Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Po divokém závěru získalo body Lažiště

 
úterý, 3. září 2019, 10:20

Ve 4. kole KP přivítaly Lažiště na svém stadionu Jiskru Třeboň. Obě mužstva chtěla navázat na vítězství z předcházejícího kola. Hosté přijeli bez Tůmy, za to domácí měli tentokrát kompletní základní jedenáctku, byť ne úplně zdravý Vokatý zůstal pouze na lavičce.

Úvod zápasu patřil hostům. Zejména díky pohybu přitlačili domácí na vlastní polovinu, ale krom dvou centrů do šestnáctky si žádnou vážnější šanci nevypracovali. To domácí byli produktivnější. Hned při prvním útoku zatáhl balon na levé straně Jak. Rauscher přesně odcentroval na M. Sedláčka, který se hlavou trefil přesně k tyči. Za tři minuty se akce opakovala. Tentokrát to bylo z pravé strany, ale zakončení M. Sedláčka nebylo dostatečně razantní a Kopecký si s jeho střelou bezpečně poradil. Ve 14. minutě zahrozili hosté. Vranovský přihrál do vápna Holzeplovi, ale ten z dobré pozice minul Vojtíškovu branku.

Ve 24. minutě to bylo již o dvě branky. Makoš si narazil s Volmutem a poslal před branku střílený přízemní centr. V gólové pozici ho sice Jak. Rauscher netrefil, ale na zadní tyči vše výborně zavíral Albert a dokázal balon ideálně umístit do odkryté části branky. Poté měli domácí ještě několik slibných brejků, ale žádný z nich nedotáhli do konce. Hosté mohli snížit do šatny. Ve 44. minutě našel Holzepl ve vápně Matouška, ale Vojtíšek byl pozorný. Do šaten šli spokojenější domácí. Vrásky jim dělalo pouze zranění brankáře Vojtíška po střetu s protihráčem mimo pokutové území, kde odkopával dlouhý nákop hostů.

Třeboň smazala dvougólovou ztrátu

Do druhého poločasu udělali hosté dvě změny (před tím již jednu v průběhu prvního poločasu). I domácí museli nakonec nuceně střídat gólmana Vojtíška, který to ještě zkusil, ale zranění mu nedovolilo pokračovat. Do branky se postavil Tesař. Hostům střídání prospělo. Dokázali domácí přitlačit na polovinu, ale do vážnější šance kromě několika závarů je domácí nepustili. Na druhou stranu museli být obezřetní, protože Lažišťští byli dopředu hodně nebezpeční. Ale ani oni nedotáhli žádnou akci do finální fáze.

Nakonec byla poslední čtvrthodinovka opravdu zajímavá. V 75. minutě poslal do šestnáctky dlouhý nákop Schneider, který proletěl až na volného Průchu a ten pohotově snížil. To nebylo zdaleka vše. Za chvilku prošel Holzepl kolem Jar. Rauschera a vystřelil. Tesař jeho střelu neudržel a pohotový Přibyl dorážkou zajistil vyrovnání. Zdálo se, že toto domácí položí, ale ti ukázali, že tento zápas chtějí vyhrát. V 81. minutě vyslal na zteč D. Sedláček Makoše, který si ve vápně zasekávačkou za nohou položil Bartla, aby následně jeho střelu levačkou bravurně vyrazil Kopecký. Tam byl ale včas štírek M. Sedláček, který pěknou akci zakončil dorážkou do opuštěné branky. Na tuto branku hosté již nedokázali odpovědět, tak body zůstali zaslouženě doma.

Byť hosté odjížděli s prázdnou, ukázali se ve velmi dobrém světle. Jejich kombinace v neustálém pohybu bude dělat problémy každému soupeři. Nejvíce zlobil domácí obranu kapitán Holzepl, který byl hodně silný na balonu. Domácí zahráli také velmi dobře. Zejména jejich rychlé kombinační akce byly oku lahodící i velmi účelné. Těžko tentokrát někoho vyzdvihnout. Všichni se sáhli v teplém dopoledni na dno svých sil a vítězství do slova vydřeli. Zápas s přehledem odřídila i trojice rozhodčích v čele s vltavotýnským Bromem, pro kterého to byla premiéra v roli hlavního rozhodčího v KP.

V příštím týdnu hostí Třeboňští nevyzpytatelnou Blatnou, Lažiště zajíždějí do Protivína, který je zatím štikou soutěže.

FK Lažiště – Jiskra Třeboň 3:2 (2:0)

Branky: 6. a 81. M. Sedláček, 24. Albert – 75. Průcha, 79. Přibyl. Rozhodčí: Brom – Panský, Polák. DFA: Eibl. ŽK: 2:3 (Albert, M. Sedláček - Holzepl, Kubata, Matoušek). Diváků: 60.

Lažiště: Vojtíšek (49. Tesař) – Jar. Rauscher (85. Ostadál), Hojdekr, Bízek, Albert (72. D. Sedláček) – Makoš, Hušek, Macek, Volmut (60. Vokatý), M. Sedláček – Jak. Rauscher (63. Linhart). Trenér Raušer.

Třeboň: Kopecký – Schneider, Koktavý, Týnavský (32. Bartl) – Lonsmín (72. Cimerhanzl) – Vranovský (46. Franěk), Kubata, Doležal (46. Přibyl), Matoušek – Holzepl, Průcha. Trenér Kladenský.

Napsal(a) Pavel Hodina | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama