Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jirkal zářil, sparťané se prosadili až po přestávce

 
čtvrtek, 18. července 2019, 09:16

Na velmi atraktivního soupeře narazil v úvodu přípravy mistrovský Olešník. Na domácím pažitu přivítal ambiciózní béčko AC Sparta Praha, které si odskočilo ze soustředění v Písku.

Olešník se zásluhou Davida Lafaty stává vyhledávanou destinací. Nejprve si tu v neděli zatrénovala půl hodiny prvoligová Opava, než si dojela do nedalekých Č. Budějovic pro tři body. Trénink dojednal bývalý Lafatův spoluhráč Lumír Sedláček (41 let). V sezoně 2002/03 hostoval ze Slavie Praha v Dynamu ČB. Technicky vybavený záložník byl u prvních ligových gólů historicky nejlepšího střelce české ligy. U fotbalu zůstal jako sekretář SFC Opava.

Teď se s nabídkou přípravného zápasu ozvali ze sparťanského béčka. Tréninkový stan rozbili jako vloni v Písku a pod novým trenérem Václavem Kotalem mají v ČFL ty nejvyšší ambice.

V olešnickém táboře k žádným převratným změnám nedošlo. „Odešel pouze Štos do Týna a zkoušíme dva nové hráče,“ představil trenér Roman Chlumecký.

Jirkal zlikvidoval i penaltu

V samotném utkání měla rezerva Sparty od začátku trvalý tlak, ale olešnická defenzíva pracovala bezchybně a obětavě. Navíc v brance se činil Miroslav Jirkal. Vytáhl několik skvělých zákroků, chytil i penaltu Daa, jehož sám fauloval. „Několikrát se ukázal domácí brankář, který zamezil několika brankám. Na co byl krátký, tak s tím mu pomohla branková konstrukce,“ napsali sparťané na klubovém webu. „Vyšlo mu to,“ ocenil jeho výkon Chlumecký.

Do druhé půlky vyslali Pražané až na brankáře zcela novou jedenáctku a převahu nakonec zúročili třemi góly.  Za pouhé dvě minuty otevřel skóre tečovanou střelou Tasić. V 71. minutě po jediném sparťanském střídání ve druhé půli Kotalův asistent Loučka (nahradil dalšího asistenta Straceného) vyslal do zakončení Mohameda, který překonal Matouška. Dvě minuty před koncem přidal třetí gól Vukadinović, který stejně jako kapitán Vácha odehrál poločas.    

„Na to, že nás bylo čtrnáct a Sparta měla každý poločas dvě mužstva, klobouk dolů před klukama. A to v úterý běhali osm kilometrů,“ chválil hráče olešnický kormidelník. V sobotu měly být dalším soupeřem Prachatice, ale přípravu nakonec odřekly. „Snad se nám někdo ozve, potřebovali bychom si zahrát,“ doufá Chlumecký, že nebudou mít nucené volno. Nakonec se v Olešníku uskuteční narychlo sjednaný turnaj tří klubů na 2 x 30 minut (Olešník, Lažiště, Čtyři Dvory). Začátek je v 10 hodin.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto sparta.cz