Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lažiště na Rudolfově získalo první vítězství v sezoně

 
úterý, 27. srpna 2019, 16:50

Ve 3. kole KP na sebe narazily Rudolfov a Lažiště. Oba týmy ve 2. kole prohrály, tak potřebovaly nyní bodovat. Domácí se museli obejít bez Pouzara, Kovačičína a kanonýr Šindelář začal opět pouze na lavičce. Hostům chyběli Vokatý a Makoš, kteří jsou na dovolené.

Začátku zápasu patřil jednoznačně hostům. V 5. minutě prošel individuálně Albert po levé straně až do šestnáctky, aby ideálně pod sebe přihrál M. Sedláčkovi, ale ten z dobré pozice minul Píchovu branku. V 9. minutě odvrátila domácí obrana Volmutův trestný kop přímo na nohu Jar. Rauschera a ten se z 25 metrů trefil ideálně. Na jeho přesnou tvrdou střelu k tyči byl Pícha krátký. Hned za minutu mohli hosté skóre navýšit. Vojtíškův nákop prodloužil Jak. Rauscher na M. Sedláčka, ten mu ideálně balon vrátil do výhodné pozice, ale skvěle tentokrát zasáhl Pícha.

Poté se dostali ke slovu domácí. Po zbytečném faulu hostujícího Alberta na vlastní polovině se ke standardce postavil Gerstner. Jeho střílený centr propadl až na zadní tyč, tam ho Vojtíšek pouze vyrazil na nohu Prokeše a ten kolenem skóroval. Od této chvíle hosté úplně vypadli z role a aktivnější byli jednoznačně domácí. Byli pohyblivější a důraznější. Hostující obrana je ale do vážnější šance nepustila, a když na konci poločasu váhal na druhé straně se střelbou Hušek po uvolnění M. Sedláčkem, šlo se do šatny za nerozhodného stavu.

Rudolfovu nevyšly začátky

Na začátku druhé půle opět hosté udeřili. Volmut vysunul Jak. Rauschera, který našel ideálně naběhnuvšího M. Sedláčka a ten si s naloženou šancí poradil. Hned poté našel Dvořák ve vápně Pexu, ale ten v dobré pozici hlavičkoval pouze nad branku Vojtíška. To byla jediná větší šance domácích ve druhém poločasu. Poté se domácí snažili tlačit před branku Vojtíška, ale jejich předfinální fáze byla žalostná. Hosté se spoléhali na rychlé brejky, ale ani oni nedotáhli žádný do koncovky. Až v závěru po přesném výkopu Vojtíška prodloužil Hrbek za sebe, kde číhal M. Sedláček, který byl dříve u balónu než Pícha, obešel ho a do prázdné branky potvrdil vítězství. V závěru si již Lažišťští vítězství v klidu pohlídali.

V Rudolfově vyhráli zaslouženě. Byť byli domácí více na balonu, hostující obrana je do vážnějších šancí za celý zápas nepustila. Hosté nepodali zejména v první půli také žádný excelentní výkon, ale šancí si vypracovali více než domácí a to rozhodlo. U domácích zahrál služně Gerstner, který zakládal většinu útočných akcí, u hostů zahrál dobře střelec dvou branek M. Sedláček a ve druhém poločasu Jak. Rauscher, který dokázal na hrotu podržet spoustu nakopnutých balonů. S velkým přehledem utkání odřídila trojice rozhodčích v čele A. Ondřejem, byť se jednalo určitě o jedno ze slušnějších utkání.

Příští týden hostí Lažiště Třeboň a Rudolfov zajíždí do Blatné.

SK Rudolfov – FK Lažiště 1:3 (1:1)

Branky: 47. a 83. M. Sedláček, 9. Jar. Rauscher – 14. Prokeš. Rozhodčí: Ondřej – Kotalík, Brom. DFA: J. Urban. ŽK: 2:3 (Gerstner, Hrbáč - Hojdekr, Albert, M. Sedláček). Diváků: 100.

Rudolfov: Pícha – Dvořák, Novotný, Hajný (75. Šindelář), Hrbáč – Prokeš, Gerstner, Pexa, Kryeziu (57. Peiger) – Vejvar (86. Keřka), Sládek. Trenér Nárovec.

Lažiště: Vojtíšek – Jar. Rauscher, Bízek, Hojdekr, Albert – D. Sedláček (68. Linhart), Hušek, Macek, Volmut (73. Hrbek), M. Sedláček – Jak. Rauscher. Trenér Raušer.

 
 
Napsal(a) Pavel Hodina | Foto Miloslav Kusbach