Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Celou soutěž nás provázela herní nevyrovnanost, mrzí jankovského trenéra Petra Kadlece

 
úterý, 16. července 2019, 13:48

Jankov po dvouletém účinkování v divizi vloni sestoupil do krajského přeboru, v němž skončil v mimořádně těžké konkurenci na deváté příčce. Střídal dobré okamžiky se slabšími. Jak trenér Petr Kadlec prozradil, Jankovští ohledně umístění cíl nesplnili, ale na druhou stranu sehráli několik povedených zápasů. Každopádně počtem klubových fanoušků a samotnou mediální prezentací by skončil na vrcholu. Střeleckou bídu přichází ukončit dřítenský kanonýr Tomáš Smékal, který byl při minulé štaci v Jankově nejlepším střelcem KP v ročníku 2015/16.

Splnilo jaro vaše představy?
Co se týče jara, tak určitě bylo pro všechny, zejména na chvostu tabulky, do posledního kola zajímavé a ve většině zápasů se hrálo o hodně. Nám se nepodařil splnit cíl, který jsme si dali před sezónou, a tím bylo umístění do pátého místa.

Jak jste s odstupem času celkově spokojen s uplynulou sezonou?
Celou soutěž nás provázela herní nevyrovnanost. Hodně bodů jsme poztráceli v zápasech, které byly o jednom vstřeleném gólu. Zejména v domácích utkáních, kde jsme chtěli určovat tempo hry, se nám moc nedařilo. Mrzí mě, že jsme hlavně v závěru soutěže nebyly často kompletní. Naopak s čím mohu být spokojen je tréninková morálka a myslím si, že i u většiny hráčů chuť na sobě pracovat a zlepšovat se.

Kde jste viděl rezervy?
Jednoznačně v počtu vstřelených branek. Absence klasického útočníka po celý soutěžní ročník pro nás byla asi největším problémem. S tím pak jde ruku v ruce i řešení jednotlivých situací třicet metrů před soupeřovou brankou, kdy je potřeba se nebát zvolit řešení a nevyhýbat se zodpovědnosti.

Co vám naopak udělalo během sezony největší radost?
Kromě těch nepovedených zápasů jsme odehráli i dost podařených utkání, ve kterých tým ukázal svůj potenciál a kvalitu. Několikrát jsme dokázali otočit vývoj utkání, který se mohl zdát již rozhodnutý. Jsem rád, že i mladí hráči si postupně víc a víc říkají o slovo. Radost mi také dělá celkové klima v klubu, na kterém se podílejí všichni od hráčů přes vedení až po naše skvělé fanoušky.

Chtěl byste vyzdvihnout výkony některých hráčů?
Samozřejmě bych mohl vyzdvihnout osu týmu, nebo ty, kteří mají nejvíce odehraných minut, ale pro mě je důležitý každý hráč, který chce hrát za Jankov. Vážím si ale fungování a přístupu zkušených hráčů, kteří se snaží své zkušenosti rozumně předávat těm mladším a to jak na hřišti, tak i v kabině.

Který zápas se vám nejlépe vydařil a naopak?
Nejvíce se nám asi podařilo utkání v Třeboni, kde jsme kolektivně dokázali otočit nepříznivý vývoj utkání. Naopak jsme selhali doma v derby s Hlubokou.

Soutěž měla velkou kvalitu a vyznačovala se obrovskou vyrovnaností. Co říkáte na obsazení příček po 30. kole?
Jako trenér jsem v této soutěži vlastně prožil premiéru, takže mohu těžko hodnotit, ale i tak si myslím, že ročník byl kvalitnější než obvykle. Potvrzuje to fakt, že dlouho většina týmů neměla nic jistého. Konečné umístění zejména na chvostu tabulky je určitě překvapením pro všechny.

Dají se u vás čekat nějaké hráčské změny?
K určitým změnám došlo jak na straně příchodů (Smékal z Dřítně, Lovička z Hluboké), tak odchodů (Sedlic do Rakouska). Bohužel také stále ještě máme několik dlouhodobě zraněných hráčů.

Kdy zahájíte zimní přípravu a jak bude probíhat? Na co se budete chtít nejvíc zaměřit?
Přípravu jsme zahájili 10. 7. a kromě tréninků nás čekají čtyři přípravná utkání (Dynamo B, Trhové Sviny, Slavia Č.B. a SK Lhenice). Příprava nebude oproti jiným ničím zvláštní. Máme měsíc na to, abychom se co nejlépe připravili. Pro trenéry krátká doba, pro hráče zase dlouhá.

Co říkáte na složení soutěže v nadcházejícím ročníku KP? Přibyli tři nováčci, z divize sestoupilo Táborsko B.
Neočekávám nic jiného než opět vyrovnanou soutěž plnou zajímavých střetnutí, kde budou rozhodovat maličkosti. Věřím, že nastavenou laťku z minulé sezóny si úroveň soutěže udrží i pro nadcházející ročník.

S jakými plány půjdete do nového ročníku?
Rádi bychom hráli účelný a líbivý fotbal, který bude bavit jak hráče, tak i diváky. Cíle z předchozího ročníku se také nemění, chceme se pohybovat v horních patrech a to i s vědomím toho, že to bude náročné.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Michaela Mikešová, Petr Vlasák
 


 
Reklama