Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, sestavy a nejlepší hráči ve 3. kole KP

 
čtvrtek, 29. srpna 2019, 15:35

Už jen dva týmy prochází začátkem sezony v krajském přeboru bez bodového zaváhání. Mistrovský Olešník ustál v Č. Krumlově všechny šance domácích a sám jim uštědřil lekci z produktivity. Na konci tabulky stále čekají na body Čimelice a nováčci Strakonice a S. Ústí, kteří se se soutěží seznamují po všech stránkách. Kuriozitou jsou dvě neproměněné penalty Protivínských, ale při vysokém vítězství 7:1 je to mrzet nemuselo. Překvapením je porážka Lomu s Jankovem, nečekala se ani porážka Oseka v derby s Blatnou.

VÝSLEDKY 3. KOLA KRAJSKÉHO PŘEBORU


FK Protivín – Sokol Sezimovo Ústí 7:1 (2:0)

Góly: 57., 76. a 84. Hrynevich, 41. Kasík, 45. Bečvář, 55. Hrachovec, 65. Říha - 71. Škarda. Rozhodčí: Koranda - Peterka, Macko. Delegát: Eibl. ŽK: 0:2 (Sedloň, Vilímek). Diváků: 150. Domácí Zb. Vorel (67.) a brankář Hanus (89.) neproměnili penalty.

Protivín: Hanus – Rothbauer, Vojta (75. Fiala), Zb. Vorel, Zach (46. Hrynevich) – J. Vorel, Buko Leroy (46. Hrachovec), Bečvář, Říha (65. Ion), Nedvěd (76. Blažek) – Kasík. Trenér Miroslav Říha.

S. Ústí: Sedloň – Brůžek (21. Fišer), Pavel Sazma, Vilímek – Drs, Petr Sazma, Hoffmann, Škarda, Mrúz – Bartáček, Doubek (73. Žilinčík). Trenér Matěj Pěknice.

Nejlepší hráči: Hrynevich, Vorel Jaromír, celý tým – nikdo

Miroslav Říha, trenér Protivína: „První půlhodina byla celkem vyrovnaná, každé družstvo mělo dvě tři pološance, ze kterých se nic neurodilo. Nám v této fázi chyběl pohyb, chuť a agresivita, ale naštěstí pro nás se nám podařilo vstřelit dva góly před odchodem do šaten. Do druhé půle jsem na hřiště poslal Hryneviche a Hrachovce, kteří tam vnesli tu chuť a pohyb a podařilo se nám celkem rychle vstřelit další góly a zaslouženě vyhrát. Chtěl bych pochválit celý tým, za to že jsme dokázali doma potvrdit slušné výsledky z venkovních hřišť a vyhráli.“

Matěj Pěknice, trenér S. Ústí: „V současné době prožíváme krizi a k tomu se přidalo i spousta zranění. Nerad bych se na to vymlouval, ale už je toho opravdu hodně. Dost krutě si vybíráme nováčkovskou daň a je to psychicky náročný jak pro hráče, tak i pro mne. Protivín nám dal lekci. Po třicáté minutě byl na hřišti pouze jeden tým a na nás se valil jeden útok za druhým - výsledek 7:1 hovoří za vše. V utkání nás provázela spousta osobních chyb a bohužel malé zapálení do hry a nechuť udělat něco navíc. Musíme na tom zapracovat a soustředit se na další utkání.“


FK Slavoj Č. Krumlov – FK Olešník 0:2 (0:1)

Góly: 33. Grobár, 65. Pecka. Rozhodčí: Kotalík - Mach, Albert. Delegát: Bicek. ŽK: 2:1 (Kuna, Beránek – Nýdl). Diváků: 184.

Č. Krumlov: Trnka - Beránek, Kabele, Švec (76. Filip) - Strapek, Novák, Klivanda, Vávra, Kuna - Tauber, Růžička. Trenér Václav Domin.

Olešník: Jirkal –   Heller, Kalášek, Šahajda (15. Vařák), Rožboud (29. M. Studnička) – Kouba (40. Šálený), Nýdl, Pecka (80. J. Studnička), Grobár, Šíma (72. Toth) – Dudek. Trenér Roman Chlumecký.

Nejlepší hráči: Švec – Jirkal

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „Myslím, že utkání splnilo očekávání diváka. Hrálo se oboustranně kvalitní utkání proti vyspělému soupeři. Jak uvedl můj kolega, Olešník hrál dvacet minut i tak zvítězil. My jsme naše šance neproměnili a to rozhodlo.“

Roman Chlumecký, trenér Olešníka: „Zásluhou kvality obou mančaftů se hrál velmi dobrý zápas. Prvních dvacet minut bylo od nás výborných, drželi jsme balon a domácí do ničeho moc nepustili. Pak začali hrát domácí, ale my jsme dostali do vedení brankou Grobára z 33. minuty. Druhou půlku nás Slavoj přehrával, snažil se o vyrovnání. My jsme to přežili díky výbornému výkonu brankáře Jirkala, kterému několikrát pomohla i konstrukce branky. V 66. minutě jsme zvýšili po individuální akci Pecky, novice v našem týmu. Potěšila mě nula vzadu, a jak už jsem říkal hned po zápase, odtud se body vozit nebudou…“


SK Rudolfov – FK Lažiště 1:3 (1:1)

Góly: 14. Prokeš - 47. a 83. M. Sedláček, 9. Jar. Rauscher. Rozhodčí: Ondřej – Kotalík, Brom. Delegát: J. Urban. ŽK: 2:3 (Gerstner, Hrbáč - Hojdekr, Albert, M. Sedláček). Diváků: 100.

Rudolfov: Pícha – Dvořák, Novotný, Hajný (75. Šindelář), Hrbáč – Prokeš, Gerstner, Vejvar (86. Keřka), Pexa, Kryeziu (57. Peiger) – Sládek. Trenér Jiří Nárovec.

Lažiště: Vojtíšek – Jar. Rauscher, Bízek, Hojdekr, Albert – D. Sedláček (68. Linhart), Hušek, Macek, Volmut (73. Hrbek), M. Sedláček – Jak. Rauscher. Trenér Josef Raušer.

Nejlepší hráči: nikdo - Marek Sedláček, Jakub Rauscher

Jiří Nárovec, trenér Rudolfova: „Předvedli jsme ostudný výkon, který s krajským přeborem neměl nic společného. Lažiště si zaslouženě odvezlo tři body. Po většinu zápasu bylo lepší a mohlo vyhrát i vyšším rozdílem. My se z toho musíme rychle oklepat a připravit se na další zápas v Blatné. Na závěr chci poděkovat Ondrovi Hajnému, který nastoupil, i když ho od soboty trápila střevní viróza.“

Josef Raušer, trenér Lažiště: „Po nepovedeném zápase s Osekem jsme udělali změny v sestavě, kdy se nám vrátili dovolenkáři Marek Sedláček s Huškem, naopak nám chyběl Makoš a stále Vokatý. První poločas jsme začali velmi dobře, měli jsme dvě gólové šance a vstřelili gól hezkou střelou Jardy Rauschera. Od 15. minuty jsme však úplně přestali hrát a domácí začali vyhrávat osobní souboje a zaslouženě vyrovnali. Opět jsme dostali gól ze zbytečné standardní situace, ač jsme se na to celý týden připravovali. V závěru poločasu pak promarnil příležitost Hušek. O přestávce jsme si museli důrazně některé věci vyříkat, protože výkon v prvním poločase byl bez nasazení a bez ochoty podstoupit osobní souboj.  Druhý poločas jsme začali výrazně lépe a po pěkné akci Jakuba Rauschera jsme šli opět do vedení gólem Sedláčka. Celý druhý poločas jsme pak měli více ze hry a v závěru jsme Markem Sedláčkem pojistili výhru. Domácí hráli jednoduché dlouhé balony a zlobili zejména ze standardních situací. Získali jsme první tři body, které budeme chtít potvrdit doma s Třeboní. Pochválit bych chtěl trojici rozhodčích, která podala opravdu velmi dobrý výkon, a lažišťské fanoušky, kteří nás celý zápas povzbuzovali.“


TJ Sokol Lom – SK Jankov 0:1 (0:0)

Gól: 54. Smékal. Rozhodčí: Toucha - Lovětínský, Vican. Delegát: Hanzal. Bez ŽK. ČK: 1:0 (88. Jelen). Diváci: 150.

Lom: Chylík - Chotovinský, Jelen, J. Rabiňák - M. Rabiňák (46. V. Císař), Kosobud (67. Bosnyak), Šimák, Vysušil, Janů (79. Do Trung, 84. Mařík) - Neužil, Trantýr. Trenér Marek Císař.

Jankov: Komárek - Fajtl, Lošek, Popelka, Bürger - Rytíř (67. Klíma), Kroneisl, Kollár, Šebelka, Lovička (76. Beránek) - Smékal (90. Prediger). Trenér Petr Kadlec.

Nejlepší hráči: nikdo - celý tým

Lukáš Zeman, asistent trenéra Lomu: „Začátek zápasu se nám herně vydařil. Do 20. minuty jsme hráli to, co jsme chtěli. Vytvořili jsme si tři brankové příležitosti, které jsme bohužel neproměnili. Zbytek poločasu jsme působili nervózně, nedařilo se nám vůbec nic. Druhý poločas probíhal stejně, jako ten první. Na začátku jsme opět neproměnili šance, které jsme si vytvořili a v 54. minutě nás Jankov potrestal. Po naší ztrátě míče přišel centr ze strany před bránu a Jankov vedl 1:0. Do konce utkání už to byla z naší strany křeč. Nemůžu říct, že by hráči utkání vypustili, ale bylo tam spousta nepřesnosti a nervozity. Utkání jsme si prostě prohráli sami. Do příštích zápasů se z toho musíme poučit a udělat všechno pro to, aby se takový zápas už neopakoval. Aby toho nebylo málo, tak se nešťastně během druhého poločasu zranil David Do Trung, který si vykloubil loket. Tak snad bude co nejdříve v pořádku.“

Petr Kadlec, trenér Jankova: „Do utkání jsme šli s tím, že nás čeká velice těžký soupeř a pokud chceme uspět, tak musíme předvést bezchybný výkon směrem dozadu a zároveň odvážný výkon směrem dopředu. Začátek utkání domácí dominovali a svojí kombinační hrou si dokázali vytvořit dvě nebezpečné situace, které mohly skončit v naší brance.  V další části utkání jsme se s hrou Lomu postupně vyrovnávali a měli jsme několik slibně rozjetých situací, které jsme bohužel herně nedokázali lépe vyřešit. V úvodu druhého poločasu jsme přežili velkou šanci po velice nebezpečném rohu. Odměna za přístup a obětavý výkon se dostavila v 55. minutě, kdy jsme se po Smékalově hlavě dostali do vedení. Domácí dále víceméně hrozili spíše střeleckými pokusy ze střední vzdálenosti, se kterými si dokázal poradit brankář Komárek. Radost z důležitého vítězství po srdnatém výkonu nám ale kazí dlouhodobé zranění útočníka Smékala.“


FC ZVVZ Milevsko – FK Junior Strakonice 3:0 (0:0)

Góly: 55. Hadáček, 68. Barda, 85. Sedlák. Rozhodčí: Panský - Polák, Lepič. Delegát: Brož. ŽK: 0:2 (Zelenka, Bálek). Diváků: 150.

Milevsko: Dvořák – J. Kosobud, Vakoč, Petr, M. Málek – Volf, Barda, Komárek, Sedlák (87. Hejl) – Hadáček (86. P. Novotný), Marvan (76. Kálal). Trenér Miroslav Strnad.

Strakonice: Lízal – Peroutka, Zelenka (76. Boukalík), Říha, Němeček – P. Baloušek, Bálek, M. Šrámek, Petráň (68. Čapek) – Juhaňák (68. Zušťák), Máška. Trenér Luděk Cimrhanzl.

Nejlepší hráči: Volf – Peroutka

Miroslav Strnad, trenér Milevska: „Co my nedáme, to je trestuhodné. Pak jsme zbytečně nervózní, protože rozhodnuto mohlo být do přestávky. O poločase jsme si ale řekli, že musíme hrát pořád stejně a hlavně být trpěliví a důslední, abychom z ojedinělé akce nedostali nějaký hloupý gól. Jak jsme se prosadili poprvé, už jsme byli relativně klidní. Hlavně jsem rád, že jsme dneska konečně vyhráli, je to pro nás úleva a snad i zklidnění.“

Jiří Cibulka, vedoucí mužstva Strakonic: „Ke třetímu soutěžnímu utkání jsme zajížděli do Milevska, kde jsme si pomýšleli na nějaké body, ale ukázalo se, že zde opět nebudou. V prvním poločase byli domácí v mírné převaze. První čtvrthodinka byla z obou stran opatrná a první ohrožení branky bylo ze strany domácích v 16. minutě z uctivé vzdálenosti, se střelou si Lízal poradil. Druhé ohrožení přišlo ve 21. minutě a opět z velké vzdálenosti, střela domácího Komárka už byla štiplavější, ale Lízal byl pozorný. Ve 30. minutě už měli domácí vyloženou šanci, ale Hadáček nedokázal z metru překonat Lízala. My jsme za celý poločas nedokázali ohrozit domácí svatyni. Vyprodukovali jsme jeden rohový kop a jednu zblokovanou střelu mezi tyče. Druhý poločas jsme začali odvážněji a první 10minutovka patřila nám, kdy jsme domácí přitlačili a výsledkem byly dva rohové kopy, ze kterých jsme neuspěli. V 55. minutě jsme domácí dostali na koně, když přišla zbytečná ztráta uprostřed hřiště a domácí nás doslova dolobovali až do brány. Gól dal hlavou Hadáček. Od této chvíle nás začali domácí přehrávat a my jsme kupili chybu za chybou. V 68. minutě poslali domácí balon do vápna a tam pohodlně vsítil druhý gól nikým nehlídaný Barda. V 86. minutě po rychlém brejku dal Sedlák na 3:0. V 89 minutě po přetaženém centru a hlavičce Sedláka zblízka zachránil od čtvrtého gólu Lízal.“


TJ Dražice – SK SIKO Čimelice 4:1 (2:1)

Góly: 14. a 67. Kromka, 10. (pen.) J. Štecher, 64. M. Stuchlík – 23. (pen.) Hovorka. Rozhodčí: Krčín - Krauskopf, Herzog. Delegát: Pečenka. ŽK: 2:3 (J. Štecher, L. Stuchlík - Hřebejk, Hegenbart, Varhan). Diváků: 70.

Dražice: Baka – Novotný, Horka, Hořejší, D. Štecher – J. Štecher, Veselý, L. Stuchlík (89. J. Stuchlík), M. Stuchlík – Kromka (72. Bareš), Mareš (84. Vanýsek). Hrající trenér Tomáš Hřejší.

Čimelice: Hřebejk – Hegenbart, J. Viták, Listopad, Jizba – Varhan, Káš (80. Mezera), Převrátil, Sigmund – Hovorka, Nekl (70. M. Viták). Trenér Rostislav Grossmann.

Nejlepší hráči: celý tým – nikdo

Vlastimil Stuchlík, vedoucí mužstva Dražic: „Druhý domácí zápas před našimi fanoušky jsme potvrdili střeleckou produktivitu. Povedli se nám krásné brejkové akce, za což jsme sklidili bouřlivý potlesk. Soupeř nebyl vyloženě horším mužstvem, ale nám se více dařilo v koncovce.“

Rostislav Grossmann, trenér Čimelic: „Chtěli jsme z Dražic odvézt minimálně bod, proto je pro nás výsledek velkým zklamáním. Nechali jsme domácí jít do dvoubrankového vedení, přesto jsme se rychle doslali zpátky do zápasu. Náš herní projev opět nebyl špatný, ale fotbal se hraje na góly a v tom byli bojovní domácí prostě lepší. Zápas rozhodla třetí branka Dražic, když my jsme předtím promarnili několik šancí k srovnání na 2:2. Máme problém s dotažením slibných akcí do gólového efektu, jsme v koncovce nedůslední a nekoncentrovaní. Dva vstřelené góly ze tří utkání jsou toho důkazem.“


TJ Jiskra Třeboň – FC MAS Táborsko B 4:2 (2:1)

Góly: 3. a 77. Průcha, 21. Doležal, 73. (pen.) Holzepl - 40. Radosta, 89. (pen.) Diarra. Rozhodčí: Izugrafov - Klátil, Žurek. Delegát: Řezáč. ŽK: 1:3 (Matoušek – Postřihač, Diarra, Bouchal). Diváků: 250.

Třeboň: Kopecký – Týnavský (55. Schneider), Koktavý, Tůma – Matoušek, Lonsmín, Kubata, Doležal (70. Franěk), Vranovský (83. Bartl) – Holzepl (74. Pancíř), Průcha (79. Cimerhanzl). Trenér Karel Kladenský.

Táborsko B: Duchoň – Diarra, Rytíř, Laszák, Mikuláštík (72. Římanek) – Mischnik, Mácha (78. Brabec), Štefl (67. Bouchal) – Postřihač, Radosta (82. Smutný), Smetana. Trenér Karel Musil.

Nejlepší hráči: Lonsmín, Průcha - Laszák, Radosta

Karel Kladenský, trenér Třeboně: „Střetly se dva mladé týmy, bylo jasné, že to bude hodně běhavé. Chtěli jsme být důrazní v soubojích a to se nám vyplatilo u první branky Průchy i před druhým gólem Doležala. Fotbaloví hosté zaslouženě snížili před odchodem do šaten a po přestávce nám čtvrthodinu zle zatápěli. Hodně nám pomohla proměněná Holzeplova penalta po faulu na něj samotného, následně zvýšil skóre opět důrazný Průcha. Soupeř potrestal v závěru naší nesourodou hru a korigoval z pokutového kopu. Tentokrát jsme byli produktivní a jsme za to moc rádi.“

Karel Musil, trenér Táborska B: „Vstup do utkání se nám nepovedl, hrubá chyba v komunikaci poznamenala celý první poločas, velkou roli potom sehrála psychika mladých hráčů. Tým je hodně mladý, potřeboval by získat zkušenosti na hřišti, pomoci si, podržet výkonem na hřišti. V závěru poločasu jsme snížili, mohli jsme i vyrovnat, ale finální fáze není z naší strany dobrá. Máme velké technické nedostatky. To se ukázalo ve druhém poločase, měli jsme herně navrch, ale hráli jsme bez zakončení. Třeboň výborně bránila a brejkovala, čehož využila a vyhrála. My jsme dělali hrubé chyby v obraně. Utkání si rozebereme, vyhodnotíme tři kola a musíme být v dalších zápasech daleko více disciplinovaní a zodpovědní. Musíme jít za vítězstvím, jít na hranu s výkonem, to mi hodně chybí…“


TJ Osek – TJ Blatná 1:2 (0:2)

Góly: 90. Carda - 7. vlastní (Rybák), 28. Sýkora. Rozhodčí: Kroutl - Žemlička, Kaštánek. Delegát: Štuk. ŽK: 2:7 (Rybák, Krejčí – Prokopec, Nový, Stulík, Sýkora, Mišiak, Sedláček, Kůst). Diváků: 250.

Osek: Budoš – Rybák, Krejčí, Carda, Benda – Čapek (46. Hájek), Brabec, Blatský (50. Hoch), Hosnedl (85. Lávička) – J. Říský, D. Říský. Trenér Jaroslav Voříšek.

Blatná: Chlanda – Sýkora, Motyka, Sedláček, Nový – Mišiak, Brynda, Prokopec, Křivanec (32. Stulík) – Míka (52. Hrádek), Kůst (90. Uldrich). Trenér Michal Brabec.

Nejlepší hráči: nikdo - Nový, Sýkora a celý tým

Jaroslav Voříšek, trenér Oseka: „Ve 2. minutě netrefil ze solidní situace Jakub Říský a jakoby tím předznamenal vývoj celého utkání. Hosté z Blatné byli od začátku bojovnějším týmem, dobře napadali. Nám naopak chyběl pohyb, vázla kombinace a zakončení. Inkasovali jsme po rychlé akci, kdy si střílený centr umístil hlavou Rybák do vlastní sítě. Náš laxní přístup potrestal Sýkora střelou pod břevno, když na zakončení měl až příliš mnoho času. Naše snaha o korigování nepříznivého stavu ve druhém poločasu vedla pouze ke snížení po centru J. Říského a hlavičce Cardy. Blatná díky svému nasazení a srdci zaslouženě zvítězila.“

Michal Brabec, trenér Blatné: „Jeli jsme k zápasu s respektem, Osek má výborné mužstvo a za první dva zápasy dal devět gólů. Tomu jsme přizpůsobili hru – chtěli jsme hrát odzadu na brejky, což se nám dařilo. S první půlí jsem byl spokojený, kluci snad poprvé hráli přesně to, co jsme si řekli. Fungoval nám konečně střed zálohy, hráli jsme celkem pohledný fotbal. Ve druhé půli se do hry dostali dorostenci a kluci z béčka, fungovali velmi dobře. Celkově jsem byl spokojený, kromě inkasované branky v samém závěru, kdy jsme byli nedisciplinovaní.“


Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle