Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, fakta, sestavy a nejlepší hráči ve 26. kole KP

 
středa, 22. května 2019, 20:14

V Olešníku se slavilo. Domácí jedenáctka nastoupila poprvé s puncem mistra kraje, jehož dosáhla podruhé v historii a po dlouhých 31 letech. V duelu dvou posledních mistrů porazili Olešničtí dobře hrající Želeč. Na opačném konci tabulky se smráká nad Roudným, které doma v existenčním střetnutí nestačilo na Protivín. V zápise byl druhý gól J. Vorla chybně připsán Kasíkovi. Výrazně si v záchranářských bojích pomohla Hluboká vítězstvím v nedalekém Jankově. Kvalitu na jaře dokazují Katovice, které po páté výhře v řadě nad Dražicemi odskočily třetímu Lomu, který v poslepované sestavě a poprvé v základu s trenérem Markem Císařem jen remizoval s Blatnou.

Výsledky 26. kola krajského přeboru


Malše Roudné – FK Protivín 0:3 (0:2)

Branky: 10. a 52. Bečvář, 15. J. Vorel. Rozhodčí: Krauskopf - Mach, Albert. Delegát: Kučera. ŽK: 4:3 (Tibitanzl, Zachař, Kadlec, Píša – Zach, Vojta, König). Diváků: 100.

Roudné: Š. Hošna – Zachař, Cahyna, Hrouda, Zíka – Goretki, Hála, Kadlec, D. Vogl (46. Tibitanzl) – Neckář (58. Budín), Píša. Trenér Marcel Tomášek.

Protivín: Hanus – Zach, Vojta, Uhlík, Blažek (58. König) – J. Vorel, Říha, Zb. Vorel, Moravec (84. Dan), Bečvář – Kasík Trenér Juraj Kobetič.

Nejlepší hráči: nikdo - Bečvář, celý tým

Marcel Tomášek, trenér Roudného:Podali jsme nejhorší výkon za celé jaro. Hráli jsme pravý opak toho, co jsme chtěli, a nezodpovědnou hrou umožnili hostům skórovat. Sami jsme si vypracovali dvě stoprocentní šance, ale jedna skončila na břevně a druhá na posedu v lese. Bez vstřelené branky těžko můžeme pomýšlet na úspěch. Pokusíme se o zázrak v Želči a něco tam uhrát.“

Juraj Kobetič, trenér Protivína: „V důležitém utkání o záchranu nám pomohlo vstřelení dvou branek na začátku zápasu. Domácí své šance zahodili, ale i tak to bylo těžké utkání. Hráli jsme koncentrovaně a další branka v druhé půli nám usnadnila cestu k vítězství. Pak jsme se dopustili pár chyb, ale soupeř to nedokázal využít. Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě, ale cesta k záchraně ještě není u konce.“


SK SIKO Čimelice – Jiskra Třeboň 1:0 (0:0)

Branka: 49. Listopad. Rozhodčí: Přibyl - Polák, Novotný. Delegát: Janíček. ŽK: 3:6 (Hovorka, J. Viták, Bednařík – Kubata, Schneider, Koktavý, Vávra, Průcha, Doležal). Diváků: 100.

Čimelice: Krt – J. Viták (90. Nosek), Listopad, Bednařík, Rambous – Varhan (19. M. Viták, 83. Řežábek), Převrátil, Káš, Nekl, Mezera (80. Pohnán) – Hovorka. Trenér Rostislav Grossmann.

Třeboň: Kopecký – Schneider, Koktavý, Kubata (70. Franěk), Tůma – Matoušek, Vávra, Cimerhanzl (70. Doležal), Holzepl – Průcha, Růžička (70. Diviš). Trenér Karel Kladenský.

Nejlepší hráči: Krt, Listopad, Káš – Holzepl, Matoušek

Rostislav Grossmann, trenér Čimelic: „Bylo to velmi bojovné utkání plné osobních soubojů, fotbalové krásy moc nepobralo. Třeboň se představila jako kvalitní tým, měla již v první půli několik nebezpečných brejků, naštěstí jim scházela přesnost v koncovce. My jsme byli zbytečně nervózní a z toho pramenila celá řada chyb, zejména v přechodu do útoku. Krátce po změně stran jsme vstřelili branku, a přece jen šel náš výkon nahoru, utkání však bylo otevřené až do poslední minuty. My jsme pojistku v podobě druhého gólu nepřidali, a tak se hosté neustále snažili o vyrovnání, několikrát nás zachránil dobře chytající gólman Krt."

Karel Kladenský, trenér Třeboně: „Čimelice byly důraznější, my zase fotbalovější, měli jsme i více šancí, ale na ty se nehraje. Jediný gól zápasu dal soupeř zkraje druhé půle hlavou po rohovém kopu a vyhrál. Poprvé na jaře jsme neskórovali, a tak jsme ani nemohli dosáhnout na úspěšný výsledek. Přesto bych chtěl náš tým pochválit, hráči bojovali až do konce a tak jsme mohli odejít ze hřiště se vztyčenou hlavou. I prohrávat se musí umět.“


SK Otava Katovice – TJ Dražice 4:0 (1:0)

Branky: 6. Hajdušek, 67. Kadula, 81. Chylík, 89. Koutský. Rozhodčí: Havlík - Vican, Herzog. Delegát: Vrzal. ŽK: 0:1 (M. Stuchlík). Diváků: 223.

Katovice: Švehla – Cibulka (69. Zoubek), Hajdušek, Tušer,  Chylík – Horejš, Kagui, Janoch, Repa (84. Koutský) – Uher (61. Kadula), Požárek (81. Hromíř). Trenér Roman Malý.

Dražice: Baka – M. Stuchlík, Horka, Hořejší (60. Vlašin), D. Štecher – Novotný, L. Stuchlík, J. Štecher, Bareš – Hojdar, Kromka (76. Kouřil). Hrající trenér Tomáš Hořejší.

Nejlepší hráči: Janoch, Kadula – Baka

Tomáš Hajdušek, předseda Katovic: „Dražice bojovaly o důležité body, nehrály vyloženého zanďoura a i díky jim to bylo zajímavé utkání. My jsme po rychlé úvodní brance nemohli dlouho přidat druhou uklidňující branku. V tomto nám opět pomohl příchod Kaduly, který tu druhou branku dal a na čtvrtou přihrál. Vyhráli jsme popáté v řadě, z toho potřetí s čistým kontem. S tím jsme samozřejmě spokojení a už se těšíme v sobotu na derby v Blatné.“

Vlastimil Stuchlík, vedoucí Dražic: „V Katovicích jsme mohli jen překvapit, ale to se bohužel nekonalo. Sice jsme nějaké gólové situace měli, ale bez efektu, narozdíl od domácích. Ti potvrdili svoji kvalitu a k většímu rozdílu ve skóre nedošlo jen díky našemu gólmanovi, takže zasloužená výhra domácích.“


FK Slavoj Č. Krumlov – TJ Osek 2:0 (1:0)

Branky: 26. Persán, 82. Dudák. Rozhodčí: Kaštánek - Toucha, Peterka. Delegát: Chlaň.  ŽK: 1:2 (Ješina – Říský, Maroušek). Diváků: 105.

Č. Krumlov: Trnka – Paráček, Dudák, Kabele, Svoboda – Malý (56. Smolen), Strapek (88. Ješina), Novák, Persán – Ďurica (17. Trapl, 79. Fatura), Klivanda. Trenér Václav Domin.

Osek: Budoš – Kinkor (79. Ježek), Krejčí, Carda (22. Lávička), Benda – Hosnedl, Hoch, Brabec, Maroušek – Blatský, Říský. Trenér Jaroslav Voříšek.

Nejlepší hráči: Novák, Dudák, celý tým – nikdo

Václav Domin, trenér Krumlova: „Celé utkání probíhalo v naší režii. Soupeř hrozil z velmi dobrých standardních situací. Z mého pohledu si myslím, že dva nula je pro Osek lichotivý výsledek.“

Jaroslav Voříšek, trenér Oseka:V utkání jsme udělali spoustu individuálních chyb, kterých domácí dokázali využít. Navíc nám trochu dělal problémy větší prostor. Po dvaceti minutách musel střídat Carda, což se ukázalo pro obrannou činnost jako problém. V prvním poločase nevyužili svoje slibné šance Brabec a Říský, ve druhém pak Hoch. Soupeř byl herně lepší a zaslouženě vyhrál.“



Sokol Lom – TJ Blatná 1:1 (1:1)

Branky: 37. Kůst - 45. Peleška. Rozhodčí: Klátil - Krčín, Kroutl. Delegát: Eibl. ŽK: 3:2 (Kloc, Jelen, Zeman – Peleška, Sýkora). Diváků: 120.

Lom: Chylík – Voneš (73. Bosnyak), Jelen, Zeman (87. Vesecký), Vysušil – Mařík, M. Císař (85. Špičák), Rabiňák, Janů, Kloc – Kůst. Hrající trenér Marek Císař.

Blatná: Chlanda – Sýkora, Sedláček, Míka – Motyka, Prokopec – Jícha (18. Levý, 77. Brabec), Říha, Křivanec – Čadek (88. Nový), Peleška. Trenér Michal Brabec.

Nejlepší hráči: Mařík, Rabiňák, Kůst – Chlanda, Motyka, Sýkora

Lukáš Zeman, asistent Lomu: „K zápasu s Blatnou jsme nastoupili v hodně oslabené sestavě, když nám z různých důvodů chybělo 6 hráčů základní sestavy. Nicméně celý první poločas jsme byli lepším týmem a vytvořili jsme si několik šancí. Bohužel proměnit se nám podařilo pouze jednu. To se ukázalo jako rozhodující pro výsledek zápasu. Místo toho, abychom nějaké šance proměnili a vytvořili si náskok a zápas v klidu dohráli, tak jsme po rohovém kopu inkasovali v poslední minutě prvního poločasu. Hosté v druhém poločasu zlepšili pohyb a mohli se dostat i do vedení.  I my jsme ve druhém poločase měli nějaké šance, které jsme měli proměnit. Asi největší měl Martin Mařík a Jarda Bosnyak, který nedosáhl na přihrávku před bránu, a tak zápas tak skončil 1:1. Chtěl bych každopádně pochválit všechny hráče za přístup k utkání.“

Roman Remeš, asistent Blatné: „S tak poslepovanou sestavou jsme nehráli za dva roky, co u mužstva působíme a na marodku nám po tomto zápase přibyl ještě Jícha. Domácí nebyli ale taky kompletní, proto se nám podařilo získat další cenný bod. Samotný zápas pak moc pěkných věcí nenabídl. Lom šel do vedení, kdy se jim povedl proměnit, naštěstí jen jeden z brejků, kterých měli za zápas nespočet. Nás při nich několikrát podržel Chlanda v naší brance. My jsme srovnali těsně před odchodem do šaten, kdy se prosadil hlavou po rohovém kopu Peleška. Ve druhém poločase jsme nastřelili tyč a Čadkovu střelu bravurně vytěsnil domácí gólman, nakonec jsme měli blíže ke třem bodům my. Remíza je z našeho pohledu ale spravedlivá.“


FK Olešník – Sokol Želeč 3:1 (2:0)

Branky: 2. Štos, 32. vlastní (Pavličko), 52. Lafata - 63. Holub. Rozhodčí: Žemlička - Hoch, Albert. Delegát: Hanzal. Bez karet. Diváků: 155. V 87. min. nedal domácí M. Studnička penaltu.

Olešník: Matoušek – Dráb (46. Vařák), M. Studnička, Kalášek – Tressl (46. Kouba), Nýdl (74. Šahajda), Lafata, Heller, Grobár, Šíma – Štos (87. J. Studnička). Trenér Roman Chlumecký.

Želeč: Blažek – O. Kosobud, Pavličko, Škrábek – Kukučka, Holub, Švec, Prokeš (54. Šindelář), Fiala (81. Froněk) – Brůžek, Sokolt. Trenér Roman Lukáč.

Nejlepší hráči: Šíma - Blažek

Roman Chlumecký, trenér Olešníka: „Želči jsme chtěli vrátit podzimní prohru, což se povedlo, ale ne úplně dle mých představ. Myslím si, že nám trošku uškodil gól ve 2. minutě Štosem. Pak si dali hosté vlastní gól. Druhá půle pokračovala v tempu mistrovských oslav, kdy přidal gól Lafata a hosté korigovali výsledek Holubem, kdy překvapil našeho gólmana dalekonosnou střelou. Na konci zápasu ještě neproměnil penaltu Studnička. Teď se musíme připravit na derby s Hlubokou.“

Roman Lukáč, trenér Želče: „Když už ve druhé minutě inkasujeme ze standardky, poté si přidáme sami další, těžko se do zápasu naskakuje zpět. Po přestávce jsme se přece jen zlepšili, ovšem dostali hned v úvodu branku třetí. Přesto jsme si vytvořili dostatek šancí zápas zdramatizovat.“


FC ZVVZ Milevsko – SK Rudolfov 0:0

Rozhodčí: Lovětínský - Reisner, Havlík. Delegát: Štuk. ŽK: 0:1 (Dvořák). Diváků: 50. Ve 45. min. nedal domácí Barda penaltu.

Milevsko: Pavel Dvořák – J. Kosobud, Vakoč, Petr, Hejl – Komárek, Maršík – Kálal (67. Sedlák), Marvan (84. Paták), M. Málek – Barda. Trenér Miroslav Strnad.

Rudolfov: Teringl – Vejvar, Novotný, Hajný, Dvořák – Sládek, Jasenský, Maxa, Kocina (64. Peiger), Kovačičín – Janák. Trenér Jiří Hrbáč.

Nejlepší hráči: nikdo - Teringl, Hajný

Miroslav Strnad, trenér Milevska: „Bohužel jsem hodně zklamaný a nespokojený. Místo tří bodů máme jeden. Celý zápas probíhal ve stejném scénáři. Hrálo se na branku Rudolfova a spousty šancí jsme nevyužili, ba přímo zahodili. K tomu neproměněná penalta Bardou. Více k tomu asi nemám co říci.“

Jiří Hrbáč, trenér Rudolfova: „Moje hodnocení bude hodně podobné jako v předchozích zápasech. Opět velká marodka, takže jsme přijeli s jasným cílem, trpělivě bránit a pokusit se vyrážet do brejků. Milevsko prokázalo svoji kvalitu a přehrávalo nás. Ve 45. minutě Teringl krásným zákrokem nadvakrát zlikvidoval penaltu a je to právě on, kdo má velký podíl na tom, že si odvážíme bod. My jsme v podstatě bránu soupeře neohrozili. Ale i přesto musím kluky pochválit, odmakali to, někteří z nich odehráli den předtím celý zápas za béčko. Pořád doufám, že se někdo uzdraví, ale zatím to nevypadá.“


SK Jankov – TJ Hluboká n/Vlt. 0:2 (0:0)

Branky: 52. vlastní (Hüttner), 63. (pen.) Rubick. Rozhodčí: Kotalík - Novotný, Koranda. Delegát: Němeček. ŽK: 2:5 (Dolejšek, Bürger - Hájek, Legdan, Rubick, Stráský, Kadlec). Diváků: 138.

Jankov: Hučík – Fajtl, Honner (67. Prediger), Lošek, Bürger – Kroneisl, Kollár – Dolejšek, Hüttner (83. Klíma), Beránek – Sedlic. Trenér Petr Kadlec.

Hluboká: Šiller – Čermín, Legdan, T. Adam, Němec – Křiváček (34. Kadlec), Stráský, Rubick, Lovička (89. Tejko) – Pomeje (88. L. Adam), Hájek (69. Turek). Trenér Libor Žák.

Nejlepší hráči: nikdo – celý tým

Petr Kadlec, trenér Jankova: „V podstatě celý první poločas jsme měli míč v držení, ale v pokutovém území jsme byli neškodní. O přestávce se bavíme o tom, jak musíme být trpěliví, čekat na šanci, a hlavně neudělat zbytečnou chybu, kterou bychom Hlubokou dostali do hry. Neodehrajeme z druhého poločasu ani deset minut a zmiňovaná chyba je na světě. Následuje úplně zbytečný roh, z kterého nešťastně inkasujeme. Ledová sprcha pokračuje o deset minut později, když po ruce v pokutovém území dostáváme branku z penalty. Poté se hra logicky více otevřela a nějaké další šance tam byly na obou stranách, ale na to abychom s vývojem utkání něco udělali, už těžko nacházíme recept. Je potřeba si přiznat, že absence některých klíčových hráčů se nám nedaří zacelit. Celkově jsem z našeho výkonu velmi zklamaný. Je potřeba, aby si někteří z hráčů opět uvědomili, o čem je kolektivní sport.“

Libor Žák, trenér Hluboké: „Zápas jsme zvládli herně, takticky i díky dobré disciplíně. Hráči si uvědomili, že samo to nepřijde a šli do zápasu zodpovědně. Ještě není vyhráno, ale pokud budeme hrát tak jako v Jankově, měli bychom zvládnout i ostatní zápasy.“


Napsal(a) Redakce | Foto FK Olešník
 


 

Reklamní sdělení

Reklama