Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: V páteční předehrávce Třeboň na závěr sezóny remizovala v Krumlově

 
pátek, 14. června 2019, 22:39

Souboj pátého celku se čtvrtým dopadl tak, jak se na sousedy v tabulce patří. Krumlov doma v sezónní derniéře v krajském přeboru remizoval s Třeboní v zápase plném šancí 1:1.

„V tom horku, které v Krumlově panovalo, to byl hodně náročný zápas. První poločas patřil Třeboni, tam nás podržel brankář Trnka. Kdyby hosté před obrátkou vedli 3:2, nikdo by se nedivil,“ komentoval první poločas domácí trenér Václav Domin. „Byl to poklidný zápas dvou rozdílných poločasů. První jsme byli aktivnější, měli dostatek šancí, ale ujala se až Vávrova pěkná střela zpoza vápna,“ přidal svůj pohled kouč Třeboně Karel Kladenský.

Domácí mužstvo Slavoje, které se v zápase často uchylovalo ke hře, na niž není stavěno – nakopávaným míčům, o půli prohrávalo nejtěsnějším rozdílem, v 45. minutě se trefil zmiňovaný Vávra. „My jsme pak naštěstí rychle srovnali Smolenem. A pak už jsme to byli my, kdo udával tempo hry. Třeboň spoléhala na brejkové situace,“ uvedl Domin. „Druhá půle byla komplet v režii domácích, rychle vyrovnali z dorážky Smolenem a měli jsme co dělat, abychom uhráli cennou remízu,“ poznamenal Kladenský k průběhu druhého dějství.

V gentlemansky vedeném duelu, v němž nebyla udělena jediná karta, nakonec víc branek nepadlo. Slavoj je aktuálně pátý, ale o jeho konečném umístění rozhodnou až výsledky sobotních zápasů. Každopádně z exdivizní trojice dopadl nejlépe. Jiskra skončila v tabulce čtvrtá a na jaře předvedla 29 body a hrou mimořádný vzestup. „Začali jsme 15. ledna a končíme zítra 15. června dokopnou. Bylo to dlouhé, ale úspěšné období. Díky všem, kteří se na tom podíleli,“ dodal na konto vydařené druhé poloviny sezony Kladenský, úspěšný trenérský debutant v KP.

FK Slavoj Český Krumlov – Jiskra Třeboň 1:1 (0:1)

Branky: 48. Smolen – 45. Vávra. Rozhodčí: Klátil – Kroutl, Peterka. Delegát: Janíček. Bez karet. Diváci: 200.

Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Jan Škrle