Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V derby Rudolfova s Jankovem se zrodila bezgólová remíza

 
úterý, 24. září 2019, 10:59

Okresní derby mezi Rudolfovem a Jankovem bývají třaskavá. Leč v sobotu odpoledne utkání postrádalo větší náboj, větší kvalitu a především góly. Hosty může těšit fakt, že od roku 2003 na "Perštátě" neprohráli, že počtvrté v sezóně udrželi čisté konto, sérii zápasů bez prohry natáhli na šest zápasů, avšak aktuální herní projev mužstva v Jankově trápí nejednoho fanouška. Podprůměrné utkání skončilo bez koření fotbalu - bez branek.

Jankov trápí obrovská marodka, a tak do Rudolfova vycestoval i s vedoucím týmu Petrem Maxou na lavičce, který se v průběhu druhého poločasu dostal na trávník. Domácí od úvodu nasadili hvězdné trio Hrbáč, Pouzar, Šindelář a po celý první poločas byl Rudolfov o něco přesnější.

Trávník rudolfovského hřiště doznal výrazného zlepšení, avšak hráči obou týmů, především pak ti hostující, měli s kombinací velké problémy. I proto se celé úvodní dějství odehrávalo v podstatě mezi vápny bez jakékoliv šance. Přihlížející diváci viděli za celý první poločas pouze dva střelecké pokusy. Ten první, spíše propagační, měl na svědomí Tomáš Smékal, jenže Teringl si s ním hravě poradil. Ten druhý, v 15.minutě, byl přeci jen o dost nebezpečnější. Jeho autorem byl Martin Lovička, jenž se do zakončení dostal uvnitř domácí šestnáctky, bohužel pro Jankov branku těsně minul. Tím bylo pro první půli veškeré ofenzivní dění ukončeno. Domácí borci byli v poli o něco málo přesnější v kombinaci, leč proti nejlepší defenzivě v soutěži si nevypracovali vůbec žádné zakončení.

Netrefovali "zařízení"

Druhý poločas přinesl mírné zlepšení, co se atraktivity týče a také herního projevu Jankova. V 58.minutě přišla druhá a zároveň poslední střela na bránu. Po Popelkově přihrávce jí vyslal Bürger, Teringl jí ale chytil. O tři minuty později přišla první šance z kategorie gólových. Lovička přesným centrem našel v pokutovém území Beránka, jehož hlavička z malého vápna směřovala nad břevno. Trenér Jankova Petr Kadlec se může spolehnout na defenzivní činnost svého mužstva a to tento zápas potvrdil. Jeho svěřenci dovolili Rudolfovu za celých devadesát minut pouze jeden jediný střelecký pokus. V 67.minutě se o něj po centru Pouzara pokusil Prokeš, avšak zakončení deset metrů nad branku těžko považovat za střelu. Domácí fotbalisté měli několik rohových kopů a centrovaných míčů do pokutového území, jenže Jankovští vše spolehlivě odbránili.

I proto měli k vítězství blíže, jelikož si dokázali vytvořit ještě další příležitosti. V 75.minutě střílel zpoza vápna metr vedle Klíma. V 84.minutě přišla na řadu největší gólovka derby. Po akci Rytíře a nezištné přihrávce Beránka se ocitl sám před Teringlem Lukáš Fajtl, což ke smůle Jankova není rozený střelec a to potvrdil. Místo gólové oslavy přišlo po zakončení vedle branky viditelné zklamání v hlasitém kotli hostujících fanoušků. O minutu později přišla další velká možnost hostů. K Teringlově brance se po Hrbáčově ztrátě u postranní čáry hnali čtyři na jednoho, Smékal místo přihrávky lépe postaveným spoluhráčům vzal zodpovědnost na sebe a stoper Hajný jeho kliku přečetl a míč odvrátil na rohový kop. Tím zachránil Rudolfov od pohromy.

Tři minuty před koncem duelu se ještě červenalo. Bürger na polovině hřiště zajel do Šindeláře a po druhé žluté musel ze hřiště o chvilku dřív. Vliv na výsledek to nemělo žádný, gólu jsme se nedočkali.....

SK Rudolfov – SK Jankov 0:0

Rozhodčí: Havlík Martin - Ondřej Adam, Polák Jiří. Delegát: Štuk Jaromír. ŽK: 3:6 (Pouzar, Novotný, Hrbáč - Bürger 2x, Popelka, Rytíř, Lovička, Klíma). ČK: 0:1 (87. Bürger). Střely na branku: 0:2. Střely mimo: 1:4. Rohy: 5:1. Diváci: 110.

SK Rudolfov: Teringl - Hrbáč, Hajný, Novotný, Pexa - Prokeš, Vejvar (79. Peiger), Kovačičín, Pouzar - Šindelář, Janák.

SK Jankov: Komárek - Beránek, Kroneisl, Popelka, Bürger - Klíma, Fajtl, Rytíř, Kollár (73. Maxa), Lovička – Smékal.

Nejlepší hráči: Šindelář, Hrbáč - Popelka, Beránek

Napsal(a) SK Jankov | Foto Michaela Mikešová, Natálie Kočerová