Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Roudné zaúřadovalo v přesilovce, Katovice si upevnily druhé místo

 
neděle, 2. června 2019, 19:40

Spodek tabulky se po 28. kole začíná pořádně zamotávat. Dá se očekávat drama do posledního dějství. Chvost opustilo Roudné, které dokonale zúročilo početní výhodu po zbytečném vyloučení stopera Legdana a nastřílelo odevzdané Hluboké pět gólů. V taháku kola o druhé místo Katovice vysoko porazily Lom a prodloužily vítěznou sérii na sedm zápasů. Pětigólový výprask si odvezl Rudolfov z Č. Krumlova, Třeboň nachystala Oseku nejvyšší domácí porážku. Olešník hladce přejel Dražice, které se propadly na poslední příčku. Želeč otočila vývoj střetnutí v Čimelicích, a byť v soutěži dobrovolně končí, poskočila na dvanácté nesestupové místo. Ve dvou nedělních zápasech zdolal Jankov nováčka Blatnou a Milevsko pykalo s Protivínem za nesoustředěnost na konci obou poločasů.

Malše zúročila přesilovku pěti góly

Do záchranářského duelu dvou fotbalových bašt vstoupili lépe hosté z Hluboké. Působili jistějším a kompaktnějším dojmem a na rozdíl od domácích se dokázali dostat do zakončení. Velkou šanci zazdil Lovička, neuznaný gól pro ofsajd, ujala se až pohotová hlavička Rubicka. Jenže pak přišla 39. minuta, kdy byl za řeči vyloučen po druhé žluté kartě zkušený stoper Legdan a jak se ve druhém poločase ukázalo, na hru Hluboké to mělo zásadní vliv.

Po hodině hry začali malšané soupeře přehrávce především lepší kondicí. Úrodnou šestiminutovkou zvrátili stav na 3:1 po gólech Goretkiho, Kadlece a povedeného voleje Hály. Pak se dvakrát připomněl exroudenský Kössl, který mohl ještě zdramatizovat závěr utkání. Nejprve v jasné pozici pálil do břevna a za pár minut po úniku nastřelil tyč. Domácí byli na koni a důležité vítězství ještě stvrdili odvážným průnikem dorostence Pazourka a Píšově přesné střele z vápna. Dodatečný dárek to byl pro čerstvě 77letého roudenského činovníka Miloslava Varadyho. Naděje Roudenských žije, ale musí naplno bodovat i ve dvou zbylých zápasech.

Čimelice bod jistoty nezískaly

Čimeličtí vstoupili do utkání proti Želči lépe a neustále se snažili o útočnou hru. Pokusy J. Vitáka a Hovorky se neujaly, k vedoucí brance vedla přihrávka Hegenbarta na Hovorku, který zamířil přesně za záda želečského náhradníka Albrechta. Želeč postupně vyrovnala hru a ve 41. minutě smazala i gólové manko. Po nedorozumění v obraně Čimelic se dostal k míči Holub a za pomocí tyče vyrovnal stav na 1:1.

Po přestávce začali aktivněji opět domácí a Káš je poslal v 60. minutě znovu do vedení. Radost domácích ale trvala pouze tři minuty. Po špatné rozehrávce před vlastním pokutovým územím se dostal k míči Brůžek a vyrovnal stav na 2:2. O minutu později opět po chybě před vlastní brankou se dostal k míči veterán Sokolt a dokonal obrat Želče. Domácí se sice snažili, ale vyrovnat se jim nepodařilo, a to i díky mnoha nepřesnostem v rozehrávce. Kýžený bod nezískali a vše závisí na posledních dvou kolech. „Je to pořád stejné, slušná hra, ale nedůraz před soupeřovou brankou a chyby v obranné činnosti nás připravují o lepší výsledky,“ posteskl si čimelický kouč Rostislav Grossmann.

V Oseku bylo za 20 minut hotovo

Než se osečtí fotbalisté pořádně rozkoukali, svítil na ukazateli skóre stav 0:2. Třeboň se prosadila zásluhou útočníků Růžičky s Průchou, a když byl v 19. minutě faulován v šestnáctce Vávra Říským a sám postižený penaltu proměnil, bylo o osudu zápasu rozhodnuto. „Vstup do zápasu nám vyšel dokonale, po úvodní dvacetiminutovce jsme vedli o tři góly a bylo prakticky rozhodnuto. Domácí ale nic nezabalili a především ve druhé půli nás neustále prověřovali z velkého množství standardek,“ líčil trenér Třeboně Karel Kladenský.

Osek se snažil odvrátit nevyšší porážku z vlastního trávníku, několikrát ohrozil třeboňského brankáře, ale nepříznivým stavem už nepohnul. Naopak hosté byli po „bůru“ Milevsku střelecky při chuti a debakl Oseckých završil střídající Diviš. „Výborně nám zachytal Kopecký, nula vzadu je především jeho zásluhou. Výhra je to vysoká, ale snadné to vůbec nebylo,“ doplnil Kladenský, že konečný výsledek dění na hřišti až tak plně neodpovídá. Jiskra byla ve dvou posledních zápasech mimořádně produktivní. Nastřílela devět gólů.

„Bůra“ završil hattrickem Novák

Č. Krumlov vyhrál první půli s Rudolfovem 2:0, ale po přestávce o záchranu usilujícího soupeře naprosto rozebral. „Před utkáním jsem věřil, že jsme schopni něco v Krumlově uhrát. Bohužel realita byla úplně jiná. Konkurovat soupeři jsme vydrželi pouze úvodních 20 minut a pak už to byla úplně jasná záležitost,“ poznamenal rudolfovský kouč Jiří Hrbáč. „Bylo to naše nejhorší utkání na jaře a nezodpovědnost některých našich hráčů je až zarážející,“ dodal zklamaně.

Slavojáky uklidnil Ďuricův gól a Dudákova pojistka těsně před odchodem do šaten. Rudolfov nechal v poločase v kabině Pouzara a po třetím gólu stáhl Hrbáč i Šindeláře, aby ho šetřil do dalších bojů. Po změně stran sehrál hlavní úlohu domácí středopolař Václav Novák, který vysekl za půl hodiny čistý hattrick a stanovil konečný stav na 5:0. „První šanci měli hosté a hrozili z rychlých protiútoků. My jsme ze začátku opět neproměnili své šance, ale potom přišla první branka a myslím, že už jsme utkání zvládli, hlavně druhý poločas,“ uvedl spokojený kormidelník vítězů Václav Domin.

Obdivuhodné série Lomu skončily v Katovicích

O tom, kdo skončí na druhé příčce za suverénním Olešníkem, měl rozhodnout zápas Katovic s Lomem, který v odvetné části nepoznal hořkost porážky a venku neprohrál tři roky! Katovičtí navázali na předchozí výkony a celý první poločas se odehrál v jejich režii. Kadula, hrající poprvé v základní sestavě, pálil z přímáku těsně vedle, Uher nastřelil tyč. Až ve 39. minutě Požárkovu střelu hostující gólman stačil jen vyrazit a Kadula byl ve správném čase na správném místě. Vyrovnání mohlo přijít jako blesk z čistého nebe, ale Bosnyak povedenou střelou nůžkami trefil jen tyč.

„Druhý poločas hosté vylezli z obranné ulity, čímž se nám otevřel prostor na jejich půlce. A to našemu ofenzívně naladěnému celku vyhovovalo. Obrana fungovala spolehlivě a dopředu jsme byli efektivní,“ pochvaloval si po magnetu kola předseda Tomáš Hajdušek st. „Požárek povedeně obstřelil Chylíka, Repa dorazil střelu Uhera a do naprosté euforie nás dostal právě Uher, když se povedeným obloučkem z dvaceti metrů trefil do hostující branky počtvrté,“ popsal gólové zápisy z druhé poloviny a také ocenil výkon Lomu. „Spolu s Olešníkem to byl nejlepší soupeř, který u nás na jaře hrál. Má kvalitní mužstvo, hraje kombinační fotbal a i díky němu se musel zápas divákům líbit.“ Na první a třetí tým tabulky přišlo na katovický stadion dohromady 1078 fanoušků!

 

Dražice sestřelil třemi zásahy Štos

Dražice dorazily do Olešníka už v pozici posledního týmu v tabulce. Domácí od začátku potvrzovali roli favorita a dostávali se do šancí. Nicméně Dražice stačily odolávat téměř celý poločas a bezgólový výsledek držely ještě pár minut před koncem první půle. Letošní šampion i bez několika hráčů prokazoval kvalitu a ve 42. minutě šel poprvé do vedení zblízka dorážejícím Štosem.

Naděje Dražic zhasly pět minut po startu druhého poločasu. Štos se dostal po levém křídle do úniku, brankář Cimburek nepříliš ideálně vyběhl až za vápno a olešnický kanonýr jej pohotově obstřelil. Také u třetí branky byl Štos, když unikl po pravé straně a naservíroval míč Grobárovi. V 85. minutě po brejku Rožbouda s Grobárem završil Štos hattrick a s 24 góly vévodí střelecké tabulce. „Dnes to byla jednoznačná záležitost, zaslouženě jsme vyhráli. Všichni si zahráli, nikdo se nezranil a obešlo se to i bez červených karet,“ uvedl olešnický trenér Roman Chlumecký, který dal příležitost i hráčům z lavičky. V hledišti nechyběl s berlemi marod David Lafata.

Jankov v závěru korunoval výhru s Blatnou

Favoritem byl i přes neúspěchy v poslední době Jankov a začátek mu vyšel skvěle. V 8. minutě si na Kollárův roh naskočil Jakub Zajíc a zajistil domácím brzké vedení. Ve zbytku poločasu, který byl poměrně vyrovnaný, se i přes šance na obou stranách skóre neměnilo. Vstup do poločasu druhého zase náramně vyšel Blatné. Ta udeřila také po rohu a hlavičce Filipa Čadka - 1:1. Jenže Jankovští si vzali za chviličku zase vedení zpět, když pěknou Zajícovu přihrávku poslal do poloodkryté branky Petr Klíma - 2:1.

Hosté nehráli špatně a v 56. minutě orazítkovali Říhou břevno Hučíkovy branky. V 65. minutě hlavičkoval do břevna Peleška. Rozhodnutí přišlo až v závěru, kdy hosté hráli vabank. V 80. minutě se prosadil po měkoučkém centru Kroneisla Vojtěch Bürger a o dvě minuty později se na útočný výlet vydal František Lošek, obešel gólmana a upravil skóre na konečných 4:1. Blatná je po porážce v Jankově stále v ohrožení sestupu. Na kontě má 32 bodů a v závěru hostí Olešník a jede do Roudného.

Vzduchotechnici neuhlídali Kasíka, podruhé v 90. minutě

Milevsko prožilo na domácím hřišti v zápase se zachráněným Protivínem zklamání. Mužstvo trenéra Strnada bylo po většinu zápasu lepší, ale dvě branky nově zrozeného střelce Adama Kasíka (minule vsítil také 2 góly) ze závěrů poločasů zapříčinily, že tři body si odváží Protivín. „Šance jsme si vytvořili, ale dostaneme dva góly v posledních minutách a to je prostě špatně,“ řekl k duelu Strnad.

Protivínský Kasík nejprve vystihl špatnou milevskou rozehrávku a na Dvořákův brzký gól odpověděl ve 45. minutě srovnáním na 1:1. V 90. minutě se potom dlouhý nákop dostal před bránu a Kasík skóroval podruhé. „Nechci soudit, jestli tam byl ofsajd, nebo ne. Každopádně ten balón se zpátky před bránu neměl dostat,“ viděl Strnad situaci ze závěru střetnutí dvou zástupců píseckého okresu, která připravila jeho Milevsko, které hrálo od 68. minuty za faul vyloučeného střelce Petra Dvořáka, alespoň o bod.

Výsledky 28. kola krajského přeboru


Malše Roudné – TJ Hluboká /Vlt. 5:1 (0:1)

Branky: 64. Goretki, 68. Kadlec, 70. Hála, 84. Pazourek, 88. Píša - 16. Rubick. Rozhodčí: Havlík - Vican, Lovětínský. Delegát: Řezáč. ŽK: 3:5 (Hrouda, D. Vogl, Kadlec – Legdan 2, Hájek, Stráský, Rubick). ČK: 0:1 (39. Legdan). Diváků: 100.

TJ Osek – Jiskra Třeboň 0:4 (0:3)

Branky: 2. Růžička, 3. Průcha, 19. Vávra (pen.), 77. Diviš. Rozhodčí: Albert - Kroutl, Mach. Delegát: Albrecht. ŽK: 4:1 (Kozlík, Maroušek, Kroupa, Říský – Franěk). Diváků: 50.

FK Slavoj Č. Krumlov – SK Rudolfov 5:0 (2:0)

Branky: 56., 76. a 89. Novák, 24. Ďurica, 44. Dudák. Rozhodčí: Žemlička - Kaštánek, Toucha. Delegát: J. Urban. Bez karet. Diváků: 95. 

SK SIKO Čimelice – Sokol Želeč 2:3 (1:1)

Branky: 17. Hovorka, 60. Káš - 41. Holub, 63. Brůžek, 64. Sokolt. Rozhodčí: Peterka - Krauskopf, Koranda. Delegát: Štuk. ŽK: 2:1 (Rambous, Nekl – F. Froněk). Diváků: 100.

FK Olešník – TJ Dražice 4:0 (1:0)

Branky: 43., 50. a 85. Štos, 75. Grobár. Rozhodčí: Lovětínský - Vican, Havlík. Delegát: M. Urban. ŽK: 2:1 (Heller, Šahajda – D. Štecher). Diváků: 150.

SK Otava Katovice – Sokol Lom 4:0 (1:0)

Branky: 38. Kadula, 56. Požárek, 68. Repa, 79. Uher. Rozhodčí: Novotný - Přibyl, Kotalík. Delegát: Brož.  ŽK: 1:2 (Hajdušek – Jelen, Bosnyak). Diváků: 347.

FC ZVVZ Milevsko – FK Protivín 1:2 (1:1)

Branky: 19. Petr Dvořák – 45. a 90. Kasík. Rozhodčí: Kotalík - Přibyl, Klátil. Delegát: Eibl. ŽK: 3:4 (Vakoč, Komárek, Maršík – Bečvář, J. Vorel, König, Zach). ČK: 1:0 (68. Petr Dvořák). Diváků: 90.

SK Jankov – TJ Blatná 4:1 (1:0)

Branky: 8. Zajíc, 50. Klíma, 80. Bürger, 82. Lošek - 47. Čadek. Rozhodčí: Krauskopf - Herzog, Mach. Delegát: Pečenka. ŽK: 2:1 (Kollár, Bürger - Sýkora). Diváků: 208.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle