Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Protivínští věnovali výhru s nováčkem zesnulému Marku Hesounovi

 
středa, 28. srpna 2019, 11:33

Fotbalisté Protivína nakročili za vítězstvím proti Sokolu S. Ústí před svými fandy dvěma góly v závěru poločasu. Před zápasem drželi minutu ticha za dlouholetého brankáře Marka Hesouna.

Poslední rozloučení s Markem Hesounem proběhlo v úterý 13. 8. 2019. Výborný gólman, obětavý kamarád a velký protivínský srdcař zemřel náhle ve věku 48 let.

Mára (na snímku), jak mu všichni říkali, přišel do Protivína v roce 1990 a s několika drobnými přestávkami tu působil neuvěřitelných 24 let. Odchytal v brance A týmu celkem 386 zápasů, dokonce vstřelil 1 gól a bezpočet dalších, nezaevidovaných za béčko.

V 90. letech byl neodmyslitelnou součástí sestavy A týmu a později, když chytal za rezervu, kdykoliv obětavě zaskočil zacelit místo v sestavě. Naposledy na podzim roku 2014, kdy odchytal více než polovinu sezóny za obě mužstva. „V posledních létech nechyběl na žádném důležitém zápasu Protivína, vždy se o náš tým zajímal a zůstal nám věrný až do konce. Jeho odchod nás velmi zasáhl, zůstane však v našich srdcích a myslích pořád,“ řekl zarmoucený předseda FK Protivín Václav Křišťál.

Hrynevichův hattrick a dvě zahozené penalty

Protivín měl celý zápas výrazně více ze hry, zejména druhý poločas se odehrával na polovině Sezimova Ústí, které hrozilo z rychlých protiútoků nebo standardek. Naděje nováčka vydržely na hřišti U Obory téměř celý poločas.

Šance se rodily na obou stranách, ale gólově se prosadili domácí až v na konci první půle, kdy dvěma góly do šatny nakročili za vysokým vítězstvím. Skóre otevřel dorážkou Kasík a po obloučku Buka na Bečváře to bylo již 2:0.

Ve druhé části už to byla jednoznačná partie. Nejprve Hanus vyrazil hlavičku soupeře konečky prstů na roh, deset minut po přestávce poslal hosty do kolen třetí gól po kombinaci J. Vorel, Kasík, Hrachovec. Vzápětí se po další pohledné akci prosadil poprvé střídající Hrynevich. J. Vorel pak asistoval u trefy Říhy. Následně zahodil penaltu faulovaný Zb. Vorel.

V 71.min. se připomněli hosté průnikem středem obrany Protivína a Škarda prostřelil Hanuse. Pět minut nato Bečvář vysunul Hryneviche, ten přesprintoval obranu, obešel gólmana a zvýšil na 6:1. V 84. min. Hrynevich s Kasíkem zakombinovali před vápnem soupeře, Kasíkovu střelu gólman vyrazil, Hrynevich míč doběhl a zkompletoval hattrick - 7:1. Minutu před koncem po šlapáku na Hryneviche se kopala druhá penalta, brankář Hanus ji však napálil do břevna!

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama