař a střelec M. Sedláček. Domácí vyhráli zaslouženě, k čemuž nepotřebovali žádný extra výkon. Navíc mohli v poklidu druhou půli šetřit síly na další utkání. V jejich týmu vynikal motor většiny akcí expísecký Grobár.

V příštím týdnu bude Olešník hájit první místo na horké půdě v Milevsku a Lažiště po dvou venkovních zápasech, kdy vyšli bodově naprázdno, přivítají Blatnou. V tomto utkání potřebují zvítězit, aby se vzdálili přibližujícímu se spodku tabulky.

FK Olešník – FK Lažiště 6:3 (2:1)

Branky: 47. a 53. vlastní Bízek, 10. Šíma, 29. Dudek, 50. Tomášek, 79. Grobár – 15. a 89. M. Sedláček, 69. Linhart. Rozhodčí: Panský – Polák, Ondřej. DFA: Bicek. ŽK: 1:2 (M. Studnička – Macek, Jak. Rauscher). Diváků: 105.

Olešník: J. Studnička - Tomášek, M. Studnička, Kalášek, Šahajda – Nýdl (63. Šálený), Pecka (61. Rožboud), Heller Šíma – Grobár – Dudek (56. Toth). Trenér: Chlumecký.

Lažiště: Tesař – D. Sedláček, Macek, Bízek, Albert – Makoš, Hušek, Jar. Rauscher (56. Linhart), Volmut, M. Sedláček – Jak. Rauscher (87. Vašura). Trenér: Raušer.

Napsal(a) Pavel Hodina | Foto Jan Škrle