Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, fakta, sestavy a nejlepší hráči v 16. kole KP

 
pátek, 10. května 2019, 18:26

Dohrávané sváteční 16. kolo vidělo šlágr v Katovicích, kde se představil na jaře do té doby neporažený Olešník. Družina kolem Davida Lafaty tentokrát ztratila body po těsné prohře 0:1. Velmi důležité body si v boji o záchranu připsaly Rudolfov a Blatná, naopak Roudné po hodinovém oslabení prohrálo v Táboře s Lomem 0:4.

Výsledky dohrávaného 16. kola krajského přeboru


FK Slavoj Č. Krumlov – SK Jankov 1:2 (0:1)

Branky: 76. Klivanda - 34. Šebelka, 89. Bürger. Rozhodčí: Krčín - Macko, Hoch. Delegát: Kučera. Bez karet. Diváků: 186.

Č. Krumlov: Trnka – Paráček, Švec, Svoboda, Kabele - Malý, Novák, Strapek, Persán - Ďurica, Klivanda. Mužstvo vedl asistent Jiří Černý.

Jankov: Komárek (46. Hučík) - Bürger, Honner, Lošek, Popelka - Fajtl, Kroneisl - Beránek (78. Klíma), Šebelka (80. Hüttner), Rytíř – Sedlic. Trenér Petr Kadlec.

Nejlepší hráči: Klivanda – Bürger, Kroneisl

Ohlas Krumlova přineseme.

Petr Kadlec, trenér Jankova: „Celkovou úroveň utkaní bych označil spíše za průměrnou. Vstup do utkání jsme měli celkem slušný a díky naší aktivitě se domácí nemohli dostat do hry. Poločasové vedení jsme si zajistili po rychle rozehrané standardní situaci. Pokud by se dalo mluvit o tom, že první poločas vyzněl v náš prospěch, tak druhý poločas patřil spíše domácím. I když i my jsme nějaké šance měli. Vyrovnávací gól jsme Krumlovu v podstatě darovali. V závěru jsme se ale nakonec radovali my, když jsme se opět dokázali prosadit po standardní situaci. Někdo by řekl, že jsme měli štěstí. Já si myslím, že jsme více chtěli, a to i díky našim skvělým fanouškům.“


SK Otava Katovice – FK Olešník 1:0 (1:0)

Branka: 45. Repa. Rozhodčí: Kaštánek - Polák, Ondřej. Delegát: Eibl. ŽK: 1:0 (Chylík). Diváků: 731.

Katovice: Švehla – Horejš, Hajdušek, Tušer, Chylík (80. Cibulka) – Miklas (65. Zoubek), Kagui, Janoch, Repa – Požárek (89. Hromíř), Uher (83. Kadula). Trenér Roman Malý.

Olešník: Matoušek – Dráb, M. Studnička, Kalášek – Dudek (8.Tressl, 80. Kouba), Nýdl, Lafata, Heller, Grobár, Šíma – Štos. Trenér Roman Chlumecký.

Nejlepší hráči: Švehla, Repa, celý tým - Grobár

Tomáš Hajdušek, předseda Katovic:Utkání dvou ofenzívně laděných mužstev bylo bohaté na šance, ale branka padla jedna jediná. Lafata měl dvě šance, jednou poslal míč hlavou vedle a jednou jej vychytal Švehla. Rozhodující gól vstřelil Repa těsně před poločasem, když se na vápně opřel do odraženého míče a s pomocí teče překonal Matouška. Na začátku druhého poločasu jsme zahodili dvě tutovky a výsledek zápasu tak byl nejistý až do konce. Grobár před koncem trefil z přímého kopu břevno, to jsme si hodně oddychli.“

Roman Chlumecký, trenér Olešníka: „Prvních patnáct minut na nás Katovice vlítly, ale bez nějaké větší šance. Pak jsme začali hrát my a měli jsme pár pěkných akcí a hlavně Lafi měl dvě tutovky (první hlavou mimo a druhou vychytal gólman). Minutu před poločasem jsme dostali smolný gól, když Repa trefil odražený balón zpoza vápna a s pomocí teče našeho hráče skončil balón v síti. Druhou půli jsme byli více na balónu, ale nebylo nám přáno v koncovce, kdy nás většinou vychytal Švehla. Domácí hrozili z brejků. Zápasu by více slušela remíza. Klukům nemám co vytknout. Kvalitní zápas před velmi slušnou návštěvou. Asi největší radost jsme udělali přejícím tipérům, že Olešník konečně prohrál.“


Sokol Lom – Malše Roudné 4:0 (2:0)

Branky: 20. Kolací, 45. Kůst, 51. Neužil, 81. Mařík. Rozhodčí: Žemlička - Toucha, Brom. Delegát: Chlaň. ŽK: 1:4 (Kůst – Píša 2, Kodras, Hála). ČK: 0:1 (31. Píša). Diváků: 100.

Lom: Chylík – Trantýr, Jelen, Voneš – Mařík (86. Špičák), Balogh (74. M. Císař), Rabiňák (63. Do Trung), Kolací, Janů – Kůst (72. Zeman), Neužil. Trenér Marek Císař.

Roudné: Hřebejk – Kodras, Hrouda, Zachař, Zíka – Goretki, Hála, Kadlec (78. Tibitanzl), D. Vogl (46. Wohlgemuth) – Píša, Neckář (63. Benda). Trenér Marcel Tomášek.

Nejlepší hráči: Jelen, Neužil, Kůst, Kolací - Goretki

Lukáš Zeman, asistent Lomu: „Zápas od začátku probíhal v naší režii. Navíc tomu pomohlo vyloučení v 30. minutě hostujícího hráče. V tu dobu jsme už vedli 1:0. Do poločasu jsme přidali ještě jeden gól. Druhý poločas jsme v aktivitě trochu polevili, ale i tak jsme přidali ještě dva góly. Škoda jen, že jsme neproměnili některou z dalších šancí. Je dobře, že oproti podzimu vyhráváme i domácí zápasy a podařilo se nám odehrát utkání bez inkasované branky.“

Marcel Tomášek, trenér Roudného: „Na začátku utkání jsme si vytvořili dvě šance, které jsme nedokázali proměnit. V prvním poločase jsme vytvořili tři chyby a dostali branky a navíc hloupou červenou. I když jsme se snažili, o utkání bylo rozhodnuto. Zkušení domácí kontrolovali hru a jejich vyspělost na naše mladíky stačila a vyhráli zaslouženě.  My se budeme muset pokusit získat body v Třeboni. O překvapivé výsledky není nouze, tak třeba se stane i v neděli v Třeboni.“


TJ Blatná – SK SIKO Čimelice 4:2 (4:0)

Branky: 14. Sýkora, 30. Machovský, 43. a 45. Křivanec - 77. Varhan, 81. Listopad. Rozhodčí: Havlík - Kotalík, Vican. ŽK: 3:3 (Šejvar, Křivanec, Jícha - Viták, Převrátil, Hovorka). Diváků: 450.

Blatná: Burian – Sýkora, Šejvar, Machovský (72. Levý), Míka – Motyka, Prokopec, Štěpán Říha, Jícha (75. Jiří Říha) – Čadek (89. Uldrich), Křivanec. Trenér Michal Brabec.

Čimelice: Krt - Řezáč, Listopad, J. Viták – Varhan (78. Nosek), Nekl, Káš, Převrátil, Mezera (46. M. Viták) – Hovorka, Hegenbart. Trenér Rostislav Grossmann.

Nejlepší hráči: celý tým - nikdo

Roman Remeš, asistent trenéra Blatné: „Bojovné, ale na druhou stranu férové utkání, kdy nám i Čimelicím šlo o hodně. Nám vyšel především první poločas, kdy jsme vstřelili čtyři branky, a rozhodli tak o zisku tří bodů. Ten druhý už pak byl v režii hostí, tam jsme moc kvalitní výkon nepředvedli.“

Rostislav Grossmann, trenér Čimelic: „Chtěli jsme odčinit domácí výpadek s Osekem, ale to se nám vůbec nepodařilo. O výsledku zápasu rozhodla první půle, kdy jsme hrubými chybami nabídli domácím možnost vstřelit laciné branky. My jsme naopak nedokázali proměnit ani jedinou možnost ke skórování, takže Blatná, přestože nebyla fotbalově lepším týmem, jednoduše rozhodla zápas ve svůj prospěch. Ve druhé půli jsme se snažili s utkáním něco udělat, ale domácí si svůj luxusní náskok již pohlídali.“


TJ Dražice – FC ZVVZ Milevsko 1:3 (0:2)

Branky: 89. Páša - 21. a 32. Petr Dvořák, 79. Marvan. Rozhodčí: Krauskopf - Mach, Votava. Delegát: Šnajder.  ŽK: 1:1 (Kromka - Dvořák). Diváci: 130.

Dražice: Baka – Pe. Novotný (85. Páša), Veselý (46. Böhm), Hořejší, Vlašin – J. Štecher, D. Štecher (70. M. Stuchlík), L. Stuchlík, Bareš – Kromka (79. Dvořák), Horka. Hrající trenér Tomáš Hořejší.

Milevsko: Pavel Dvořák – J. Kosobud, Petr, Vakoč, Málek – Sedlák (82. Kálal), Komárek, Maršík, Marvan (86. Hejl) – Petr Dvořák (88. Pa. Novotný), Barda. Trenér Miroslav Strnad.

Nejlepší hráči: Páša - Kosobud, Marvan, Petr Dvořák, celý tým

Ohlas Dražic přineseme.

Miroslav Strnad, trenér Milevska: Z našeho pohledu jsme sehráli dobré utkání a po zásluze si odvezli tři body. Domácí byli nebezpeční prvních deset minut. Poté jsme převzali iniciativu my a dali i pěkné tři branky. Škoda našeho nedorozumění v poslední minutě a hloupého gólu. Anglický týden završíme v sobotu v Oseku. Za dnešní výkon musím pochválit celý tým.“


TJ Hluboká n/Vltavou – TJ Osek 2:0 (1:0)

Branky: 43. Rubick (pen.), 56. Hájek. Rozhodčí: Peterka - Kroutl, Izugrafov. Delegát: Brož. ŽK: 1:0 (Kadlec). Diváků: 85.

Hluboká: Šiller – Kössl, Legdan, T. Adam, Rubick – Němec, Pomeje, Lovička (46. Hájek), Stráský – Kadlec (79. Tejko) – Křiváček (86. Šuhaj). Trenér Libor Žák.

Osek: Kozlík – Maroušek, Krejčí, Carda, Benda – Lávička, Brabec, Hoch, Hosnedl – Říský, Ježek (85. Diviš). Trenér Jaroslav Voříšek.

Nejlepší hráči: Rubick, Němec, Stráský – Brabec

Libor Žák, trenér Hluboké: „Pro nás těžké utkání. Věděli jsme, že jedině výhra nás udrží ve hře o udržení. První půle byla z naší strany nemastná neslaná, hráli jsme vlažně a vysvobozením byla až penalta po ruce hostujícího hráče. Náš nejlepší hráč Jiří Rubick ji s přehledem proměnil. Hosté měli několik šancí, které jsme se štěstím přežili. Druhá půle byla z naší strany bojovnější a přidali jsme druhý gól Hájkem. Pro nás zlaté body. Ted nás čekají velmi silné Katovice. Musíme se připravit na kvalitního soupeře.“ 

Jaroslav Voříšek, trenér Oseka: „V utkání jsme se museli obejít bez nemocného Blatského a kvůli studijním povinnostem i Kinkora. Po příležitostech na obou stranách otevřeli domácí skóre ve 45. minutě z penalty po nastřelené ruce. Velkou šanci na srovnání měl ve 47. minutě Ježek, ale po ideálním vysunutí Brabce pouze přestřelil. Hluboká v 54. minutě po křižném pasu zvýšila svůj náskok, který pak už dokázala ubránit.“


Sokol Želeč – SK Rudolfov 2:3 (2:1)

Branky: 34. Švec, 40. Brůžek - 8. Kocina, 72. a 88. Maxa. Rozhodčí: Albert - Koranda, Tauber. Delegát: Pečenka. ŽK: 2:0 (Brůžek, Škrábek). Diváků: 50.

Želeč: Blažek – Prokeš (77. Šindelář), Škrábek, Pavličko, Holub – Šváb, Švec, Kukučka, Fiala – Brůžek – Sokolt. Trenér Roman Lukáč.

Rudolfov: Teringl – Dvořák, Hajný, Novotný, Žoček – Kocina, Jasenský, Maxa, Kovačičín (83. Peiger), Vo Son (60. Janák) – Šindelář. Trenér Jiří Hrbáč.

Nejlepší hráči: nikdo - Maxa, Kocina, Šindelář

Roman Lukáč, trenér Želče: „Vstup do obou poločasů byl z naší strany prachbídný, prohráváme důležité souboje a jsme za to okamžitě potrestáni. V zápase jsme nebyli horším týmem, ale pro vítězství děláme málo.“

Jiří Hrbáč, trenér Rudolfova: „Utkání moc fotbalové krásy nenabídlo, velký vítr přinesl plno soubojů a dlouhých nákopů. Nicméně pro nás extrémně důležité body, věděli jsme, že pokud bychom prohráli, tak by nás pravděpodobně sestup neminul. Kluci to odmakali naplno a štěstí se tentokrát přiklonilo k nám. Na konci utkání jsme přežili obrovskou šanci domácích a z protiútoku jsme rozhodli. Věřím, že nás to nakopne do dalších zápasů.“


FK Protivín – Jiskra Třeboň 1:1 (0:1)

Branky: 81. Zb. Vorel - 45. Růžička. Rozhodčí: Lovětínský - Herzog, Reisner. Delegát: Vrzal. ŽK: 1:3 (Zach – Schneider, Průcha, Kubata). Diváků: 230.

Protivín: Hanus - Zach, Vojta, Uhlík, Blažek - Říha, Zb. Vorel, Moravec, Bečvář – Kasík (70. Dan), J. Vorel. Trenér Juraj Kobetič.

Třeboň: Skála – Tůma, Koktavý, Schneider – Bartl (40. Matoušek), Kubata, Vávra, Franěk (46. Doležal), Holzepl (78. Lonsmín) – Růžička (87. Cimerhanzl), Průcha (85. Diviš). Trenér Karel Kladenský.

Nejlepší hráči: Zach, Uhlík, Blažek - Skála

Juraj Kobetič, trenér Protivína: „Odehráli jsme dobré utkání. V prvním poločase jsme dokázali diktovat tempo hry a přišly i šance, které se nám nepovedlo proměnit. Trest v poslední minutě první půle nám sebral vítr z plachet, a tak jsme hledali další řešení nepříznivého stavu. Soupeř hrál agresivněji a neměli jsme už tolik prostoru. Patnáct minut před koncem jsme ale svoji hru zrychlili a zjednodušili a naštěstí po standardce jsme srovnali. Bod je pro nás málo, výkon byl dobrý, ale dát branku byl pro nás velký problém.“

Karel Kladenský, trenér Třeboně: „První půli ovládli domácí, neproměnili penaltu a další velké šance, vše pochytal Skála. Růžička pak dal hlavou klasický gól do šatny. Po přestávce jsme zase tahali za delší konec my, rozdílovou branku jsme ale nepřidali, naopak Protivín vyrovnal hlavičkou Zbyňka Vorla po rohovém kopu. Dělba bodů tak odpovídá dění na hřišti.“


 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák