Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jedeme navázat na předchozí výkon, říká osecký středopolař Jan Hoch před duelem s nováčkem

 
pátek, 16. srpna 2019, 16:13

První zásah v nové sezoně měli v devatenácté minutě na svědomí hned dva střelci. Jedním z nich je záložník Oseka Jan Hoch (20). I přes svůj mladý věk se zařadil mezi nepostradatelné opory týmu Jaroslava Voříška, což prokázal výkonem a dvěma góly v premiéře s táborským béčkem. Redakce Jihočeského fotbalu jej zvolila Mužem 1. kola KP.

Béčko Táborska bylo pro vás velkou neznámou. Na co vás trenér upozorňoval před zápasem?
Trenér nám říkal, abychom navázali na výkon z generálky, pokoušeli se o častou střelbu a dávali pozor na zbytečné ztráty. Chtěli jsme být důrazní v soubojích, protože jsme věděli, že mladíkům z Táborska tvrdá hra moc vonět nebude a vyplatilo se.

Táborští dorazili v hodně mladé sestavě. S pendly by asi byla větší potíž.
Jelikož áčko Táborska hrálo v pátek, tak jsme čekali, že proti nám nastoupí hráči širšího kádru A-týmu, s kterými by hosté byli určitě silnější. Ale ani mladíci nám nedali nic zadarmo a ukázali, že mají velkou individuální kvalitu.

Nakonec jste rozhodli tříminutovou smrští v polovině prvního poločasu. Zažil jste někdy něco podobného?
Nic podobného jsem nikdy nezažil a byla to pěkná premiéra, která nejspíše rozhodla zápas. Vůbec bychom se nezlobili, kdyby se nám to ještě párkrát v sezoně podařilo (smích).

Už jste dal někdy dva góly během dvou minut?
V mládežnických kategoriích se mi to možná někdy podařilo, ale už si to moc nevybavuji. V kategorii mužů se mi to určitě ještě nepovedlo a jsem rád, že tentokrát mi to vyšlo.

Na hattrick jste nepomýšlel? Času bylo dost.
Ještě tam byla jedna situace, kdy mi Kuba Říský posílal centr do vápna a já na něj jen o kousek nedosáhl, to mě trošku mrzí, ale hlavní je, že jsme zápas dokázali zvládnout a připsali si první tři body do tabulky.

Vše jste načal v 19. minutě. Popište nám, jak série tří gólů proběhla.
Při prvním gólu Kuba vysunul do vápna bratra Davida, který to u lajny zasekl a krásným centrem mě našel na zadní tyči, kde jsem na ve skluzu zakončil do protipohybu brankáře. Druhá branka padla po pěkné individuální akci Davida Říského, který si na lajně pohrál s obráncem a poslal bráchovi přesnou přihrávku a Kuba se zblízka nemýlil. Při třetí brance hosté odvrátili centr ze strany jen na vápno, kde jsem předskočil soupeře, hodil si míč okolo obránce a zakončil na zadní tyč.

Takže po prvním utkání panuje v Oseku velká spokojenost?
Určitě panuje spokojenost s výsledkem i předvedenou hrou. První utkání je vždy velmi důležité a je skvělé, že jsme ho takto zvládli, ale musíme zůstat nohama na zemi a pokračovat v těchto výkonech dál.

V létě jste posílili o navrátilce Rybáka a útočníka Davida Říského. Jste tedy silnější než loni?
Z loňského kádru odešel Kuba Kozlík, což nám velmi mrzí, ale nemáme mu to za zlé a přejeme mu hodně štěstí v další fotbalové etapě. A jak říkáte, přišli Petr s Davidem, což jsou výborní fotbalisté a skvěle zapadli do týmu jak v kabině, tak i na hřišti. Petr nám moc pomůže svými zkušenostmi a důrazem, který nám několikrát v zápasech chyběl. David to je útočník, který dokáže dát z každé pozice branku a navíc s bráchou si v útoku rozumí a vědí o sobě i poslepu.

Co jste říkal na ostatní výsledky? Překvapilo vás něco?
Největší překvapení byly pro mě Dražice, které doma přejely Blatnou rozdílem třídy. Čekal jsem, že Blatná soupeře více potrápí a minimálně bod přiveze.

Ve druhém kole se utkáte s nováčkem z Lažiště. Půjdete do zápasu jako favorit?
V Lažišti nás na hřišti nováčka nečeká vůbec nic lehkého. Domácí mají ve svém týmu zkušené a kvalitní fotbalisty a budou chtít připsat si první výhru do tabulky, ale my do Lažiště jedeme navázat na předchozí výkon a přivézt domu tři body.

Na jaké příčky letos pomýšlíte?
Rádi bychom minimálně zopakovali loňské 6. místo a věřím, že když budeme pracovat v tréninku jako doteď, budou se nám vyhýbat zranění a v zápasech budeme předvádět podobné výkony jako s Táborskem, tak se nám to povede.

 
 
Napsal(a) Michal Průcha | Foto Petr Vlasák