Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankov protrhl střeleckou mizérii a čtyřmi góly porazil Blatnou

 
úterý, 4. června 2019, 11:53

Po 279 minutách skončila série Jankova bez vstřelené branky. Tuto nelichotivou bilanci utnul v 8.minutě utkání s Blatnou Jakub Zajíc. Exdivizní tým v nedělním parném podvečeru nakonec porazil nováčka z Blatné 4:1, avšak jak by mohl výsledek zápasu napovídat, zase tak hladké vítězství to nebylo. Hosté kousali po celé střetnutí a za stavu 2:1 dvakrát orazítkovali konstrukci jankovské branky.

Domácí trenér Petr Kadlec poslal na perfektně připravený pažit Precis arény totožnou jedenáctku jako před týdnem v Dražicích. Tam hráči selhali v koncovce. Že se podobný scénář opakovat nebude, bylo jasné hned po osmi minutách hry. Kollárův rohový kop našel Jakuba Zajíce, jenž svojí hlavičku usměrnil přesně pod břevno za marně letícího Buriana - 1:0. Ještě vyšperkovat povedený vstup do utkání mohl o minutu později Kroneisl, leč jeho střela z otočky mířila o nějaký půlmetr nad hostující branku. Ve 13.minutě se po Bürgerově zisku míče na polovině hřiště propracoval do střelecké pozice Šebelka, ale jeho zakončení doprostřed branky mnoho nebezpečné nebylo.

Po čtvrthodině hry se začali osmělovat také hráči Blatné. V 16.minutě vyslal nebezpečný pokus z přímého kopu na Hučíka Říha, domácí gólman si s jeho ostrým projektilem poradil. Utkání samotné nepatřilo mezi nejpohlednější a na další větší vzruch se čekalo až do 36.minuty, kdy to z úhlu zkoušel Křivanec, jenže na Hučíka si nepřišel. Obdobně dopadl na druhé straně v závěru poločasu po Kollárově standardce hlavičkující Bürger.

Blatné, která ještě nemá jistotu záchrany, vyšel skvěle nástup do druhého poločasu. Podobně jako domácí udeřili hlavou po rohovém kopu. Říha poslal balón do šestnáctky, Filip Čadek předskočil Fajtla a bylo srovnáno - 1:1. Jenže za tři minuty si vzali Jankovští vedení zpět. Zajíc si ve svém druhém utkání po dlouhé pauze zapříčiněné zraněním připsal k úvodnímu gólu také asistenci, když v 50.minutě naservíroval krásnou přihrávku před branku, kde Petr Klíma neměl problém zasunout míč do prázdné branky - 2:1.

Místo vyrovnání břevno a tyč

O tři minuty později posadil autor poslední trefy Klíma míč na hlavu Šebelky, který se do centru řádně opřel, ale míč ideálně netrefil a ten tak skončil vysoko nad. Blatná se rozhodně nevzdávala a od vyrovnání jí dělily centimetry. V 56.minutě napálil Říha míč z přímého kopu do břevna. A o deset minut později po centru Levého z pravé strany zamířil do tyče hlavičkující Peleška. O minutu později se po povedené kombinaci dostal do dobré příležitosti na druhé straně Kollár, jenže gólmana Buriana překonat nedokázal. V 76.minutě vyslal přízemní střelu na Hučíka kapitán Křivanec, domácí gólman balón vyrazil a před dobíhajícím Míkou odvrátil balón na rohový kop Lošek.

Rozhodnutí přinesl začátek poslední desetiminutovky. Na začátku 80.minuty našel Kroneisl měkoučkým centrem na zadní tyči Vojtěcha Bürgera, který zachoval klid a hlavou přeloboval Buriana - 3:1. V dresu Jankova nastoupili tři odchovanci. Klíma s Bürgerem dokázali skórovat, na což zareagoval i ten třetí. František Lošek se v 82.minutě rozhodl nezůstat v pozadí, z pozice stopera se vydal na útočný výlet, kolem zkoprnělých obránců prošel jako nůž máslem, udělal kličku Burianovi a upravil skóre na konečných 4:1.

Domácí příznivci se mohli dočkat i páté branky, jenže v 89.minutě Fajtl, který si vyměnil míč s Predigerem, zazdil tutovku a Buriana nepřekonal ani dorážející Hüttner. I tak bylo v Precis aréně veselo. Jankovští ukázali, že skórovat umí, navíc Blatné vrátili podzimní porážku 0:2.

SK Jankov - TJ Blatná 4:1 (1:0)

Branky: 8. Zajíc, 50. Klíma, 80. Bürger, 82. Lošek - 47. Čadek. Rozhodčí: Krauskopf - Herzog, Mach. Delegát: Pečenka. ŽK: 2:1 (Kollár, Bürger - Sýkora). Střely na branku: 8:7. Střely mimo: 4:3. Rohy: 12:5. Diváci: 208.

SK Jankov: Hučík - Dolejšek, Lošek, Popelka, Zajíc - Fajtl, Kroneisl - Bürger (85. Hüttner), Kollár, Klíma (85. Prediger) - Šebelka (80. Rytíř). Trenér Petr Kadlec.

TJ Blatná: Burian - Sýkora, Sedláček, Motyka, Nový (11. Levý) - Říha, Prokopec (74. Hlaváč), Šejvar, Křivanec - Peleška (66. Míka), Čadek. Trenér Michal Brabec.

Nejlepší hráči: Lošek, Zajíc, Hučík - Říha

Napsal(a) SK Jankov | Foto Michaela Mikešová, Natálie Kočerová