Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Protivín vytěžil z přesilovky dva góly, S. Ústí utnulo sérii bez bodu ve Strakonicích

 
neděle, 29. září 2019, 19:42

Víkendovým kolem krajského přeboru se podzimní část přehoupla do druhé poloviny. V souboji nováčků porazilo poslední S. Ústí domácí Strakonice, výrazně se na tom podílel comeback Ladislava Šebka, který poslal Sokol do vedení. Lídr Olešník přestřílel snaživého nováčka Lažiště a vévodí přeboru už s tříbodovým náskokem. Druhý Protivín remizoval v Čimelicích, když dokonale využil početní výhodu po vyloučení brankáře Hřebejka a srovnal dvougólové manko.

Slavojáci nezaváhali s Rudolfovem

Č. Krumlov porazil 3:0 Rudolfov a natáhl sérii bez porážky na pět zápasů, v nichž nastřádal 13 bodů. Trenéra Václava Domina potěšila i třetí nula v řadě. Slavojáci byli velkým favoritem a tuto roli začali naplňovat ve 30. minutě, kdy Novák přešel přes tři bránící hráče, odcentroval z lajny a před brankou zcela volný Kuna, který přišel do Č. Krumlově v létě právě z Rudolfova, měl snadnou úlohu. Za devět minut Vávrův oblouček našel přesně Tauberovu hlavu, brankář Teringl míč pouze vyrazil před dobíhajícího Růžičku a bylo to 2:0. Pro domácího útočníka to byl již šestý letošní zásah. Obrana Rudolfova, v níž netradičně nastoupil Pouzar na stoperu, inkasovala ještě jednou. Po hodině po rychlém protiútoku si Tauber narazil se Strapkem a z první zakončil. Rudolfov nevyhrál již sedm zápasů v řadě.

Vyloučení brankáře nahrálo Protivínu

Čtvrté vítězství měli Čimeličtí v okresním derby s Protivínem relativně na dosah, ale vybrali si kopec smůly a „vlastencem“ v 82. minutě o něj přišli. Fotbalisté Čimelic tak remizovali s druhým týmem tabulky 2:2 a zůstávají na osmém místě. Přitom zápas se vyvíjel pro Grossmannovi svěřence výborně. Osm minut po přestávce vedli po dvou brankách Petra Hovorky již 2:0 a na hosty by si už nikdo nevsadil. V 67. minutě fauloval ve velkém vápně unikajícího hráče domácí brankář Hřebejk, viděl červenou a byla nařízena penalta. Do branky musel z lavičky hráč Nosek a proti Zbyňku Vorlovi (bratr Jaromír je na marodce), jemuž první pokus vyrazil, už napodruhé neměl šanci. Domácí bránili těsný náskok, ale chvilku před koncem o něj přišli, když si dal po standardce vlastní gól smolař Listopad.

Blatná po přestávce totálně propadla

Vysokou domácí porážku utržila Blatná s béčkem Táborska. V zápase dvou zcela rozdílných poločasů vyhráli hosté 5:0. „První poločas jsme odehráli nejlépe ze všech utkání v tomto ročníku. Byli jsme kromě pár akcí ve všem lepší, nebezpečnější, jednoduše jsme se dostávali i do zakončení, fungovalo všechno jak má, tedy kromě nejdůležitějšího a to vstřelení gólů. Vyložených šancí na vstřelení první branky jsme měli minimálně pět! Ani jedna však neskončila v brance hostí,“ řekl k průběhu prvních 45 minut asistent trenéra Blatné Roman Remeš. Jenže vstup do druhé půle měli domácí tragický. Laszákův roh proletěl houštinou těl až do sítě a od té chvíle existovalo na hřišti jen jedno mužstvo. „Jako kdyby většina naši hráčů po poločase ani nevylezla z kabiny,“ nechápal výpadek Remeš.

Olešník za jasného stavu polevil

V Olešníku se pálilo jako u Verdunu. V devítigólové přestřelce úřadujícího mistra s nováčkem z toho neměli radost jen trenéři. Olešník nakročil za vítězstvím na začátku druhého poločasu, kdy dal od 47. do 53. minuty tři góly (dva vsítil Tomášek) a vytáhl skóre až na 5:1. „Bohužel přišlo uspokojení a místo toho, abychom soupeře dorazili a zahráli si, tak dostaneme nesmyslné góly. Pozitivem je, že jsme se třikrát prosadili ze standardek,“ uvedl k druhému poločasu domácí kouč Roman Chlumecký. Od Lažiště to byl podle slov trenéra Josefa Raušera nejhorší letošní vystoupení. „Pokud chcete uspět na hřišti Olešníka, musíte podat odvážný, bojovný a stoprocentní výkon. To se nestalo, a proto jsme zcela zaslouženě prohráli. Většinu branek jsme dostali ze standardních situací a plno šancí ještě zachránil gólman Tesař. Sami jsme byli málo nebezpeční,“ uvedl po porážce 3:6, kterou korigovali M. Sedláček s Linhartem.

Napotřetí Dražice s Milevskem nesrovnaly

Na Dražice čekal v náročném podzimním programu další soupeř z horní poloviny tabulky a do třetice vyšly naprázdno. Z posledních pěti zápasů nasbíraly jeden bod. Milevsko se od začátku hnalo za dalším vítězstvím.  Už v 8. minutě otevřel skóre Hadáček. „V úvodní čtvrthodině jsme měli čtyři stoprocentní šance, mohlo být po zápase, ale proměnili jsme pouze jednu. Svými chybami jsme si pak zápas zkomplikovali a domácí nám svým přístupem nedali nic zadarmo. Na svém hřišti jsou hodně silní,“ poznamenal trenér vzduchotechniků Miroslav Strnad. Nejlepší hráč domácích Marian Horka v 15. minutě vyrovnal hlavou po centru Veselého a na další trefu Jaroslava Hadáčka odpověděl v úvodu druhého poločasu po rohu hlavou s pomocí tyče Daniel Štecher.  V 75. minutě přišel rozhodující moment. Domácí obrana nechala Jakuba Bardu zpracovat si uvnitř šestnáctky Málkův centr a poslat míč nekompromisně do sítě. „Zápas jsme bodově zvládli, i když to po fotbalové stránce tak optimální nebylo. Remíza by pro domácí možná byla spravedlivější, ale měli jsme více šancí,“ dodal kormidelník Milevska, které rázem poskočilo na pátou příčku.

Kuriózní první gól na Svépomoci

Lom odčinil smolný závěr v Milevsku, v němž přišel o vedení a body, a v domácím střetnutí na Svépomoci si poradil s Osekem 4:1. Domácí šli lacino do vedení ve 14. minutě. Kapitán Krejčí trefil při odkopu Neužila a míč se odrazil přímo do branky. Osečtí se vrátili do hry povedenou ranou Jakuba Říského, ale nerozhodný stav do přestávky neudrželi. „I druhou trefu jsme domácím darovali, to přetažený roh vrátil Kinkor hlavou přímo na nohu Chotovinskému. V 73. minutě po zbytečné ztrátě, brejku a vybagování na 3:1 bylo prakticky rozhodnuto,“ poznamenal osecký trenér Jaroslav Voříšek. „V Milevsku se štěstí obrátilo zády, teď se přiklonilo na naši stranu,“ podotkl lomský kouč Marek Císař. „Po třetím gólu jsme se definitivně uklidnili a dohráli utkání v klidu,“ dodal. Náskok Lomu jistili Vysušil a po Šimákově rohu hlavičkující Kosobud.

Mizerný výkon Strakonic

O Václavské pouti přivítali Strakoničtí Na Křemelce Sezimovo Ústí. Matematika zněla jasně, chtěli získat tři body a odskočit na Sokolu na 7 bodů. Jenže hosté (poprvé pod novým koučem Milanem Barteskou) je od začátku přehrávali, byli fotbalovější a na našich fotbalistech zřejmě seděla deka. Už ve 4. min. šli hosté sami na brankáře, ale Šmíd přehodil vyběhnuvšího Lízala i brankovou konstrukci. V 18. min. po špatně vyřešeném odkopu v domácí obraně se k míči dostal Šebek a s přehledem vsítil vedoucí gól. Zakrátko měl gól na hlavě hostující Hladík. Po půl hodině to zkoušel z trestného kopu nad matador Zušťák. Tři minuty před pauzou se Sezimovoústeckým povedl rychlý protiútok Šmídem a stav byl 0:2. „Ani druhý poločas nevnesl do naší hry klid a tak opět hosté dominovali,“ uvedl vedoucí strakonického mužstva Jiří Cibulka. Šmíd po pár minutách přehodil Lízala, ale J. Baloušek stačil míč vykopnout. Domácí po sérii rohů nastřelili volejem Zelenky tyč, na druhé straně trefil tyč Hoffmann. Brankář Lízal následně zlikvidoval tři tutovky. Poslední možnost měli domácí v 90. minutě, když trestný kop T. Kostky skončil na tyči. „O pouti jsme doma ještě nikdy nevyhráli a s tímto výkonem to dnes ani jinak být nemohlo,“ posteskl si Cibulka.

Třeboň v Jankově jen korigovala

Jankov po třech remízách v řadě chtěl doma naplno bodovat. Úvodních 20 minut se na hřišti nedělo nic zajímavého, pak šlápli Jankovští do pedálů a začali být více nebezpeční. A v 29. min. poprvé udeřili, kdy po akci Smékala s Klímou Kopecký střelu druhého jmenovaného vyrazil, ale dorážející Šebelka napálil míč do sítě. Jankov si vytvářel další příležitosti, ale i ty největší nedokázal proměnit. Ujala se až zprvu málo nebezpečná střela Smékala v 54. min., která před Kopeckým skočila a skončila v brance. Komplikace přišla 20 minut před koncem, kdy střela Navrátila zaplula přímo k tyči. Vyrovnat se už ale Třeboni nepodařilo, a tak si připsala třetí porážku za sebou. „Chtěli jsme hrát odzadu na brejky, tato taktika vzala za své gólem, který jsme soupeři po půlhodině darovali. Po přestávce šel náš výkon sice nahoru, ale gól z kategorie laciných vstřelili opět domácí. Náš nápor vedl pouze ke zkorigování, vyrovnat se nám už nepodařilo,“ uvedl trenér Třeboně Karel Kladenský. „Sice jsme v posledních zápasech neprohrávali, ale sami jsme cítili, že už bychom potřebovali zvítězit. Povedlo se, ale nakonec nás to stálo zbytečně mnoho sil a nervů. Měli jsme vést v poločase o tři góly a utkání mohlo být klidnější. Kluci dnes dřeli a výhru si zasloužili,“ hodnotil Petr Maxa, vedoucí týmu Jankova.

 

Výsledky 8. kola krajského přeboru


FK Slavoj Č. Krumlov – SK Rudolfov 3:0 (2:0)

Góly: 30. Kuna, 39. Růžička, 61. Tauber.

FK Olešník – FK Lažiště 6:3 (2:1)

Góly: 50. a 53. Tomášek, 10. Šíma, 29. Dudek, 47. vlastní (Bízek), 79. Grobár - 15. a 89. M. Sedláček, 69. Linhart.

TJ Dražice – FC ZVVZ Milevsko 2:3 (1:2)

Góly: 15. Horka, 47. D. Štecher - 8. a 33. Hadáček, 75. Barda.

SK SIKO Čimelice – FK Protivín 2:2 (1:0)

Góly: 10. a 53. Hovorka - 70. Zb. Vorel, 82. vlastní (Listopad). ČK: 1:0 (67. brankář Hřebejk).

TJ Blatná – FC MAS Táborsko B 0:5 (0:0)

Góly: 48. Laszák, 51. Větrovský, 57. Štefl, 76. Radosta, 83. Pavlík.

TJ Sokol Lom – TJ Osek 4:1 (2:1)

Góly: 14. Neužil, 44. Chotovinský, 74. Vysušil, 84. Kosobud - 39. J. Říský.

FK Junior Strakonice – Sokol Sezimovo Ústí 0:2 (0:2)

Góly: 18. Šebek, 42. Šmíd.

SK Jankov – TJ Jiskra Třeboň 2:1 (1:0)

Góly: 29. Šebelka, 54. Smékal - 70. Navrátil.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle, Daniel Pekař, Michaela Mikešová