Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nejlepší jarní výkon a konec nepříznivé série, Želeč porazila Jankov

 
úterý, 14. května 2019, 20:01

Želeč nepatří mezi oblíbené štace, kam by si Jankovští rádi jezdili pro body. To se znovu potvrdilo v sobotním odpoledni, kdy si před nedůstojnou diváckou návštěvou obhájce loňského prvenství vyšlápl na exdivizní Jankov. Trápící se Želeč podala dle vlastních slov nejlepší jarní výkon a hosty smázla jednoznačně 4:0. Uťala tím sérii čtyř proher v řadě.

Hostující trenér Petr Kadlec postrádal celou řadu hráčů a ten zbytek jen navázal na výkony z předchozích týdnů. Po dobrém výkonu přichází mizérie a naopak. Tři dny po vítězství v Krumlově přišla dle nastavené sinusoidy ta horší varianta.

Již ve 3. minutě naznačil domácí kapitán Brůžek svojí střelou, že hráči Sokolu dnes nastoupili do utkání s velkou chutí. A tyto slova v podstatě za čtyři minuty podepsal Zdeněk Šváb, který využil dobré přihrávky do levé strany, obešel Honnera a z úhlu střelou mezi nohy propálil Hučíka - 1:0. Hosté mohli odpovědět hned o minutu později. To Sedlicův nástřel do pokutového území Blažek vyrazil a dorážejí Klíma branku netrefil.

Asi málokdo tušil, že to byla nejvýraznější možnost ke skórování Jankova v celém utkání. Kroneislův přímý kop v průběhu prvního poločasu opravdu nebezpečný nebyl. Mnohem nebezpečněji se prezentoval na druhé straně Kukučka, jenž v 38. minutě orazítkoval břevno Hučíkovy branky. Tentýž hráč se dostal do další velké šance o dvě minuty později po rychlém protiútoku, avšak Hučík mu skvěle zmenšil úhel a jeho střelu vyrazil.

Druhý poločas dlouho nenabízel nic zásadního. Hrálo se bojovné utkání ve středu pole a oba gólmani nemuseli zasahovat. Vše se změnilo až v 74.minutě. To poslal centr do pokutového území Brůžek, hlavičku Davida Pavlička Hučík neudržel a Želeč odskočila na dva góly - 2:0. Neuběhly ani dvě minuty, hosté se v zadních řadách dopustili chybné rozehrávky, kterou třetí brankou potrestal Michal Brůžek - 3:0. Právě Brůžek mohl přidat další gól pět minut před koncem, kdy se řítil sám na Hučíka, jenže ten ho parádním zákrokem vychytal. Přesto Hučík i celý Jankov ještě jednou inkasoval, když v 87.minutě využil otevřenější obrany David Pavličko a lobem přes Hučíka uzavřel konečné skóre - 4:0.

Razítko na jankovské představení dal po skončení duelu Petr Maxa, který neudržel nervy na uzdě a po potyčce s Pavličkem obdržel červenou kartu. Želeč tak nadále zůstává místem, kam tým Jankova nejezdí rád. Podepsal se na tom výkon, výsledek i to, že hráčům po utkání tekla ve sprchách studená voda. Vysoké vítězství domácích, kteří údajně v příští sezóně v KP startovat nehodlají, je zcela spravedlivé. Obdiv zaslouží veterán Michal Sokolt, kterého i v pozdějším věku bylo plné hřiště.

TJ Sokol Želeč - SK Jankov 4:0 (1:0)

Branky: 74. a 87. Pavličko, 7. Šváb, 76. Švec. Rozhodčí: Reisner - Lovětínský, Herzog. Delegát: Šnajder. ŽK: 3:3 (Kukučka, Pavličko, Švec - Bürger, Honner, Klíma). ČK: 0:1 (Maxa po utkání). Diváci: 60. Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 7:3. Rohy: 4:2

TJ Sokol Želeč: Blažek - Škrábek, Kosobud, Pavličko - Kukučka, Holub, Švec, Brůžek, Fiala (85. Šindelář) - Šváb (18. Prokeš), Sokolt (88. Froněk)

SK Jankov: Hučík - Bürger, Honner, Kroneisl, Popelka (88. Maxa) - Rytíř (72. Prediger), Fajtl, Hüttner, Šebelka, Klíma – Sedlic

Nejlepší hráči: Kosobud - nikdo

Napsal(a) SK Jankov | Foto Michaela Mikešová, Natálie Kučerová
 


 
Reklama