Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankov díky gólu v závěru přetlačil krumlovský Slavoj

 
čtvrtek, 9. května 2019, 17:44

Středeční sváteční dohrávané 16. kolo Ondrášovka Krajského přeboru nabídlo ve svém programu mimo jiných také duel ještě loni divizních Krumlova s Jankovem. Zápas můžeme označit za průměrný. Možná se od něho čekalo více, ovšem mnohem šťastněji z něho odcházeli hostující fotbalisté, kteří díky hlavičce Vojtěcha Bürgera minutu před koncem mohli slavit zisk tří bodů.

Zatímco hosté postrádali několik hráčů, Slavoj se musel obejít bez služeb svého hlavního kouče Václava Domina, jenž byl v zahraničí. Tým tak vedl asistent Jiří Černý a z počátku sledoval mírnou převahu soupeře. Ovšem šance se rodily výhradně po standardních situacích.

První v 9.minutě. Sedlic kroutil míč od levé postranní čáry pěkně pod břevno a Trnka musel zasahovat a vyrážet na rohový kop. I v další standardce měl prsty jankovský útočník Sedlic. V 17.minutě po jeho rohu hlavičkoval na zadní tyči Kroneisl, ale branku netrefil. Krumlov v prvním poločasu táhla dvojice Novák - Strapek, ovšem zbytek týmu této dvojici příliš nepomáhal, proto z toho byla převaha hostujícího celku.

Nicméně i domácí si vypracovali šanci, byť nikterak výraznou, a jak jinak, než po standardní situaci. Rohový kop Nováka našel v pokutovém území Klivandu, z jehož hlavy putoval míč vysoko nad branku. Skóre se měnilo v 35.minutě, kdy Beránek rychle rozehrál přímý kop po faulu na jeho osobu. Balón poslal na Kroneisla, ten jej předal Janu Šebelkovi, který v šestnáctce obešel Svobodu a Paráčka a dostal se ke střele, na kterou Trnka nedosáhl - 0:1.

Ve 38.minutě se předvedli v dobrém světle Krumlovský Kabele a gólman Jankova Komárek. Prvně jmenovaný napálil z první balón, který mu šel proti noze, Komárek jeho povedený pokus vyrazil na rohový kop. Ke smůle Jankova se však při zákroku zranil a v poločase musel střídat. Ještě než se tak stalo, sledoval po dalším Novákově rohu hlavičkujícího Malého, kterak posílá míč zhruba dva metry vedle branky. Po rohu zahrozil také ve fialovém hrající Jankov. Sedlicův centr od rohového praporku hlavičkoval Bürger, jenže Trnka dobrým zákrokem druhou kapitulaci nepřipustil. A když v posledních vteřinách poločasu neuspěl ani důrazný Klivanda, odcházeli do šaten spokojenější hosté.

Druhá půle přinesla mezírky v krumlovské obraně

Do druhého poločasu vtrhli Slavojáci s větším odhodláním, ale dlouho na defenzivu Jankova nemohli vyzrát. K vidění tak byl platonický tlak bez sebemenšího náznaku šance. Postupem času se tím pádem otevírala zadní vrátka pro hostující brejky, které přišly. V prvním případě Beránek prováhal možnost k zakončení, v tom druhém utekl Rytíř Paráčkovi, jenže v poslední moment při zakončení podklouzl a Trnka jeho slabý pokus chytil.

Trest na sebe nenechal dlouho čekat. V 77.minutě poslal centr z levé strany Persán, stoper Honner míč minul a ten se k překvapení všech od Michala Klivandy odrazil do branky - 1:1. Hostům docházely síly a Krumlov vycítil šanci na obrat. Jankovští odolávali, v 87.minutě i díky parádnímu zákroku náhradního gólmana Hučíka, který se proletěl vzduchem při krásné střele Václava Nováka.

Jankovští se na útočnou polovinu v posledních deseti minutách mnohokrát nepodívali, přesto ještě jednou vylezli z obranné ulity a soupeře uštknuli jako mamba černá. Kabele v souboji fauloval Klímu, nařízený přímý kop rozehrával z uctivé vzdálenosti Kroneisl a svým centrem si připsal druhou asistenci utkání. Jeho centr si totiž na malém vápně našel Vojtěch Bürger a hlavou rozradostnil početný kotel jankovských fanoušků - 1:2. Slavoj měl v úplném závěru ještě několik závarů před Hučíkovo brankou, ale i díky obětavosti hostujících hráčů se vyrovnání nedočkal.

FK Slavoj Český Krumlov - SK Jankov 1:2 (0:1)

Branky: 77. Klivanda - 35. Šebelka, 89. Bürger. Bez ŽK. Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 7:4. Rohy: 9:5. Diváci: 186. Rozhodčí: Krčín Jan - Macko Pavel, Hoch Karel. Delegát: Kučera Luděk

FK Slavoj Český Krumlov: Trnka - Paráček, Švec, Svoboda, Kabele - Malý, Novák, Strapek, Persán - Ďurica, Klivanda

SK Jankov: Komárek (46. Hučík) - Bürger, Honner, Lošek, Popelka - Fajtl, Kroneisl - Beránek (78. Klíma), Šebelka (80. Hüttner), Rytíř – Sedlic

Nejlepší hráči: Novák, Persán - Kroneisl, Bürger

 

 

 

 

 

 

 

 

Napsal(a) SK Jankov | Foto Natálie Kočerová
 


 
Reklama