Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Poctivá letní dřina se vyplácí, tvrdí dražický Michal Hojdar

 
pátek, 23. srpna 2019, 01:09

Fotbalové Dražice prožívají start v krajském přeboru jako z pohádky. V úvodních dvou zápasech nasbíraly plný počet bodů a nemalý podíl na tom měl 29letý Michal Hojdar. Zaznamenal rovnou polovinu dražických gólů. Původně obránce úspěšně přeškoleného na útočníka jsme zvolili Mužem 2. kola KP.

„Já a muž kola? To bude asi nějaký omyl, ne? Vždyť ten můj gól proti Strakonicím byla taková haluz,“ upřímně se podivoval s úsměvem na tváři dražický Michal Hojdar. Skromný útočník si přitom ve Strakonicích připsal ve druhém soutěžním utkání již třetí zářez na pažbě. V prvním kole se dvakrát trefil do sítě Blatné. Nejde však jen o góly, ale také o výkony. Výborného a dlouho odolávajícího brankáře Junioru Lízala překonal Hojdar v 57. minutě a vyrovnal na 1:1.

Úvod podzimu nezastihl ve výborné formě pouze jeho, ale celý tým Dražic, který naplno bodoval v obou zápasech a nachází se na třetí příčce. „Je to odraz naší kvalitní letní přípravy. Na tréninky jsme chodili v hojném počtu, což se nám v předchozích sezonách moc nedařilo. A když máte naběháno a cítíte se dobře po kondiční stránce, pak se vám dobře hraje i v zápasech,“ prozradil recept na dobré výsledky.

Fotbalisté Dražic jezdí každé léto na soustředění na Lipno a nejinak tomu bylo i letos. Tentokrát však odjížděli v poněkud chmurné náladě. Jaro Dražickým vůbec nevyšlo a 14. místo znamenalo sestup do I. A třídy. Až v průběhu lipenského soustředění se hráči dozvěděli, že všechno je jinak a Dražice v krajském přeboru zůstávají. „Abych pravdu řekl, naše pocity byly spíš smíšené. Jistě, byli jsme rádi, že z kraje nesestupujeme, zároveň jsme ale diskutovali, jestli na to skutečně máme, abychom hráli krajský přebor. Nakonec jsme se shodli, že ano, ale na zápasy a tréninky se musíme scházet ve vyšším počtu,“ prozrazuje odchovanec Táborska.

Chceme, aby nás fotbal těšil

A nezůstalo pouze u slov, ukázalo se, že Dražičtí mají dobrou partu a od té doby táhnou hráči za jeden provaz. „Hrajeme to zadarmo, nic z toho nemáme, tak chceme, aby nás fotbal těšil,“ říká dražický kanonýr. To je i jeden z cílů pro tuto sezonu. „Věřím, že máme dostatečně kvalitní kádr na to, abychom hráli klidný střed tabulky,“ dodává odhodlaně.

Michal Hojdar zažil období, kdy Dražice několikrát za sebou krajský přebor vyhrály. „Byl jsem u toho, když se nám podařilo vybojovat třetí krajský titul. Tenkrát jsme měli šestnáct na krajský přebor velice kvalitních hráčů a kterýkoliv z nich mohl nastoupit v základu. Dnes je těch hráčů, kteří mají na to, aby hráli krajský přebor méně, a mužstvo doplňují kluci z béčka,“ srovnává Hojdar. I proto jsou současné ambice dražických fotbalistů daleko skromnější.

Start do nové sezony se nicméně povedl a nyní Dražické čeká další výzva. V neděli hostí na svém hřišti Čimelice, které zatím nebodovaly. Michal Hojdar u toho ovšem nebude. „Ve Strakonicích jsem si při jednom ze soubojů poranil kolenní vaz a teď si na nejméně tři týdny od fotbalu odpočinu. Chtěl bych tímto pozdravit všechny dražické kluky. Měli bychom si všichni vážit toho, že máme super partu a že máme z fotbalu radost a hrajeme ho pro zábavu. Proto v Dražicích hraji a jsem rád, že to tu takhle funguje,“ uzavírá Muž kola.    

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle