Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Cíl jsme i přes všechny překážky splnili, těší Romana Remeše a celou Blatnou

 
středa, 10. července 2019, 11:26

Téměř dvacet let čekali v Blatné na další start v krajském přeboru. Dočkali se vloni v létě postupem z druhého místa a na podzim dokazovali, že naprosto oprávněně. Devátá příčka a abnormální vyrovnanost soutěže nedávaly klid do jara, což se také vyplnilo. Blatenský nováček ale záchranářské práce zvládl a v příští sezoně pomýšlí na vyšší příčky. „Chceme jít trochu jinou cestou než doposud, tak doufáme, že ta kvalita na naší straně bude o dost lepší,“ říká asistent trenéra Roman Remeš.

Jak jste viděl z pohledu Blatné jarní polovinu soutěže. Byla podle vašich představ?
Uhráli jsme sice nakonec o tři body méně než na podzim, umístili jsme se v tabulce nakonec na jedenáctém místě, takže jaro splnilo naše představy.

Celkově tedy panuje s minulou sezonou spokojenost?
Předpokládalo se, že to bude jeden z nejtěžších ročníků KP za posledních několik let. Dlouho se nevědělo, kolik týmů vůbec bude sestupovat. Do posledního kola pak pět mužstev bojovalo o udržení v soutěži a my jsme byli mezi těmi ohroženými, byť v nejlepší pozici. Blatná se probojovala do soutěže po dlouhých osmnácti letech a poprvé v historii klubu bude tuto soutěž hrát i v nadcházející sezoně. Náš cíl jsme i přes všechny překážky, kterých nebylo málo, splnili. Jsme celkově s uplynulou sezonou spokojeni.

Kde jste viděl na vaší straně rezervy?
Rezervy jsme měli především v morálce. Četná vyloučení nám dělala asi nejvíc starostí. Pereme se s tím, co u mužstva působíme, krůček po krůčku nakonec ke kýženému cíli určitě dojdeme. Kluci sami pochopili, že nic svým jednáním nezmění a jen nám to ubližuje.

Co vám pro změnu udělalo během sezony největší radost?
Podpora našich fanoušků jak při domácích, tak i venkovních zápasech. Poslední zápasy nám přicházeli i povzbudivé zprávy z řad našich soupeřů i jejich fanoušků. Moc si toho vážíme, dodávalo nám to energii v těžkých zápasech o udržení.

O koho jste se mohli v těžkých chvílích opřít? Chtěl byste někoho vyzdvihnout?
Ano, chtěl. Moc trenérů to nedělá, protože je fotbal kolektivní sport. Pochválit bych chtěl naši kostru týmu, která se víceméně tvořila, když už jsme postupovali. Šejvar se Sedláčkem a Sýkora byli pilíře naší obrany. V záloze Křivanec, o kterém už nyní můžu napsat, že jsme v něm našli lídra týmu, je už v našem týmu nejstarší, no a kapitán Mišiak, který byl bohužel mimo pět kol po nepochopitelném vyloučen. Útoku pak Nový a Čadek, tomu se na jaře dařilo i střelecky. Největší pokrok měl dorostenec Levý.

Která utkání považujete za nejvydařenější a ve kterých naopak propadli?
Vydařily se nám na jaře všechny zápasy s mužstvy, se kterými jsme bojovali o záchranu. Nejlepší byl asi nakonec ten nejdůležitější v Roudném, i když ten na Hluboké nebyl taky vůbec špatný. No a propadák byl stejný jako na podzim s Olešníkem. Do dneška přemýšlíme nad tím, co udělat jinak. To bylo něco hrozného, co jsme na hřišti předvedli.

Soutěž měla velkou kvalitu a vyznačovala se obrovskou vyrovnaností. Co říkáte na obsazení příček po 30. kole?
Olešník i Katovice byly nakonec o třídu lepší než ostatní. Na konci se zvedl i Krumlov, špatné mužstvo nemá ani Lom a Třeboň. Překvapil mě sestup Roudného, mají sice mladé mužstvo, ale odehráli hodně povedených zápasů, často jsem na ně koukal.

Dojde v létě k nějakým změnám v kádru?
Ano, nějaké změny budou. Odchází Říha a Šilhavý, rozjednané máme zatím čtyři hráče do přípravy. Uvidíme nakonec, co z toho bude.

Kdy začnete s letní přípravou a na co se budete chtít nejvíc zaměřit?
Zahajujeme v pátek 12. července. Jelikož na hřišti probíhá údržba trávníku, hledáme adekvátní náhradu na prvních čtrnáct dní přípravy. Zaměřit se chceme na práci s míčem, činnost záložní řady a rozestavení. Kdykoliv jsme nastoupili v jiném rozestavení než 4-4-2, nezvládali jsme to.

Co říkáte na složení soutěže v nadcházejícím ročníku KP? Přibyli tři nováčci, z divize sestoupilo Táborsko B.
Sezimovo Ústí i Táborsko jsou pro mě velká neznámá. U Táborska se bude vše asi odvíjet od toho, jaké cíle bude mít áčko. Strakonice jsou pro mě naopak velká známá. (úsměv) Po roce budeme hrát opět derby na Křemelce. Postup, byť ze čtvrtého místa, překvapil nejen mě, ale zároveň mě moc potěšil. Je to super, další velký krok pro strakonický fotbal. No a Lažiště hrálo tuto soutěž dlouhá léta. Hodně věcí se tam ale prý změnilo, tak uvidíme.

Jaké budete mít cíle do další sezony v KP?
Po roce už budeme o něco zkušenější, určitě lépe připraveni než tomu bylo loni při postupu. Říká se, že druhá sezona bývá horší, my se ale chceme pohybovat v tabulce o něco výš. Chceme jít trochu jinou cestou než doposud, tak doufáme, že ta kvalita na naší straně bude o dost lepší.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle