Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, sestavy a nejlepší hráči ve 2. kole KP

 
čtvrtek, 22. srpna 2019, 13:26

Jen ve dvou případech dokázaly domácí celky naplno bodovat ve druhém kole krajského přeboru. A to měly Olešník i Táborsko B namále, aby jim finišující protivníci nevyrovnali. Rekordní návštěva 750 diváků sledovala o blatenské pouti remízu domácího mužstva s Milevskem. Osek nastřílel ve dvou zápasech už devět gólů. Trápí se strakonický nováček. Porážka s Dražicemi byla milosrdná, na gól ze hry zatím hráči Junioru čekají.

VÝSLEDKY 2. KOLA KRAJSKÉHO PŘEBORU


FC MAS Táborsko B – SK Rudolfov 2:1 (2:1)

Góly: 7. Mischnik, 21. Štefl - 37. Sládek. Rozhodčí: Albert – Krauskopf, Koranda. ŽK: 1:0 (Postřihač). Diváků: 70.

Táborsko B: Mareš – Větrovský (46. Kmeťo), Rytíř, Mácha, Mikuláštík – Mischnik, Diarra (46. Laszák), Štefl – Postřihač (73. Římanek), Bouchal (87. Smutný), Radosta. Trenér Karel Musil.

Rudolfov: Teringl – Dvořák, Novotný, Hajný, Hrbáč – Prokeš Kovačičin, Kryeziu (74. Šindelář), Vejvar, Pexa – Sládek. Trenér Jiří Nárovec.

Nejlepší hráči: Mischnik, Štefl, Radosta - Teringl, Kovačičín, Sládek

Karel Musil, trenér Táborska B: „Odehráli jsme slušný první poločas. Byla tam z naší strany řada kombinačních akcí, výborně jsme řešili přechodovou fázi, bohužel v koncovce řešení nebyla správná. Skóre mohlo být výraznější. Ve druhém poločase jsme se vrátili k dorosteneckému fotbalu: akce nahoru dolů. Měli jsme spoustu zbytečných ztrát a naše hra byla bez zakončení. Pro náš mladý tým je výhra důležitá z hlediska sebevědomí, psychické stránky.“

Jiří Nárovec, trenér Rudolfova: „Do Tábora jsme odjeli bez dvou klíčových záložníků Pouzara a Gerstnera. Začátek zápasu nám vůbec nevyšel – špatná organizace hry, individuální chyby, časté a zbytečné ztráty. Soupeř, který byl v této fázi jednoznačně lepší, toho dokázal využít a po dvaceti minutách zaslouženě vedl 2:0. Po půlhodině jsme srovnali krok a konečně se dostali do zápasu. Vypracovali jsme si několik příležitostí a po jedné z nich snížili na 1:2. Před koncem poločasu odmítl vyrovnání Vejvar, který ve stoprocentní šanci netrefil odkrytou branku. Druhý poločas už byl vyrovnaný. Domácí chtěli za každou cenu rozhodnout, my jsme zodpovědně bránili, dobře kombinovali a trpělivě čekali na šance. Těch jsme měli několik, ale vyrovnávací gól se nám vstřelit nepodařilo. V závěrečné desetiminutovce jsme si vytvořili velký tlak, zahrávali řadu standardních situací, ale v největší šanci nastřelil Prokeš pouze tyč a střela Dvořáka minula branku asi o dvacet centimetrů. Doplatili jsme tak na špatný úvod zápasu, i když za výkon ve druhé půli bychom si bod určitě zasloužili.“


Sokol Sezimovo Ústí – TJ Jiskra Třeboň 1:3 (1:0)

Góly: 6. Doubek - 72. Pancíř, 85. Matoušek, 90. Schneider. Rozhodčí: Kaštánek - Herzog, Mach. Delegát: Hanzal. ŽK: 1:5 (Irsa – Doležal, Lonsmín, Holzepl, Pancíř, Skála). Diváků: 150.

S. Ústí: Sedloň - Vilímek, Pavel Sazma, Brůžek, Mrúz – Petr Sazma, Hoffmann, Hladík (47. Drs), Podroužek (61. Fišer) – Irsa (85. Vinš), Doubek (78. Žilinčík). Trenér Matěj Pěknice.

Třeboň: Skála – Týnavský, Koktavý, Tůma – Matoušek, Cimerhanzl (46. Lonsmín), Kubata (55. Franěk), Doležal, Vranovský (72. Pancíř) – Holzepl, Přibyl (72. Schneider). Trenér Karel Kladenský.

Nejlepší hráči: Petr Sazma, Mrúz - Matoušek, Lonsmín

Matěj Pěknice, trenér S. Ústí: „Do utkání jsme vstoupili velice dobře a celkem brzy jsme se dostali do vedení 1:0. Poté se hrálo vyrovnané utkání s řadou šancí na obou stranách. Bohužel v 70. minutě nám došly síly, čehož soupeř rychle využil a vyrovnal na 1:1. Třeboňským narostla křídla, my nezvládali podržet míč a přišel šťastný gól hostů na 2:1. V závěru jsme otevřeli hru, což soupeř potrestal a vstřelil branku na 3:1.“

Karel Kladenský, trenér Třeboně: „Další šílený zápas z naší strany. Chceme naplno bodovat, ale darujeme v úvodu soupeři vedení. Nasazení zůstává, ale klid je ten tam, což se projeví v zahazování jedné možnosti za druhou. Sezimák má ale také tři velké příležitosti utkání rozhodnout. Dočkáme se vyrovnání Pancířovou hlavičkou po jeho půlminutovém pobytu na hřišti. V závěru tlačíme, Matoušek pálí z dálky, míč je tečován a skončí v brance. Hektický konec ukončil Schneider gólem do odkryté brány. Herně to opět nebylo špatné, ale koncovka nám doslova drhne.“


FK Olešník – FK Protivín 3:2 (2:2)

Góly: 15. Kouba, 38. Vařák, 68. Dudek - 20. Zb. Vorel, 40. Buko Leroy. Rozhodčí: Klátil - Krčín, Kroutl. Delegát: Vrzal. ŽK: 2:1 (Heller, Kalášek – Bečvář). Diváků: 158.

Olešník: Matoušek – Nýdl (60. Šahajda), Kalášek, Tomášek, Rožboud – Vařák (60. Toth), Heller, Grobár, Šíma – Kouba (76. Šálený), Dudek. Trenér Roman Chlumecký.

Protivín: Hanus – Vojta, Zb. Vorel, Zach – Ion (69. Rothbauer), Buko Leroy (77. Hrachovec), Bečvář, Říha (84. Hrynevich), Nedvěd – Kasík, J. Vorel. Trenér Miroslav Říha.

Nejlepší hráči: Kalášek – Bečvář, Buko Leroy, Hanus

Roman Chlumecký, trenér Olešníka: „Protivín předvedl velmi kvalitní výkon a minimálně bod si zasloužil. Po každém našem vstřeleném gólu nám vždy do pěti minut vyrovnal. Zápas rozhodl moment, když Dudek z půlky trefil branku a zaskočil tím špatně vyběhnuvšího gólmana Hanuse. Potvrdili jsme tři body z Jankova, ale co se týče výkonu mužstva, tak máme na čem pracovat.“

Miroslav Říha, trenér Protivína: „Vědomi si, že hrajeme na hřišti přeborníka KP a posíleni šťastnou výhrou z Třeboně, měli jsme o motivaci a chuť postaráno. Do zápasu jsme vstoupili dobře a zhruba do patnácté minuty hráli hru, jakou jsme chtěli. Poté převzali aktivitu na svoji stranu domácí a podařilo se jim dvakrát skórovat. Naštěstí pro nás se nám vždy podařilo celkem rychle vyrovnat, takže se do kabin šlo za stavu 2:2. Ve druhém půli se obraz hry příliš nezměnil. Domácím se podařilo v 68. minutě vstřelit krásný pohotový gól ze 40 metrů a my jsme se snažili o vyrovnání. Zůstalo ale pouze u nastřeleného břevna a dvou nebezpečných standardek. A protože se soupeři nepodařilo přidat čtvrtý uklidňující gól, sahali jsme po bodu až do závěrečného hvizdu.“


SK SIKO Čimelice – TJ Sokol Lom 0:2 (0:0)

Góly: 48. O. Kosobud, 71. (pen.) Neužil. Rozhodčí: Vican - Lovětínský, Havlík. Delegát: Šnajder. ŽK: 7:3 (Jizba, Hřebejk, Káš, Převrátil, J. Viták, Hovorka, Mezera - Chotovinský, Kosobud, Bosnyak). Diváků: 60.

Čimelice: Hřebejk – Jizba (80. Řežábek), Listopad (55. Mezera), J. Viták, Sigmund – Hegenbart, Káš, Převrátil, Nekl, Varhan – Němec (10. Hovorka). Trenér Rostislav Grossmann.

Lom: Chylík – Chotovinský, Trantýr, Jelen, Rabiňák – V. Císař (64. M. Rabiňák), Šimák, O. Kosobud, Janů (90. Voneš) – Bosnyak (46. Vysušil), Neužil (88. Mařík). Trenér Marek Císař.

Nejlepší hráči: Hřebejk, Káš, Varhan - Janů, Chylík

Rostislav Grossmann, trenér Čimelic: „Musím i přes prohru hráče pochválit, především za výkon v prvním poločase. Bohužel jsme z naší převahy a mnoha šancí branku nedali a to ukázalo ve druhé půli jako osudové. Lom šel do vedení krátce po přestávce lacinou brankou do vedení, my jsme se marně snažili o vyrovnání. Pojistku na 2:0 přidali hosté z přísné penalty. Na druhé straně sudí však odvahu k odpískání pokutového kopu ani jednou nenašel, přestože několik situací ve vápně hostí penaltou silně zavánělo. Byl to velmi dobrý zápas dvou rozdílných poločasů, my jsme dominovali první půlku, ve druhé pak Lom prokázal svoji kvalitu a chodil do nepříjemných brejků. Svým výkonem zaostali za úrovní zápasu pouze velmi nepřesní rozhodčí.“

Lukáš Zeman, asistent trenéra Lomu: „V prvním poločase si domácí vytvořili několik šancí a byli lepším týmem. Do druhého poločasu jsme naopak vstoupili lépe my a hned ve 47. minutě vstřelil Ondra Kosobud po krásné akci první branku utkání. Od té doby jsme byli lepším týmem. Měli jsme i další šance, které jsme bohužel neproměnili. V 71. minutě po faulu ve vápně na Lukáše Janů jsme kopali pokutový kop, který s přehledem proměnil David Neužil. I když se nám herně v prvním poločase nedařilo, tak jak jsme si představovali a vzhledem k tomu, že ve druhém poločase jsme dokázali vstřelit dvě branky a několik jich ještě neproměnili, tak si myslím, že jsme vyhráli zaslouženě.“


TJ Blatná – FC ZVVZ Milevsko 1:1 (0:0)

Góly: 69. Nový - 47. Hadáček. Rozhodčí: Polák – Kotalík, Přibyl. Delegát: M. Urban. ŽK: 3:1 (Křivanec, Sýkora, Kůst - Kálal). Diváků: 750.

Blatná: Chlanda – Sýkora, Motyka, Šejvar, Nový – Mišiak (86. Stulík), Brynda, Čadek, Křivanec – Míka (46. Prokopec), Kůst. Trenér Michal Brabec.

Milevsko: Neužil – Volf, Kosobud, Maršík, Málek – Sedlák (55. Novotný), Komárek, Barda, Kálal – Marvan (78. Hejl), Hadáček (70. Štemberk). Trenér Miroslav Strnad.

Nejlepší hráči: Nový, Čadek - Kosobud, Maršík, Neužil

Roman Remeš, asistent trenéra Blatné: „První poločas nebyl z naší strany opět ideální, lze to omluvit čtyřmi změnami v sestavě, které jsme oproti minulému kolu udělali. V úvodu druhého poločasu jsme si pak nechali vstřelit, díky nepozornosti, lacinou branku, která nás trochu srazila. Naše hra se pak ale zlepšila a soupeře jsme začali přehrávat. Vyústěním toho byla vstřelená vyrovnávací branka Novým. My s naší hrou ještě nejsme ale zdaleka spokojeni. Bod, respektive remíza tohoto utkání, je z našeho pohledu spravedlivý.“

Miroslav Strnad, trenér Milevska: „Naše mužstvo se také muselo obejít bez tří hráčů základní sestavy. Jinak jsme byli kompletní a myslím, že sedmnáctiletý brankář Neužil i stopeři Kosobud s Maršíkem je nahradili velmi dobře. Oba byli asi našimi nejlepšími hráči a Vojta Neužil to zvládl také dobře. Remíza je pro mě ale opět zklamáním, protože jsme si vytvořili dost šancí a měli jsme si odvést všechny tři body. Kdyby šlo o nějaké polo-šance, tak nad tím ještě mávnu rukou, ale to byly stoprocentní loženky, ze kterých jsme měli odskočit na 2:0, 3:0. Bylo by hotovo, ale to je jen kdyby. Domácí pak hráli jednoduchý nakopávaný fotbal a dokázali vyrovnat.“


FK Lažiště – TJ Osek 1:4 (0:1)

Góly: 77. Hrbek - 42. a 80. J. Říský, 67. Carda, 70. D. Říský. Rozhodčí: Žemlička – Lepič, Toucha. ŽK: 6:4 (Hojdekr, D. Sedláček, Bízek, Jar. Rauscher, Linhart, Makoš - Benda, Brabec, Hosnedl, Budoš). Diváků: 120.

Lažiště: Vojtíšek – Macek, Bízek, Albert, Jar. Rauscher – Makoš, Hojdekr (70. Hrbek), Jak. Rauscher, Volmut (81. Ostadál), D. Sedláček (55. Málek) – Linhart. Trenér Josef Raušer.

Osek: Budoš – Rybák (15. Čapek), Krejčí, Carda, Benda – Hosnedl (88. Hájek), Hoch, Brabec, Kinkor – J. Říský – D. Říský (81. Lávička). Trenér Jaroslav Voříšek.

Nejlepší hráči: Hrbek - J. Říský, celý tým

Josef Raušer, trenér Lažiště: „První mistrovské utkání doma jsme nezvládli. Mužstvo podalo bojovný výkon a většinu času jsme byli aktivnější, bohužel jsme selhali v kvalitě finální a předfinální fáze. Osek tyto situace zvládl výborně a dvakrát udeřil ze standardních situací a dvakrát po našich zbytečných individuálních chybách. Takové chyby si v příštích zápasech nemůžeme dovolit. Malou omluvou výsledku je absence tří klíčových hráčů Vokatého, Sedláčka a Huška. Zejména Vokatý a Sedláček jsou pro nás gólově nenahraditelní. Oseku blahopřeji k efektivnímu a zkušenému výkonu. Ze svého týmu bych chtěl vyzdvihnout střídajícího veterána Hrbka, který dal gól a během půlhodiny se stihl dostat do dalších dvou gólových šancí.“

Jaroslav Voříšek, trenér Oseka: „Domácí tým byl před utkáním pro nás velkou neznámou. Už v prvních pěti minutách jsme se dostali do třech slibných příležitostí a zvlášť samostatný nájezd D. Říského volal po gólu. Naše brejkové výpady udržovaly domácí obranu neustále ve střehu, naopak jejich aktivní útočnou snahu jsme dokázali eliminovat. Před odchodem do kabin prokázal Jakub Říský cit pro výběr místa a po rohovém kopu správně trefil odražený míč. V 67. min po standardní situaci vytáhl gólman Cardovu hlavičku na roh, ale na jeho další pokus byl vzápětí krátký. Uklidnění do našich řad přinesla situace v 72. minutě. Na levé straně vyhrál souboj Hosnedl, předložil míč Davidu Řískému, ten se dlouhou kličkou uvolnil a zakončil do prázdné. Krátce nato, povodil naší obranu Hrbek a zkušeně zakončil na zadní tyč. Jmenovaný se během krátké chvíle dostal ještě dvakrát do solidní šance. Pojistku v podobě čtvrtého gólu dal J. Říský. Po dlouhém pasu Hocha vymotal domácí obranu a potvrdil naše zasloužené vítězství.“


FK Junior Strakonice – TJ Dražice 1:2 (1:0)

Góly: 31. (pen.) Bálek - 57. Hojdar, 70. Kromka. Rozhodčí: Peterka - Izugrafov, Žurek. Delegát: Řezáč. ŽK: 4:2 (Petráň, T. Kostka, Peroutka, Čapek – Veselý, Vanýsek). Diváků: 190.

Strakonice: Lízal – Peroutka, J. Baloušek, Říha, Čapek – Máška (70. Zušťák), Němeček (83. Moudrý), M. Šrámek, Petráň (63. T. Kostka), Bálek – P. Baloušek. Trenér Luděk Cimrhanzl.

Dražice: Baka – Novotný, Horka, Hořejší (62. Bareš), D. Štecher – J. Štecher, Veselý, L. Stuchlík, M. Stuchlík – Hojdar (83. Mareš), Kromka (90. Vanýsek). Hrající trenér Tomáš Hořejší.

Nejlepší hráči: Lízal - Hojdar, Kromka, celý tým

Ohlas Strakonic doplníme.

Vlastimil Stuchlík, vedoucí mužstva Dražic: „Ve Strakonicích to v první půli vypadalo, že jsme si gólové kopačky nechali snad doma. Měli jsme tam minimálně pět příležitostí na gól, ale bohužel bez efektu. Na rozdíl od domácích, kteří z ojedinělé akce skórovali ze sporné penalty. Do druhé půle jsme šli s velkým odhodláním to otočit a to se nám po zásluze povedlo Hojdarem a ukázkovou hlavičkou Kromky. Domácí zahrozili hned v úvodu této části, ale to bylo z jejich strany prakticky vše. Zápas jsme zaslouženě vyhráli a jen vynikající domácí gólman zabránil většímu gólovému rozdílu.“


SK Jankov – FK Slavoj Č. Krumlov 1:1 (0:1)

Góly: 68. Kroneisl - 39. Vávra. Rozhodčí: Přibyl - Ondřej, Brom. Delegát: Kučera. ŽK: 3:3 (Smékal, Bürger, Kroneisl - Svoboda 2x, Trnka). ČK: 0:1 (50. Svoboda). Diváků: 288.

Jankov: Komárek - Fajtl, Lošek, Popelka, Bürger - Beránek (46. Rytíř), Kroneisl, Kollár, Šebelka, Lovička – Smékal. Trenér Petr Kadlec.

Č. Krumlov: Trnka - Beránek, Kabele, Svoboda, Kuna - Strapek (59. Filip), Novák, Klivanda, Vávra - Tauber (90. Ryneš), Růžička (79. Tůma). Trenér Václav Domin.

Nejlepší hráči: Lošek, Popelka, Lovička - Trnka, Vávra

Petr Kadlec, trenér Jankova: „Celkově pro oko diváka slušné utkání, kde byly k vidění šance na obou stranách. My jsme těch vyloženějších měli více, ale ani ty nejvyloženější jsme nedokázali, často k údivu všech, proměnit. Přestože hosté šli po naší hrubé chybě v přechodové fázi do vedení, tak konečný výsledek na domácí půdě vnímám spíše jako ztrátu a to s veškerým respektem k soupeři, který dle mého názoru bude aspirovat na nejvyšší příčky.“

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „Tohle utkání se neslo v duchu derby, takže nic moc fotbalová podívaná. Naše mužstvo nepředvedlo výkon, který jsem očekával. Přizpůsobili jsme se domácím, takže remíze je asi spravedlivá.“


Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle, Daniel Pekař, Michaela Mikešová