Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Tvrdá lekce pro Strakonice. Od favorizovaného Lomu obdržely půltucet

 
středa, 14. srpna 2019, 18:11

Hned na úvod v krajském přeboru narazili Strakoničtí na velice zdatného soupeře, který bude znovu okupovat nejvyšší příčky. Na táborské Svépomoci se to proti Lomu potvrdilo i na trávníku. Po přestávce úřadovali lomští náhradníci.

První čtvrthodinka byla ze strany Strakonic velice dobrá, ale zakončení ve dvou případech Máškou a Bálkem bylo nepřesné. Poté převzali iniciativu domácí a ve 22. minutě po vyhraném souboji na hranici vápna se prosadil Neužil. Ve 27. minutě opět Neužil střílel mezi tyče, ale Lízal pohotově vyrazil. Další dobrý zákrok vytáhl Lízal ve 31. minutě při střele Vysušila. Ve 42. minutě měli obrovskou šanci domácí vstřelit druhý gól, když šli tři na jednoho, ale Němeček na poslední chvíli vytáhl skluz a šanci jim zmařil.

Druhý poločas byl v režii Lomu a po jedenácti minutách dal střídající Michal Rabiňák během dvou minut dva góly a bylo po nadějích Junioru něco s výsledkem udělat. Sice v 66. minutě předvedl pěknou akci, když Bálek našel ve vápně Šrámka, který hlavou vsítil gól, ale pro postavení mimo hru neplatil.

O deset minut později průnikovku středem obrany přetavil ve čtvrtý gól Do Trung. V 81. minutě z výhodné pozice Boukalík trefil jen gólmana Chylíka. V 84. minutě po faulu Peroutky ve vápně byla nařízena penalta, kterou zahrával domácí Šimák, trefil tyčku a dorážka Trantýra za přispění obrany skončila v síti. Převahu domácích završil v poslední minutě nepovedenou střelou (holení) Chotovinský pod břevno na konečných 6:0. Pro mladé mužstvo Strakonic to byla velká lekce od zkušeného týmu.

Ohlasy z laviček

Marek Císař, trenér Lomu: „Strakonice si přijely, jak dopředu avizovaly, pro bod a tomu přizpůsobily taktiku. Sice jsme dali první gól, ale soupeře jsme v první půli nijak nepřehrávali. Trpělivou hrou jsme se snažili překonat obranu soupeře, ale neměli jsme to jednoduché. Ve druhém poločase se nám podařilo přidat další dva góly a pak už jsme to zvládli. První půle ale z naší strany ideální nebyla.“

Luděk Cimrhanzl, trenér Strakonic: „Výsledek 6:0 je pro nás hodně trpký. Lom byl lepším týmem a na jeho fotbalistech byly znát zkušenosti získané v loňském ročníku krajského přeboru. Nicméně si myslím, že proti kvalitnímu soupeři jsme odehráli docela dobrý první poločas. S domácím týmem jsme drželi krok ještě i na začátku druhé půle, pak jsme ale inkasovali dva slepené góly na 3:0 a bylo rozhodnuto. Očekávám, že Lom se bude pohybovat v popředí tabulky, zatímco my se musíme zaměřit hlavně na zápasy s manšafty ze spodku a bodovat hlavně doma.“

Sokol Lom – FK Junior Strakonice 6:0 (1:0)

Branky: 21. Neužil, 57. a 58. M. Rabiňák, 80. Do Trung, 85. Trantýr, 90. Chotovinský. Rozhodčí: Kroutl - Peterka, Brom. Delegát: Šafránek. ŽK: 0:2 (Peroutka, Říha). Střely na branku: 10:3. Rohy: 4:2. Diváků: 260.

Lom: Chylík – Chotovinský, Jelen, J. Rabiňák – V. Císař (46. M. Rabiňák, 77. Mařík), O. Kosobud, Vysušil (74. Voneš), Šimák, Janů – Bosnyak (54. Trantýr), Neužil (64. Do Trung). Trenér Marek Císař.

Strakonice: Lízal – Peroutka, Němeček, Říha, Čapek – Bálek, Mls (46. Juhaňák), Šrámek M., Petráň (77. Kratochvíl), Moudrý (80. Boukalík) – Máška. Trenér Luděk Cimrhanzl.

Napsal(a) Jiří Cibulka, Michal Havelka | Foto Daniel Pekař