Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankov vytěžil z přesilovky jen bod

 
středa, 21. srpna 2019, 10:14

Trenéra Petra Kadlece a jeho tým v úvodu nové sezóny čekal a stále čeká náročný los. Po mistrovi z Olešníku dorazil do Precis arény posílený Český Krumlov. V obou duelech jankovští herně nepropadli, jenže koncovku přes léto nevyladili do optimálu, a tak mají po dvou zápasech pouze jeden bod. Nedělní remíza 1:1 s Českým Krumlovem je jednoznačně ztrátová, jelikož domácí fotbalisté si vypracovali šancí na dva zápasy. Navíc v dalším kole cestují do Lomu.

I přes sedm absentujících hráčů pomýšlel Jankov v souboji se Slavojem na výhru. Byť měl k ofenzivně laděnému celku velký respekt, i s vědomím dalšího soupeře cítil nutnost bodovat. A mimo úvodní desetiminutovky na hřišti své úsilí potvrzoval.

Krumlov začal sebevědomě. S vírou ve vlastní kombinační schopnosti. Z povedeného vstupu do zápasu vytěžil také první moment, kterému tleskali i fandové Jankova. V 10.minutě od rohového praporku poslal míč za šestnáctku Novák a Kabeleho ho z první napálil na branku. Komárek míč vyrazil, ten se přes Strapka a Vávru dostal k Novákovi, jehož následnou přízemní střelu opět zneškodnil Komárek.

Poté se začali více a více osmělovat také domácí borci. V 15.minutě vyzkoušel Trnkovu pozornost Lovička, jenž hostujícímu brankáři vyprášil rukavice. Následně hosté zahrozili hlavičkou Svobody, ale stejně jako vzápětí přečíslení jankovských 4 na 3 brankou neskončila ani jedna tato akce. Série vyložených šancí domácího celku započala v 22.minutě. Kroneislův pas prodloužil Smékal tak šikovně, že vyslal Šebelku do samostatného úniku. Bohužel autor sedmi loňských gólů svůj premiérový letošní nepřidal a Trnkovu branku minul. O minutu později zakombinovali domácí na své levé straně, celou akci zakončil střelou z úhlu Smékal, Trnka vyrazil na roh.

Ve 27.minutě to zkoušel z vápna znovu Šebelka, tentokráte mířil přímo doprostřed do postaveného Trnky. To už Jankovští převzali iniciativu zápasu a byli lepším týmem. V koncovce to však bylo stále mizerné. To potvrdil po centru Fajtla v 33.minutě na malém vápně hlavičkující Kollár. Míč skončil tři metry vedle. A tak přišlo to, co se ve fotbale stává často. Chybu Beránka na vlastní polovině využili Tauber s novou posilou Slavoje Ladislavem Vávrou v 39.minutě k úvodní brance střetnutí - 0:1.

Svoboda musel předčasně do sprch

Namlsaný Vávra svůj kvalitní výkon podpořil pohotovou střelou hned v úvodu druhé půle. Ke druhé gólové radosti mu však zhruba metřík chyběl. Na druhé straně pokračoval seriál v zahazování šancí. Po kombinaci Šebelky se střídajícím Rytířem měl další tutovku Kollár, ale ani podruhé v zápase nedokázal skórovat z malého vápna. Jeden z klíčových momentů přišel v 50.minutě. To hostující Svoboda podruhé v zápase fauloval Smékala, podruhé za svůj faul viděl žlutou kartu a Krumlov šel do deseti.

Přesilovku mohl Jankov využít hned po dvou minutách. Na rohový kop Kollára si naskočil Smékal, jenže Trnka jeho hlavičku vyrazil. Následná dorážka Bürgera se zařadila mezi ostatní neproměněné tutovky, jelikož domácí bojovník zamířil ze tří metrů nad poloodkrytou branku. Další tutovku si sám vypracoval, ale následně zazdil Smékal. Hráč, od kterého v Jankově očekávají zlepšení produktivity. Smékal obral o balón Beránka a řítil se sám na Trnku. Samotné zakončení se však nepovedlo a domácí útočník jen nechal vyniknout Trnku. Střelecké prokletí nakonec v 68.minutě prolomil ten nejzkušenější. Kollár z pravé strany centroval, Marek Kroneisl si na hraně velkého pokutového území míč zpracoval a druhým dotykem jej s pomocí teče jednoho ze zadáků Krumlova poslal za Trnkova záda - 1:1.

V 74.minutě centroval Šebelka, hlavička Bürgera v záklonu směřovala nad branku. Hosté hrající v oslabení spoléhali na brejkové situace. Jedna taková přišla v 78.minutě. Na svědomí jí měl Tauber, který ve finále svojí střelu nasměroval přímo do Komárka. Domácí gólman si poradil i s přímým kopem Kuny osm minut před koncem. A když se neujal ani žádný jiný pokus z kopaček domácích fotbalistů, pohledný duel Jankova s Krumlovem skončil remízou 1:1.

SK Jankov - FK Slavoj Český Krumlov 1:1 (0:1)

Branky: 68. Kroneisl - 39. Vávra. Rozhodčí: Přibyl - Ondřej, Brom. Delegát: Kučera. ŽK: 3:3 (Smékal, Bürger, Kroneisl - Svoboda 2x, Trnka). ČK: 0:1 (50. Svoboda). Střely na branku: 9:7. Střely mimo: 8:6. Rohy: 5:3. Diváci: 288.

SK Jankov: Komárek - Fajtl, Lošek, Popelka, Bürger - Beránek (46. Rytíř), Kroneisl, Kollár, Šebelka, Lovička – Smékal.

Č. Krumlov: Trnka - Beránek, Kabele, Svoboda, Kuna - Strapek (59. Filip), Novák, Klivanda, Vávra - Tauber (90. Ryneš), Růžička (79. Tůma).

Nejlepší hráči: Lošek, Popelka, Lovička - Trnka, Vávra

Napsal(a) SK Jankov | Foto Michaela Mikešová