Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ideální jedenáctka KP: Na úvod dvě čistá konta a čtyři dvougóloví střelci

 
pátek, 16. srpna 2019, 20:53

Kvarteto hráčů se na úvod krajského přeboru zapsalo dvakrát do střeleckých statistik. Dvojnásobné zastoupení v sestavě kola mají Osek a Lom. Mužem 1. kola byl zvolen Jan Hoch, záložník Oseka, jenž stihl porci dvou gólů za pár minut.

O místo v sestavě kola si řekli i dva borci, kteří v minulé sezoně hráli v jiných soutěžích. Krajní obránce Karel Chotovinský (31) po úspěšných letech strávených ve Spartaku Soběslav posílil obranu Lomu. Při debutu se Strakonicemi završil debakl nováčka šestým gólem v předposlední minutě. Druhým je Václav Hoffmann, kapitán sezimovoústeckého Spartaku, který se po roční odmlce okamžitě vrátil do krajského přeboru. Na Rudolfově patřil mezi nejnebezpečnější hráče nováčka.

Tři brankáři udrželi nulu na kontě. Nejvíce práce z tohoto trojlístku měl rudolfovský Tomáš Teringl a odměnou mu byla pochvala od nového trenéra Jiřího Nárovce. Předvedly se Dražice. Mužstvo, které mělo původně sestoupit, se vytáhlo na Blatnou. Dvěma trefami se o to přičinil Michal Hojdar.

Okresní derby Jankova s Olešníkem rozhodl hostující záložník Martin Šíma, který se podílel i na první brance úřadujícího mistra. Za domácí srovnával hlavou matador Marek Kroneisl. Střelnici Lomu odstartoval po přestávce střídající Michal Rabiňák. Po jedenácti minutách skóroval během dvou minut ve dvou případech a nasměroval Sokol za vysokou výhrou.

Jak promrhat téměř vyhraný zápas ukázala Třeboň s Protivínem. Závěrečný oddych zaplatila inkasováním dvou gólů, poslední a vítězný zařídil po rohu Radek Vojta. V krumlovské obraně hrál prim Jakub Kabele, jenž se musí obejít bez dlouholetého parťáka Martina Dudáka. Druhého ze stoperské dvojice Slavoje zlákalo Rakousko.

Nejlepší střelci: 2 – Jan Hoch, Jakub Říský (oba Osek), Michal Hojdar (Dražice), Michal Rabiňák

Brankáři s nulou: 1 – Tomáš Teringl (Rudolfov), Ladislav Chylík (Lom), Michal Baka (Dražice)

Ideální sestava 1. kola KP podle Jihočeského fotbalu

Tomáš Teringl (Rudolfov)

Karel Chotovinský (Lom), Jakub Kabele (Č. Krumlov), Radek Vojta (Protivín)

Michal Rabiňák (Lom), Marek Kroneisl (Jankov), Jan Hoch (Osek), Václav Hoffmann (S. Ústí), Martin Šíma (Olešník)

Jakub Říský (Osek), Michal Hojdar (Dražice)

Napsal(a) Redakce | Foto Daniel Pekař