Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, sestavy, fakta a nejlepší hráči ve 27. kole KP

 
středa, 29. května 2019, 18:43

Smutnou událostí kola, jak po Jihočeském fotbalu informovala všechna média, je bohužel zranění Davida Lafaty, který duel na Hluboké odnesl zlomenou nohou a šestinedělní sádrou. Olešník si i bez své největší hvězdy poradil a zvítězil bezpečně 4:0. Velkou radost mají v Protivíně, mužstvo Juraje Kobetiče doplulo ke kýžené záchraně. Poslednímu Roudnému výhra v Želči dává naději do zbylých kol. Napovědět může už příští derby s Hlubokou.

Výsledky 27. kola krajského přeboru


SK Rudolfov – TJ Osek 2:0 (0:0)

Branky: 64. a 67. Pouzar. Rozhodčí: Vican - Lovětínský, Havlík. Delegát: Eibl. ŽK: 2:4 (Kocina, Pouzar – Kroupa, Hoch, Blatský, Hosnedl). Diváků: 50. V 67. min. nedal domácí Pouzar penaltu, uspěl až z dorážky.

Rudolfov: Teringl - Kuna, Novotný, Hajný, Dvořák - Jasenský, Kovačičín, Maxa, Kocina (89. Sládek) - Pouzar (75. Vo Son), Šindelář (90. Vejvar). Mužstvo vedl Jan Budějcký. 

Osek: Kozlík – Kinkor, M. Krejčí st., Blatský, Benda – Brabec, Kroupa, Hoch, Hosnedl – Říský, Ježek (85. M. Krejčí ml.). Trenér Jaroslav Voříšek.

Nejlepší hráči: Pouzar, Kocina, Šindelář - nikdo

Jan Budějcký asistent Rudolfova: „Dnes jsme se museli obejít bez hlavního trenéra Jiřího Hrbáče, který si o víkendu odskočil do Paříže na French Open. Od úvodních minut jsme byli lepším týmem. Vytvářeli jsme si celý první poločas brankové příležitosti, ale bohužel žádná neskončila v brance hostů. Hlavně sólo Maxy a střela Kovačičína do břevna volaly po úvodní brance. Ve druhém poločase zahrozili i hosté, kteří trefili břevno Teringlovy branky. Standardní situace Hocha skončila jen těsně mimo branku. Od té doby počítali šance jen domácí. V 64. minutě po individuální akci Kociny skóroval Pouzar z bezprostřední blízkosti a uklidnil domácí hráče. V 68. minutě byl po centru Maxy ve vápně stažen Šindelář a Pouzar docela vtipně proměnil na druhý pokus pokutový kop hlavou. Zbytek zápasu se už odehrával převážně uprostřed hřiště a domácí si došli pro veledůležité 3 body.“

Jaroslav Voříšek, trenér Oseka: „Bez Marouška a zraněného Cardy postrádala naše hra nápad a dynamiku. Chyběl nám hlavně větší pohyb a agresivita v útočné fázi. Domácí si vytvořili více gólových příležitostí a po zásluze vyhráli. Opět se ukázalo, jak někteří rozdíloví hráči jsou pro mužstvo důležití, což se v případě Rudolfova potvrdilo.“


TJ Blatná – SK Otava Katovice 1:5 (1:3)

Branky: 10. Čadek - 19. a 20. Uher, 28. Tušer, 52. vlastní (Sýkora), 70. Repa. Rozhodčí: Polák - Kotalík, Přibyl. Delegát: M. Urban. ŽK: 2:2 (Peleška, Čadek – Chylík, Požárek). Diváků: 350. Ve 24. min. neproměnil hostující Repa penaltu.

Blatná: Chlanda – Sýkora, Sedláček, Šejvar (63. Peleška), Míka (46. Šilhavý) – Motyka, Prokopec, Říha, Křivanec – Čadek, Nový (69. Levý). Trenér Michal Brabec.

Katovice: Švehla – Cibulka (56. Kadula), Hajdušek, Tušer, Chylík – Horejš, Kagui, Janoch, Repa (85. Koutský) – Uher, Požárek (73. Zoubek). Trenér Roman Malý.

Nejlepší hráči: Čadek, Křivanec – Uher, Kagui

Roman Remeš, asistent Blatné: „Katovice mají opačné starosti než my, takže jsme v tomto utkání mohli jen překvapit. To se nám povedlo jen prvních deset minut, když jsme se dostali do vedení střelou Čadka. To už bylo z naší strany bohužel vše, co jsme ukázali. Hosté poté převzali otěže zápasu a ukázali, jak kvalitní mají kádr. Pěti brankami otočili skóre ve svůj prospěch a zaslouženě si odvážejí tři body.“

Tomáš Hajdušek, předseda Katovic: „Začátek se pro nás nevyvíjel dobře. Zaváhali jsme při našem rohu, domácí hru rychle otočili a po autu jsme inkasovali. Navíc se spustila hrozná průtrž mračen, takže jsme to měli složité. Kluci to ale zvládli, Vláďa Uher si dvakrát skvěle naběhl a posadil nás na koně. Od té doby to byla již jen otázka skóre. Hrajeme teď v pohodě, daří se nám kombinace a kluci si věří. Už se těšíme na příští týden, kdy si to rozdáme s Lomem v přímém souboji o druhé místo. Věříme, že přijde hodně diváků a že se budou fotbalem bavit.“


Sokol Lom – FK Slavoj Č. Krumlov 4:1 (2:1)

Branky: 17. a 25. Janů, 57. Neužil, 74. Rabiňák - 36. Ďurica. Rozhodčí: Krčín - Krauskopf, Novotný. Delegát: Albrecht. ŽK: 0:3 (Persán, Klivanda, Svoboda). Diváků: 50. V 88. min. neproměnil hostující Kabele penaltu.

Lom: Chylík - Voneš, Zeman (46. Balogh), Trantýr, Vysušil - Mařík, Rabiňák, Císař (46. Jelen), Janů - Kůst (82. Do Trung), Neužil. Trenér Marek Císař.  

Krumlov: Trnka - Paráček (85. Filip), Dudák, Kabele, Svoboda - Malý (26. Smolen), Ješina (80. Trapl), Novák, Persán (80. Fatura) - Klivanda, Ďurica. Trenér Václav Domin.

Nejlepší hráči: Janů, Chylík, Mařík, Rabiňák – Ďurica, Novák

Lukáš Zeman, asistent Lomu: V prvním poločase hráči Českého Krumlova drželi míč častěji na svých kopačkách. My jsme se ale zásluhou výborně hrajícího Lukáše Janů, který dvakrát utekl hostující obraně a obě sóla zakončil kličkou brankářovi, dostali do vedení 2:0. Hostům se do poločasu podařilo snížit. Na začátku druhého poločasu byl opět aktivnější Krumlov, nám se nedařilo udržet míč a zbytečnými ztrátami jsme se sami dostávali pod tlak. Pak dostal dlouhý míč za obranu Lukáš Janů, který se tentokrát proměnil v nahrávače. Ve vápně krásnou přihrávkou našel Davida Neužila, který zvýšil na 3:1. Skóre na 4:1 navýšil, opět po samostatném úniku, Michal Rabiňák. Hosté ještě kopali penaltu, kterou výborně zlikvidoval Laco Chylík.“

Václav Domin, trenér Krumlova: „Myslím si, že jsme doplatili na neproměňování šancí, které nás stálo body. Soupeř nás přehrál v rychlých protiútocích. Vím, že to nepatří do utkání, ale mrzí mě zranění pana Lafaty. Přeji mu brzké uzdravení. Myslím, že těmito zákroky přijdeme o výborné hráče v soutěži, kterým nebude stát za to vůbec hrát.


Sokol Želeč – Malše Roudné 1:3 (0:1)

Branky: 51. Fiala - 35. Goretki, 78. Kadlec, 86. Píša. Rozhodčí: Koranda - Klátil, Mach. Delegát: Brož. ŽK: 1:2 (Škrábek – Zíka, Hála). Diváků: 40.

Želeč: Blažek – Kosobud, Škrábek, Šindelář (36. Froněk) - Švec, Holub, Fiala, Kukučka, Prokeš - Sokolt, Brůžek. Trenér Roman Lukáč.

Roudné: J. Hošna – Zachař, Cahyna, Hrouda, Zíka – Goretki (88. Tibitanzl), Hála, Kadlec, D. Vogl (80. Pazourek) – Neckář (70. Míča), Píša. Trenér Marcel Tomášek.

Nejlepší hráči: nikdo - Hošna, celý tým

Roman Lukáč, trenér Želče: K našim výkonům je těžké se vyjadřovat, slova, která by je vystihovala, jsou nepublikovatelná.“

Marcel Tomášek, trenér Roudného: „Chtěli jsme hrát aktivně a být agresivní v ofenzívě a protrhnout naší slabou koncovku. Celkem se nám to dařilo. Když jsme přežili šance domácích a sami skórovali, tak se nám hrálo lépe a cítili jsme sebevědomí, které nám v minulých zápasech chybělo.  Domácí sice po naší hloupé chybě srovnali, ale chlapci na to ještě dokázali odpovědět. Celá defenzíva v čele s brankařem Jiřím Hošnou podala solidní výkon, který nám přinesl body. Příště doma hostíme Hlubokou, a pokud budeme bodovat za tři body, tak stále můžeme pomýšlet na záchranu.“



TJ Hluboká nad Vltavou – FK Olešník 0:4 (0:1)

Branky: 23. M. Studnička, 48. vlastní (Čermín), 51. Štos, 85. Dráb. Rozhodčí: Reisner - Peterka, Kroutl. Delegát: Štuk. ŽK: 3:1 (Křiváček, Hájek, Čermín – Heller). ČK: 2:2 (57. Kadlec, T. Adam – Matoušek, Nýdl). Diváků: 100.

Hluboká: Šiller - Jonáš, Legdan, T. Adam, Čermín - Křiváček (80. Tejko), Pomeje, Rubick (46. Hájek, 60. Bůrka), Stráský, Lovička (72. Turek) - Kadlec. Trenér Libor Žák.

Olešník: Matoušek - M. Studnička, Kalášek, Heller, Vařák - Nýdl, Grobár (80. Dráb), Lafata (14. Kouba), Šíma - Dudek (60. J. Studnička), Štos. Trenér Roman Chlumecký.

Nejlepší hráči: nikdo – Štos, M. Studnička

Libor Žák, trenér Hluboké: Největší tragédie sobotního zápasu je zlomená noha Davida Lafaty, ať je to derby nebo ne, vždy je takové zranění smutné. Moc nás to mrzí. Přejeme Davidovi brzké uzdravení. K samotnému zápasu: porazili jsme se hloupýma brankama, tak kvalitnímu soupeři jsme výhru usnadnili. Další kaňkou byla šarvátka a dvě vyloučení na každé straně, pro mě nepochopitelné, nemůžeme se nechat v takové situaci hloupě vyloučit. Jak jsem minule chválil disciplínu, tak dnes jsme ji postrádali. Soupeři gratuluji k výhře.“

Roman Chlumecký, trenér Olešníka: „Zápas hodnotím se smíšeným pocitem. Vyhráli jsme zaslouženě a rozdílem třídy, za což jsme rádi, ale stínem utkání je zranění Lafiho. Nesmyslně na půlce hřiště skluzem do kotníku a bez žluté karty. Více k tomu nemám co dodat, poněvadž by to bylo na román.“


TJ Dražice – SK Jankov 0:0

Rozhodčí: Toucha - Žemlička, Kaštánek. Delegát: Hanzal. ŽK: 2:2 (Kromka, L. Stuchlík – Popelka, Bürger). Diváků: 100.

Dražice: Baka – Kouřil, Horka, Hořejší, Bareš – J. Štecher, L. Stuchlík, Hojdar, Novotný – D. Štecher (90. Cimburek), Kromka (74. M. Stuchlík). Hrající trenér Tomáš Hořejší.

Jankov: Hučík – Dolejšek, Lošek, Popelka, Zajíc – Fajtl, Kroneisl - Bürger, Kollár, Klíma – Šebelka. Trenér Petr Kadlec.

Nejlepší hráči: Baka – Bürger

Vlastimil Stuchlík, vedoucí Dražic:Ani v dalším domácím utkání jsme nezvítězili, takže další ztráta v boji o záchranu. Soupeř byl po většinu zápasu lepším týmem a jen svojí nemohoucností v proměňování šancí a našemu brankáři Bakovi skončil bez gólu.“

Petr Kadlec, trenér Jankova: „Obraz hry v prvním poločase vyzněl pro nás. Domácí se nedokázali dostat do nějaké souvislejší hry a hrozili z ojedinělých standardních situací. My jsme naopak naše šance nedokázali úspěšně dotáhnout. Největší příležitosti celého utkání se dostavily ve druhém dějství, kdy jsme se dvakrát ocitli před zcela osamoceným brankářem domácích, ale bohužel ani tentokrát se nám nepodařilo vstřelit branku. Utkání jsme herně zvládli, bohužel se nám ale nepodařilo vstřelit branku, která by nám zajistila vítězství.“


TJ Jiskra Třeboň – FC ZVVZ Milevsko 5:0 (4:0)

Branky: 37. a 45. Vávra, 27. Matoušek, 40. Lonsmín, 58. Růžička. Rozhodčí: Kroutl - Herzog, Klátil. Delegát: Janíček. ŽK: 0:3 (Petr, Barda, Vakoč). Diváků: 200.

Třeboň: Kopecký – Tůma, Lonsmín, Schneider – Holzepl (70. Bartl), Doležal, Cimerhanzl, Vávra, Matoušek (57. Týnavský) – Růžička (65. Diviš), Průcha (64. Franěk). Trenér Karel Kladenský.

Milevsko: Pavel Dvořák - J. Kosobud, Petr (46. Novotný), Vakoč, Hejl - Sedlák (65. Kálal), Maršík, Marvan (75. Paták), Málek - Barda, Petr Dvořák,  Trenér Miroslav Strnad.

Nejlepší hráči: Vávra, Doležal - nikdo

Karel Kladenský, trenér Třeboně: „Utkaly se dva týmy s podobným kombinačním fotbalovým projevem, hrálo se ve svižném tempu. Hodně nám pomohla úvodní trefa z první od Matouška, poté jsme zpřesnili útočné výpady, ze kterých dvakrát skóroval Vávra. Mezi jeho góly se prosadil navíc hlavou po rohu Lonsmín. Druhý poločas už tak kvalitní hru nepřinesl, konečný výsledek stanovil Růžička do prázdné brány. Jsme rádi, že jsme to doma zvládli, pořád máme co vracet našim příznivcům.“

Miroslav Strnad, trenér Milevska: „Rozhodly naše individuální chyby, kterých jsme se dopustili, i když jsme si říkali, že pokud chceme uspět, musí být z naší strany v Třeboni všechno stoprocentní. Jednotlivci ale selhali. Každý má na hřišti nějakou povinnost, a když si ji nesplní, tak neuspěje ani celý tým. Myslím, že nějakou půlhodinu jsme s domácími hráli úplně vyrovnanou partii, ale pak jsme udělali tři individuální chyby a poločas nakonec prohráli 0:4 a bylo de facto hotovo.  Druhá půle se dohrála z povinnosti.“


FK Protivín – SK SIKO Čimelice 4:2 (2:1)

Branky: 28. a 60. Kasík, 39. J. Vorel, 47. Uhlík - 35. Listopad, 67. (pen.) Hovorka. Rozhodčí: Novotný - Přibyl, Polák. Delegát: Pečenka. ŽK: 2:4 (J. Vorel, Říha – Řezáč, Mezera, M. Viták, J. Viták). Diváků: 150.

Protivín: Hanus - Uhlík, Vojta, Zb. Vorel, Zach - Bečvář, Říha, Moravec, Prášil (84. König) - Kasík, J. Vorel. Trenér Juraj Kobetič.

Čimelice: Krt - Listopad, Bednařík, J. Viták, Řežábek - Nekl, Káš, Mezera, M. Viták (67. Nosek), Řezáč - Hovorka. Trenér Rostislav Grossmann.

Nejlepší hráči: celý tým - Listopad, J. Viták, Hovorka

Juraj Kobetič, trenér Protivína: „Hrálo se od začátku opatrně, obě mužstva si byla vědoma možnosti posunout se do klidnějších vod. V první půli jsme byli aktivnější a do vedení jsme šli i s trochou štěstí. Potrestali jsme chyby hostů, to se nám v dosavadním průběhu soutěže moc krát nepovedlo. Třetí branka na začátku druhé půle byla myslím zlomová. Hosté ale pořád cítili možnost zisku nějakého bodu a utkání neodevzdali, hru zjednodušili, ale kluci utkáni odmakali a vítězství proti silnému soupeři ubránili. Po desátém kole jsme měli pět bodů a vypadalo to na ručník. Od té doby jsme hráli o záchranu. Teď, tři kola před koncem je to hezčí pohled. Máme všichni v Protivíně velkou radost.“

Rostislav Grossmann, trenér Čimelic: „Konečný výsledek asi úplně nevystihuje poměr sil na hřišti, ale fotbal je o chybách a my jsme jich tentokrát udělali moc. Bojovní domácí potrestali všechny naše hrubky v obranné činnosti, trošku mi to připomnělo náš podobný výpadek v Blatné. My jsme naopak nedokázali dotáhnout do brankového vyjádření několik slibných brejků.“


Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák