Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Smírná rozlučka Jankova a Katovic

 
středa, 19. června 2019, 11:39

Na závěr fotbalové sezóny si to v Precis aréně rozdal domácí SK Jankov s druhým týmem tabulky SK Otava Katovice, který by příští ročník měl absolvovat v celostátní divizi. Hosté, tahající šňůru osmi výher v řadě, šli do vedení již v 7.minutě, ale Jankov dokázal v herně lepší druhé půli Patrikem Sedlicem vyrovnat.

Příchozí diváci viděli i přes brzký gól Katovic fotbalově chudší první poločas. Parné počasí hráčům bralo chuť i energii, a tak se hrálo takové bezstarostné utkání bez většího vzrušení.

Vzruch ale přinesla už 7.minuta, ve které vyrazil Komárek Hromířovu střelu a Jakub Miklas se z dorážky trefil přesně k tyči - 0:1. V následných minutách držely Katovice častěji míč na svých kopačkách, ale na šance nedošlo. Až v 38.minutě se pokoušel domácí Bürger technickou střelou vyzrát na Provazníka, který dostal přednost před Švehlou, ale neuspěl. Proto v poločase hosté vedli 1:0.

Druhé dějství už přeci jen nabídlo mnohem pohlednější a zajímavější fotbal. Vše odstartoval v 49.minutě zakončující Janoch. O tři minuty později hlavičkoval nebezpečně Uher, ale v obou případech hráči Otavy netrefili prostor Komárkovy branky. Vyrovnání měl na kopačce v 54.minutě po Sedlicově nádherné přihrávce Kollár, ovšem Provazník zmenšil střelecký úhel a šanci Jankova bravurně zlikvidoval. Z následného rohu vyrovnání nepřišlo ani po Zajícově pokusu. Provazník předvedl další pěkný zákrok proti tvrdé dělovce Bürgera z 62.minuty.

Jedenadvacetiletý gólman Katovic kapituloval až v 68.minutě, kdy na pravé straně Kollár přihrál Patriku Sedlicovi a ten levačkou rozvlnil síť - 1:1. V 79.minutě to byl opět Sedlic, který mohl poslat Jankov do vedení, jenže jeho technickému pokusu chybělo pár centimetrů. Vzápětí po rychlém protiútoku neuspěl Uher, a když se v úplném závěru neprosadil ani Rytíř, skončilo utkání zřejmě zaslouženou remízou 1:1.

SK Jankov - SK Otava Katovice 1:1 (0:1)

Branky: 68. Sedlic - 7. Miklas. Rozhodčí: Kroutl - Klátil, Izugrafov. Delegát: Němeček. ŽK: 2:0 (Bürger, Kollár). Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 6:7. Rohy: 6:3. Diváci: 148.

SK Jankov: Komárek - Dolejšek (36. Šebelka), Honner, Lošek, Popelka (46. Zajíc) - Fajtl, Kroneisl (83. Jirkovský) - Bürger, Kollár, Klíma (70. Rytíř) - Sedlic.

Katovice: Provazník - Koutský (58. Kadula), Hajdušek, Cibulka, Chylík (35. Tušer) - Hromíř, Kagui, Janoch, Miklas (65. Repa) - Uher, Zoubek (24. Požárek).

Nejlepší hráči: Komárek, Lošek - Kagui, Provazník

Napsal(a) SK Jankov | Foto Michaela Mikešová, Natálie Kočerová